maanantai 9. toukokuuta 2016

Cosvision 2016

Tässä kun on podettu jotain cosplaysta etääntymisen tunnetta syksystä asti, niin on jäänyt conraportit Traconin jälkeen kirjoittelematta myös. Nyt energiaa saaneena voisin laittaa taas raporttia tulemaan.

Pari viikkoa sitten oli hei Cosvision! Odotin kyseistä tapahtumaa muikein fiiliksin, sillä ensimmäinen Cosvision oli ollut varsin erinomainen tapaus (jos unohdetaan silloiset henkilökohtaiset kisastressit ja univajeet) ja koska olin tällä kertaa siirtymässä kisaajan saappaista tuomariston puolelle todistamaan Suomalaisen cosplaytaitajien hillittömiä pukuja ja esityksiä. Oli ihan hirveä tutina ja innostus, kun ei meinannut kyetä odottamaan! Muihin sivuaviin aiheisiin, olin jo aikoja sitten päättänyt viedä Pariyan Cosvisioniin koko viikonlopuksi, joten mitään valmisteluja sillä saraa ei tarvinnut tehdä. Olin kyllä aloittanut kirjomaan pukua täydemmäksi, mutta en viitsinyt hoputtaa itseäni Cosvisionia varten. Jatketaan pukua enemmän kesällä sitten!

Lähdimme jesmon ja muutaman kaverin kanssa Cosvisioniin vasta lauantaiaamuna, sillä yöpaikka oli olemassa vain lauantain ja sunnuntain väliselle yölle. Ei tuntunut ollenkaan, että olisi menossa johonkin coniin, kun oli tottunut matkustamaan tapahtumakaupunkiin normaalisti edeltävänä iltana. Oli ihan jees kumminkin, sillä Hämeenlinnaan ajoi melko lyhyessä ajassa ja ehdin hyvin laittaa lärvin kuntoon jo kotona ja nukkua inhimillisen määränkin. Puvun laitoin päälle vasta paikanpäällä pukkarissa ja likimain heti sen jälkeen pääsinkin jo töihin. Kuulin tässä vaiheessa, että All Stars -kilpailussa oli tapahtunut paljon peruutuksia ja paikalle ilmoittautuneita kisaajia oli ainoastaan neljä. Uutinen harmitti todella paljon, ei pelkästään kilpailun puolesta vaan myös kilpailijoiden, jotka olivat joutuneet peruuttamaan ikävien sattumuksien tai muiden vastaavien vuoksi. Tietysti tällaisissa tilanteissa mietitytti, kuinka kisaajat tulisi palkita, kun kärkikolmikkoa palkitessa vain yksi jäisi ilman. Tästä (uskoakseni) keskusteltiin myös kilpailuun saapuneiden kisaajien kanssa ja tiedusteltiin heidän ajatuksiaan asiasta. Lopulta päädyttiin siihen, että kärkikolmikko palkittaisiin vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta.
Tuomarointi sujui omasta mielestäni mukavasti ja toivon mukaan muillekin jäi hyvä maku suuhun, niin tuomareille kuin erityisesti kisaajillekin. Oli ihana nähdä Kairia sitten viime näkemän Cosvisionissa 2014 ja tavata armorien jumalatar Erza, jotka molemmat toimivat myös tuomareina All Stars -kilpailussa. Niin ihania persoonia kumpainenkin ja silmät seisoi päässä, kun kaksikon pukuja töllisteli lähietäisyydeltä. Augh.  Jos nyt jotain hyvää kisaajien peruutuksissa oli, niin tuomaristolla ja kisaajilla oli reilusti aikaa keskustella puvuista tuomaroinnin aikana ja perehtyä niihin hyvin. Upeiden pukujen lisäksi oli todella sykähdyttävää katsoa kisaajien esityksiä ja niihin investoitua hartautta. Vähän vilisti kylmiä väreitä selkää pitkin ja kyynel tai pari saattoi vierähtää myös.


Innostus on suuri ennen All Stars -esityksien näkemistä.

Kaikki All Stars on Stage -tuomarit: Hansku, Rullarinkeli, Kairi, minä ja Erza!
Kuva (c) Timo Virtanen


Sitä unohtaa, miten ison osan tuomarointihommat vievät päivästä, enkä liiemmin lauantaina vapaana pyörinyt. Ehdin moikata muutamaa kaveria ja kävin kuuntelemassa ohjelman tai pari, mutta hyvin pitkälti päivä meni backstagella. Illasta kävin kuuntelemassa vanhojen kääpien muisteloita cosplaysta ja saatoin saada vatsahaavan kaikesta nauramisesta. (Btw, Elina, olisit upea stand up -koomikko! :D) Lähinnä aikaa tappaakseni ja muita samassa majoituksessa olevia odotellessani olin seuraamassa myös Pukuvuotoa ja eh, siinähän sitä puitiin polttavia cosplay-juttuja taas. S'ok. Olen kyllä pitänyt aiemmista Pukuvuodoista, mutta tällä kertaa seuraaminen oli hankalampaa. Tuntui, etteivät panelistit pystyneet oikein keskittymään aiheisiin ja niistä herpaannuttiin vähän turhan usein. Ohjelman jälkeen en jäänyt enää bailaamaan, vaan lähdimme majoitusporukan kanssa hakemaan ruokaa ja nukkumaan. Käsittämätöntä kyllä, että sain unen päästä nopeasti kiinni ja nukuin sinä yönä jopa melkein kahdeksan tuntia. Miten? Arvoitus minullekin. Olen normaalisti tottunut kukkumaan pitkin öitä, joten yllättävät aikaiset herätykset conaamuina johtavat yleensä tosi vähäisiin uniin.

Sunnuntaina minulla ei ollut kerrassaan mitään sovittua tekemistä, joten vietin koko päivän hengaten kavereiden kanssa ja pyörähdin pihallakin Adan kanssa napauttamassa pari nopeaa näpyä Pariyasta. Laittelen niitä tulemaan ainakin Facebookin puolella, jahka ne on katsottu läpi. :>
Törmäsin Cosvisionissa myös kouluni ompelupajamestariin Johannaan, joka on erittäin kiinnostunut tietämään lisää cosplaysta. Liityin Johannan seuraan, kun hän meni seuraamaan jesmon Worbla-työpajaa ja oli niin ilahduttavaa seurata hänen kiinnostustaan ja jutella materiaalista.
Illemmalla kulutin suurimman osan ajasta lähinnä Kairin ja Erzan mukana. Kiertelimme ympäri Verkatehdasta, tutustuin tiloihin paremmin ja sain molemmilta lahjaksi vapaavalintaiset printit (yhyy ) ja kävimme vähän itkemässä Quinsonituksen Fandom Comes to Life 2 -konsertissa kaikille biiseille. Kairi streamasi konsertin jälkimmäisen puoliskon sivullaan, eli täällä.


Yhyy, niin kauniita printtejä. 


Cosvisionista noin yleensä, mitä nyt muuta mainitsemisen arvoista mielessä on!
Tykkäsin tapahtumapaikasta aika paljon. Minusta on mielekästä, kun tapahtumapaikasta löytyy jokin selkeästi isompi halli, jossa mahtuu olemaan useita ihmisiä samaan väyliä kummemmin tukkimatta, ja jonka lisäksi luentosaleja on ripoteltu hieman etäämmälle. Toki paikka oli ensikertalaiselle vielä hieman sokkeloinen, mutta niinhän se tuppaa aina vähän olemaan.
Vaikka en itse ihan hurjan monessa ohjelmassa käynytkään, olin tykästynyt ohjelmakartan tarjontaan. Oli hienoa, että aiheita löytyi laidasta laitaan ja laatukin oli kuuleman mukaan plussan puolella. Kehittämisen varaa kuitenkin olisi myös ollut. Loppupeleissä ohjelmakartan sisältö oli aika alkeisiin painottavaa eivätkä kokeneemmat harrastajat puolestaan välttämättä saaneet pajoista ja luennoista paljoa informaatiota.
Kahvila heti samassa rakennuksessa on aina plussaa. Hinta on asia erikseen.
Istumapaikkoja oli ihan riittävästi omaan silmään.
Vaikka sekä Volpin että Zel joutuivat perumaan tulonsa Cosvisioniin, olin ihan todella tyytyväinen, että Cosvision otti asiakseen hankkia lyhyelläkin varoitusajalla pari muuta kunniavierasta mukaan. Olisi ollut nimittäin ihan mahdollista, että oltaisiin jääty pyörittelemään peukaloita ja voivottelemaan vain yhden kunniavieraan läsnäoloa kolmen sijaan. Isot propsit aktiivisuudesta sen suhteen siis.

Vaikka tapahtumassa tuntui olevan hiljaisempaa kuin ensimmäisessä Cosvisionissa, haluan kovasti uskoa tapahtuman positiiviseen kasvuun tulevaisuudessa. Minä ainakin tulen olemaan vakituinen kävijä, mikäli Cosvision aikoo pysyä mukana conkalenterissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti