torstai 4. joulukuuta 2014

Maskeerauskalenteri 2: Luukku 4

Kulmat piiloon viiksivahalla

Olen käsitellyt jo ensimmäisessä joulukalenterissani kulmakarvoja ja niiden värin muuttamista eri keinoin, mutta niiden saaminen kokonaan piiloon on jäänyt läpikäymättä. Tähän on olemassa useampia kompakteja välineitä, mutta kaikki (minulle mieleen tulevat) noudattavat samaa kaavaa. Oma suosikkivälineeni on kuitenkin viiksivaha, jonka käytöstä kulmakarvojen kanssa kerron tässä luukussa.

Monesti cosplayssa saattaa tulla vastaan tilanteita, joissa kulmakarvat eivät vain millään istu yksiin cossattavan hahmon kanssa. Mietitään, pitääkö kulmakarvat uhrata sheivaamalla, pitääkö käyttää lateksia ja toivoa parasta, ettei tökötti revi kulmakarvoja mennessään, vai olisiko askarteluliima se paras ratkaisu, vaikka siitä kuivuttuaan saattaisi jäädä meikin alle epäesteettisiä paakkuja? Kukin taaplaa tyylillään, mutta mielestäni teatterimaskeeraajienkin keskuudessa ylistetty viiksivaha on kaikista turvallisin ja toimivin ratkaisu, mikäli haluaa kulmakarvansa jatkoakin ajatellen säästää.


Sternin Unkarilainen viiksivaha, jota itse käytän.
Saatavissa ainakin Kuokkasen peruukkiliikkeestä Helsingissä.
Kuten kuvasta näkyy, oma karvanlaatuni on hyvin tummaa, paksua ja karkeaa. Luulisi, ettei mikään auta tällaisiin teräsvillakarvoihin, mutta päättäväisyydellä ja huolellisella maltilla sekin on mahdollista. Homma toimii siten, että kulmakarvoihin levitetään pikkuinen määrä viiksivahaa (arpivaha/meikki)lastalla (tai vaihtoehtoisesti pinsettien "väärällä" päällä, jos et lastaa omista; älä käytä sormia). Tärkeää on, että vaha levitetään ensin vastakarvaan, eli ohimolta nenään päin. Näin vaha pääsee karvojen alle, mikä on oleellista hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Jos vahaamisen suorittaa huolimattomasti, saattavat karvat nousta päivän mittaan pystyyn. Kun olet varma, että vahaa on kaikkialla karvojen alla, voit alkaa vetää lastalla karvoja takaisin paikoilleen myötäkarvaan. Saatat tarvita useamman kerroksen, mutta anna vahan kuivua välissä. Pointtina on, että vahaa on sen verran riittävästi, että se muodostaa karvojen päälle kelmun, eikä karvojen tekstuuri pääse puskemaan vahan läpi. Kun vahaa on tarpeeksi, lopputuloksen tulisi näyttää tältä:


Nätisti kulmaluuta vasten eikä yksittäisiä karvoja törrötä mistään.


Kulmien piilottamisen viimeisessä vaiheessa tarvitset meikkivoidetta/peitepuikkoa/kasvomaalia/vastaavaa, jossa on vahva pigmentti, sekä puuteria. Meikkivoidetta töpötetään karvojen päälle, ohut kerros puuteria väliin ja jälleen uusi kerros meikkivoidetta. Tätä toistetaan niin kauan, kunnes kulmat ovat kokonaan meikin peitossa. Kärsivällisyys palkitaan ja kadonneiden kulmakarvojen päälle onkin helppo piirrellä uudet kulmakarvat!


Tadaa!

4 kommenttia:

 1. Oh my god.. kiitos niin hirveen paljon tästä!! <3
  En tiennytkään viiksivahasta ja toihan näyttää toimivan vallan mainiosti! :O Kiitos myös tosi selkeistä ohjeista ja hyvistä kuvista. Pitääpä kokeilla tätä joskus koska niitä kulmakarvattomia hahmoja on cossilistalla, tai ainaki semmoisia jolla on hyvin epäluonnollisen muotoiset kulmat.

  Itse olen käyttänyt sitä liimapuikko-metoodia ja kyllähän se ihan ok toimii mutta olis silti vielä parannettavaa, tai otherwise I'm doing it wrong. :'D Mutta viiksivahaa on nyt pakko testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. Hyvä, jos on jotain iloa!

   Niin kuin kaikki muutkin metodit, ei tämäkään todellakaan se moitteeton ole ja kyllä se hikoilussa ja pitkässä päivässä saattaa alkaa repsottamaan siinä missä mikä tahansa muukin. Mielestäni jälki on noin yleensä vaan sen verran paljon siistimpää ja mömmö paljon liimaa turvallisempaa, että ansaitsi mielestäni tulla kuulluksi kalenterin kautta.

   Poista
 2. Ooh, jotain magiaa selkeästi! :o
  Lopputulos kyllä lievästi sanottuna yllätti, tuohon on sitten helppo piirrellä tjs. sitten sellaiset kun tarvitsee. Arvostan tätä selkeää mini tutoriaalia.

  VastaaPoista