keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Maskeerauskalenteri 2: Luukku 17

Meikkisiveltimet

Meikkaamisessa käytetään läjäpäin erilaisia siveltimiä, mutta mitä niistä kuuluu käyttää millekin meikille? Tässä kohtaa koen, että paremman selityksen yleisimmille siveltimille saatte Daily Mixin kanavalta tutuilta Samilta ja Niciltä, ts. Pixiwoolta. (Asiaan voinee vaikuttaa myös se, että vaikka tuolla laatikossani runsas sivellinrepertuaari onkin, en kuitenkaan omista kaikkia videolla esiteltyjä, erittäin hyödyllisiä siveltimiä. Asia korjataan seuraavan opintotuen turvin.) Mikäli englanninkieli ei taivu tällä aksentilla, videossa on esitelty siveltimet tekstillä kuvan kanssa, ja voitte vaikka Googlen avulla selvitellä kyseisen siveltimen käyttötarkoitusta selvemmin. Jos haluatte oppia lisää ns. beauty-meikkaamisesta, suosittelen tilaamaan Daily Mixin kanavan YouTubessa.




Lopuksi haluaisin täydentää saamaanne informaatiota vielä parilla faktalla.

Yleinen hyvä nyrkkisääntö on, että synteettisellä karvalla varustetut siveltimet sopivat voidemaisiin tuotteisiin, ja eläinperäiset siveltimet puolestaan kuiviin tuotteisiin. Eläinten karvat imevät helpommin väriä itseensä ja siksi nestemäiset meikit jäävät helposti "lukkoon" karvojen soluihin, eivätkä irtoa nätisti siveltimestä kasvoille.

Kuten videolla jo kerrottiinkin, siveltimien peseminen on erittäin tärkeää. Siveltimet nappaavat käytettäessä helposti likaa ja talia iholta, keräävät bakteereja ja pahimmillaan tämän vuoksi aiheuttavat jopa aknea. Pidä siis huoli siveltimistäsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti