torstai 25. joulukuuta 2014

Katsaus vuoteen 2014

Olisi kenties taas aika kyhätä kasaan katsaus menneeseen vuoteen cosplayn parissa. Tällaiselta siis näytti minun vuoteni 2014!


Conit (tai vastaavat), joihin osallistuin


PuvutEn juuri aseta itselleni tavoitteita sen suhteen, kuinka monta pukua vuodessa minun tulisi mielellään tehdä. Yleensä vuodenvaihteessa tiedän tulevan vuoden cossit jo etukäteen ja niitä on tavallisesti ollut kaksi, yksi talvelle ja yksi kesälle. Yleensä kuitenkin etukäteen suuniteltu määrä tuplaantuu vuoden aikana, kun huomaan olevan aikaa/rahaa/ryhmä tiedossa. Tänä vuonna suunniteltu määrä triplaantui (joskin se toinen niistä ihan aluksi suunnitelluista puvuista piti siirtää ensi vuodelle tai kauemmas aikataulun pettämisen vuoksi ja tilalle otettiin toinen paljon simppelimpi puku). Anyway, tänä vuonna tein viisi kokonaan uutta pukua, eli Elyon (W.I.T.C.H.), Ellen (Folklore), Mia Fey (Phoenix Wright: Ace Attorney), Chel (Tie El Doradoon) sekä Shepardin (Mass Effect) Citadel DLC -mekko, jota en tosin käyttänyt missään, kunhan vain tein ja pistin lopulta myyntiin (esitetyssä kuvassa puuttuu vielä N7-logo). Shepardin huppariversio tuli vedettyä lähinnä kaapista ja vietyä Video Games Live -konserttiin.

Nyt muuten huijasin, sillä uusia pukuja tulee tänä vuonna tehtyä kuusi kappaletta. Olen tällä hetkellä viimeistelemässä tilaustyötä ja kun Child of Lightista tutun Auroran mekko on valmis ennen vuodenvaihdetta ja tilaaja saa otettua cossistaan kuvia, liitän kuvan tuttuun tapaan Tilaustyöt-välilehteen.
Myös kolmea vanhaakin pukua tuli käytettyä. Catherine (Catherine) ja Will (W.I.T.C.H.) saivat pieniä uudistuksia sitten viime käyttökerran, kuten otsatukan kihartamista Catherinelle (tosin se peruukki joutaa nyt jo roskiin/ankaraan pesuun) ja Kandrakarin sydän Willille. Flemethille (Dragon Age II) ei juuri tarvinnut tehdä mitään perustarkastusta enempää.


Meikit ja maskitestailutLisäsin tähän myös ne simppelimmät, koska haha, voin. Loppupeleissähän en tehnyt mitään kovin kummoista, mutta etenkin kalenterin myötä tuli testailtua uusia juttuja. On hauska huomata, miten erilaiselta voi näyttää ihan pienilläkin jutuilla. Näistä Shepardilla, Barbiella ja Inkvisiittorilla on haettu jotain tiettyä näköä, mutta loput ovat olleet lähinnä tilanteen aivoituksia.


Videoita

Jätän tästä kategoriasta nyt kaikki coneissa kuvatut videot, joissa vain poseeraan kameralle ja pönötän puvussa. Sama homma kisaesityksien suhteen, sillä en niitä ole itse ollut kuvaamassa. Tässä siis videoita, joissa olen suunnitellusti ollut mukana, suunnittelemassa, kuvaamassa tai muuten toteuttamassa.Meridianin Salaiset Päiväkirjat feat Elina, Kizzy ja Miro


Meridianin Salaisemmat Päiväkirjat feat. Elina ja Kizzy


Aprillipila feat. Elina


Blame It on the Cosplay

14 kysymystä cosplaysta

Animecon XI videona


Pukusuunnitelmat, jotka eivät toteutuneet

Yritin tänäkin vuonna tehdä Akane Owarin (Super Dangan Ronpa 2) Desuconin yhdelle päivälle, mutta päätin jo alkutekijöissä, ettei se ole prioriteettini, ja jos en ehdi tai muuten ei inspiroi tehdä pukua, niin en sitä tee. Näin lopulta kävi ja nyt se puku on kuollut ja kuopattu myös tulevaisuudessa. Ei vain ole minun juttuni. Toinen tauolle jätetty puku (valtavaksi harmikseni) oli Tali (Mass Effect), koska valmistuminen, työt ja muut cosplaykiireet pakottivat. Pukuun on hankittu melkein kaikki materiaalit, mutta en rehellisesti sanottuna enää tiedä, milloin saan sille aikaa. Toivottavasti tulevana vuonna.


Kilpailut

Tänä vuonna tuli kerättyä puolet lisää kisakokemusta jo aiempaan määrään nähden, ja lavalla tuli käytyä kahdesti. Tampere Kupliin ryhmäkisaan osallistuttiin yhdessä Elinan ja Kizzyn kanssa ja Cosvisioniin sain kutsun kutsuvieraskilpailuun. Kupliista lähti mukaan 1. sija, Cosvisionista 2. sija.


Kuva © Santtu Pajukanta

Kuva © Nyymix


Tuomaroitua tuli tultua näemmä enemmänkin, kun listassa on Yukiconin yksilökilpailu, Desucon Frostbiten Hall Cosplay, Hypecon sekä kesän Desuconin Hall Cosplay. Mammailemassa juoksentelin Traconissa.


Tuomareina: Hootti, Ilona, Lanvi, minä ja Fia
Kuva © Biitti

Tuomareina: minä, Miina, Senni, Mira ja Fukka
Kuva © Nyymix

Tuomareina: Emilia, Biitti ja minä
Kuva © nyt_ei_jaksa

Tuomareina: Shewon, Hansku ja minä
Kuva © Tytti Levänen

Töissä feat. Miro, Hootti, Artsa, Ilona ja Elina
Kuva © Ilona


Vuoden 2014 ”ensimmäiset”

Kisasin ensimmäistä kertaa ryhmäkisassa ja kilpailussa, jossa on mukana puvun lisäksi myös esitys. Facebook-sivuni sai ensimmäiset 1000 tykkäystä ja se on ihan järkyttävää. Työstin ensimmäistä kertaa metallia tehdastyövälineillä (sorvi) ja kokeilin ensimmäistä kertaa lehtikultaamista. Uskon, että tänä vuonna tapahtui huisin paljon enemmänkin ensimmäisiä, mutta niitä pieniä juttuja on vähän vaikeampi muistaa. Kuitenkin olen unohtanut jotain tosi isoa ja sitten hävettää.


Suunnitelmia vuodelle 2015

Avatar-ryhmäilyä Yacin, Jesmon, Biitin, Kepan ja Rikon (+muiden halukkaiden) kanssa Yukiconissa. Odin Sphere -ryhmäilyä Pablon ja Jesmon kanssa Desuconissa. Temen kanssa ollaan suunniteltu Mass Effect -cossailua tulevalle vuodelle. WCS Jesmon kanssa, mikäli portfoliohausta päästään läpi. El Dorado -photoshoottailua Elinan ja Kizzyn kanssa, kun ei tänä vuonna ehditty. Ja jos sitä Taliakin saisi tehtyä edes kesän aikana hissuksiin eteenpäin. Katsotaan kuinka pahasti muut suunnitelmat vetävät pidemmän korren.


Iloista uutta vuotta 2015, jahka se nyt tulee! Jee!

6 kommenttia:

 1. Iik. Miun on pitäny jo pitkään tehä Aria T'Loak, mutta... iik :D Mitäs hahmoja olette aatelleet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Taliahan olen tässä koko ajan hitaasti tekemässä, mutta sen valmistumispäivästä en osaa sanoa. Jos tarkoitat, mitä ollaan Temen kanssa tekemässä, niin kun tulin tuon Shepardin Citadel DLC -mekon tehneeksi vahingossa yhdessä yössä ja joskus eBayssa tuli sen miehekkäämmän Shepardin Citadel DLC -takki vastaan ja vinkkasin siitä Temelle, niin siitä se ajatus vähän niin kuin lähti. Eli Molemmat Shepardit Citadel DLC -vermeissä ollaan vetämässä (vaikka laitoinkin mekkoni myyntiin; tarkoitus on tehdä siis vielä toinen, joka miellyttää itseäni vähän enemmän). Tällä hetkellä puheena on ollut sijoittaa ne Popculttiin huhtikuussa.

   Poista
  2. Oih! Juu, tarkoitin, että mitä teette Temen kanssa. En malta nähä niitä 8) Tuutte olee varmasti niin awesome~

   Ja juuh, miul on Arian kaa ollu sama homma, joten I feel you... on miul osa takkinkankaista jo hankittua, mutta tällä hetkellä vielä ns. purkaan pukua visuaalisesti osiin, että tiedän miten sen sit teen... että mikä osa on housua, onko housut vai tardi vai mitä hä... Ah, Mass Effect ja sen ihanan "monimutkaiset" puvut <3

   Kyllä me ne joskus saadaan valmiiksi ;D Ja en malta kyllä nähä Taliasi 8)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Uuh, jos onnistun Ariassa, niin mielelläni tulen ryhmäilemään ;D (hyppään törkeästi väliin kommentoimaan)

   Poista
  5. Huhu, ryhmäily on aina varsin jees. Jesmon kanssa ollaan ainakin jo puhuttu, että viimeistään silloin, kun saan Talin tehtyä, niin Kasumi ja Tali suuntaa photoshoottailemaan. Samaten Majon kanssa on ollut puhetta, jahka sekin saa pukunsa valmiiksi. :> Kyllä täältä Mäsäri-cossaajia löytyy! Ja minullakin on Shepardin Alliance-univormu to-do -listalla, mutta se on sitten joskus, jos on ollakseen.

   Poista