perjantai 12. joulukuuta 2014

Maskeerauskalenteri 2: Luukku 12

The Herald of Andraste
Varmaan jokainen yhtään minua tunteva tietää missä mittakaavassa BioWaren tuotantoa fanitan, mikä on myös aika tosi paljon ottaen huomioon, että oikeasti harvoin fanitan mitään. Dragon Age: Inquisition julkaistiin Suomessa kolme viikkoa sitten ja koko tämän ajan olen tahkonnut peliä kuin viimeistä päivää (nyt menossa kolmas kierros). Pelistä inspiroituneena tein tälle päivälle simppelimmän kokonaisuuden. Esittelyssä siis oma ensimmäinen inkvisiittorini. Ette muuten arvaa, kuinka paljon pinnejä ja tukkaa on piilossa pääni takana, jotta sain tukkani näyttämään lyhyeltä! :D

Kalenterin puoliväli, hurraa!

Maskeerauksessa käytettyjä:
- meikkivoide
- puuteri
- tummanruskea ja valkoinen luomiväri sekä silmien rajaukseen että kasvojen ja kaulan varjostukseen
- musta ripsiväri
- leivinpaperi, jolle piirsin otsan tatuoinnin akvarellikynällä, länttäsin kyseisen leivinpaperin otsaani ja hieroin kuvan sitä kautta ihooni
- lateksikorvat ja iholiima

10 kommenttia:

 1. Miten tämä liittyy maskeeraukseen? :o Olisiko luvassa ehkä jotan tutoa kyseisen lookin tekemiseen? Vähän olen pettynyt tähän kalenteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, jos ei miellytä.

   Maskeeraaminen ei ole vain lateksiarpia, tekohampaita ja muita lisäkkeitä naamassa. Maskeeraaminen terminä on esimerkiksi esittävissä taiteissa näyttelijän ulkonäön muuttamista hahmonsa näköiseksi. Tässä tapauksessa olen siis muuttanut omaa ulkonäköäni enemmän pelihahmon kaltaiseksi meikin avulla.

   Kalenterissa on kokonaisuudessaan 24 luukkua, joista on tähän mennessä käytetty vasta puolet. Olen kolme vuotta sitten tehnyt jo yhden kalenterin, enkä näe syytä toistaa siellä kerrottuja asioita uudestaan tässä kalenterissa. Eiköhän siis kalenterissa ole tilaa myös omille henkilökohtaisemmille maskikokeiluilleni muutamassa luukussa. Blogini kun on ennen kaikkea omani, mutta jos joku saa luukuistani jotain irti, se on kiva plussa.

   Syy siihen, miksi en tähän ole kaiken kattavaa tutoriaalia tehnyt, johtuu siitä, että haluan pitää luukut lyhyinä ja oikeasti luukun kokoisina. Pidän henkilökohtaisesti maskeeraukseen liittyvien kuvien katsomisesta taiteena ja siksi haluan sisällyttää tähän kalenteriin muutamia kuvia ihan itsenäisinä teoksina tutoriaalien sijaan. Pitkiä tutoriaaleja ei kukaan jaksa lukea päivä toisensa jälkeen, kun on monta muutakin kalenteria luettavana. Tarkoitukseni oli listata kuvan alle meikissä käytetyt työvälineet, kuten olen ensimmäisessä kalenterissakin tehnyt kokeiluilleni, mutta mokasin itse blogspotin ajastimen kanssa. Olen tavallisesti julkaissut merkinnät klo 12 jälkeen, ja tällä kertaa luonnos ei ollut tallentunut ajastimelle. Pahoittelut siis tästä.

   Poista
  2. Kiitoksia vastauksesta, ja olen samaa mieltä: luukut kannattaa kyllä pitää lyhyinä. Lähinnä kommentillani tarkoitin että en koe pelkän kuvan lopputuloksesta olevan hyvä luukku. Toki tämäkin vain oma mielipiteeni. Jos olisi vaikka kuva lopputuloksesta ja mukana teksti "seuraavissa luukuissa kerron miten tälläinen tehdään" olisi jo eri asia. Anteeksi vähän sekavasta kommentista, ei näin viikonloppuisin meinaa ajatus juosta kunnolla :)

   Poista
  3. Olet selvästi siis ymmärtänyt kalenterin tarkoituksen vähän sivuun, jos käsityksesi "hyvästä luukusta" tarkoittaa, että jokaisen luukun täytyy pitää sisällään jotain juuri sinulle hyödyllistä apua. En ole tarjoamassa jokaisessa luukussa tutoriaaleja vaan myös taidetta maskeerauksen muodossa. Kalenterini ei missään vaiheessa ole ollut yksinomaan tutoriaalikalenteri. Tämän kertaisen luukun ei ollut tarkoitus toimia tutoriaalina, vaan itsenäisenä taiteena, jota voisi olla ihan vain kiva katsoa ilman sen suurempaa funktiota. Mikään voima maailmassa ei kuitenkaan ole estänyt sinua esittämästä taiteeseen liittyviä kysymyksiä, mikäli jokin sinua kyseisessä teoksessa kiinnostaa, johon minunkin on helpompi vastata. Mielipiteesi on omasi, mutta haluan Sinun myös ymmärtävän, että moni muu nauttii taiteen katselusta ihan vain taiteena, harmi, jos sinä et. Sen vuoksi tuntuu hieman tahdittomalta, että sanot yhden luukun perusteella pettyneesi koko kalenteriini. Ymmärtänet, ettei anonyyminä kirjoitettu kommentti, jonka sisältö koostuu vain negatiivisesta palautteesta ilman positiivista osaa, anna palautteen antajasta kuitenkaan kovin asiallista kuvaa.

   Poista
  4. Anteeksi tarkoitukseni ei ollut loukata tai antaa sellaista kuvaa kalenterin pitäisi miellyttää juuri tasan ja aina minua. Ja ilmeisesti olinkin ymmärtänyt kalenterin tarkoituksen väärin, ymmärrän että ensimmäinen kommentini oli hieman huono ja mitä positiivisen palautteeseen tulee niin mielestäni tämä maskeeraus on onnistunut
   ja hyvän näköinen. Mutta kuten totesinkin tämä on minun mielipiteeni ja muuten olen tykkänyt blogistasi paljon.

   Poista
  5. Ei huolta, saat ehdottomasti olla sitä mieltä, ettei jokin asia sinua miellytä eikä koskaan kaikkia voikaan miellyttää. Tässä tilanteessa ongelmana oli ehkä enemmän se, miten rakentavan palautteen oikeasti rakentaa. Palautteen saajan on vaikea ottaa rakentava kritiikki vastaan rakentavana kritiikkinä, mikäli kommentilla ei ole tarjottavana parannusehdotuksien lisäksi jotain mukavaakin. En tarkoita, että tässä olisi nyt pitänyt kalastella kehuja, mutta kuten sanottu, negatiivinen kommentti otetaan helposti myös vastaan negatiivisena kommenttina, mikä taas ei koskaan tarjoa mitään rakentavaa kenellekään. Kiva kuulla, että näyttää hyvältä, vaikkei sinulle lukijana enempää tarjonnutkaan. Kehotan tulevaisuudessa kysymään ihan suoraan vinkkejä, mikäli joku asia on jäänyt maskeerauksesta auki.

   Poista
 2. Uuu siistii! :'D
  Voisitko muuten josku tehä tuton tosta leivinpaperitatskasta? Kuulostaa mielenkiintoiselta!
  Itse ku olen enemmän "visual learner" niin en oikein osaa hahmottaa tosta pienestä selityksestä että miten se toimii; kuvallinen tutoriaali olis tosi yees!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties tatuoinneista on tulossa juttua, kenties ei.

   Poista
 3. Ooh ompas hieno älä nyt pahastu mutta tulee mieleen ever after high:in hunter huntsman

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi pahastuisin? Hunter on sarjan paras sälli! Mutta joo, onpas sattuma, että inkvisiittorin aloitusvärit ja pelin yksi harvoista oikeasti kivoista hiusmalleista menee aika samaa teemaa mukaillen Hunterin kanssa.

   Poista