tiistai 23. joulukuuta 2014

Maskeerauskalenteri 2: Luukku 23

Kalju

Kaljun laittaminen voi olla haastavaa ja rehellisesti sanottuna olen seitsemän cosplayvuoteni aikana nähnyt harmittavan vähän oikeasti taidokkaasti kiinnitettyjä kaljuja, johon on sisällytetty kaikki sen vaatimat vaiheet. Tämän vuoksi haluan ehdottomasti jakaa kanssanne todella selkeän videotutoriaalin RayBrown00 -kanavalta elokuvamaskeerauksen ammattilaisten, Carole Leesen ja Kym Carlislen opastamana.
RayBrown00 lisää videon kommenteissa:

"A few people have messaged me asking where the best caps can be purchased. Avoid the cheap ones at your halloween party stores if you are going for a professional creation. Here's a link to where the bald caps in video can be purchasedhttp://www.alconeco.com/paramount-plastic-bald-capsThese are the same caps Kym used when working on Saturday Night Live." (2014)

Suomesta on hankala löytää oikeanlaisia työvälineitä, mutta suunnilleen vastaavia on silti saatavissa. Punanaamio tarjoaa toki kaljuja, mutta jos haluaa tasokkaampaa laatua, kannattaa metsästää peruukki- ja maskeerausliikkeitä, jotka panostavat enemmän elokuviin ja teatteriin, tai tilata suosiolla ulkomailta. Liimana voi käyttää vaikkapa Spirit Gumia. Videolla käytettyä Rubber Mask Grease -maalia voi soveltaa rasvapohjaisella kasvomaalilla. Pääasia on, että pigmentti on vahvaa ja koostumus rasvainen (vesiohenteinen maali voi olla liian kuiva).

Luonnollisesti lyhyiden hiuksien kanssa homma on helpompaa, mutta pitkilläkin hiuksilla onnistuu. Tärkeintä on jakaa hiukset tasaisesti lakin sisään ja välttää ponnareita ja muita möykkyjä, sekä pinnejä, jotka saattavat tehdä kaljuun reiän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti