tiistai 16. joulukuuta 2014

Maskeerauskalenteri 2: Luukku 16

Kasvovärit

Kasvovärejä löytyy kahdenlaisia, rasva- ja vesiliukoisia. Kysymys kuuluu: kumpaa käytetään? Kuinka kumpikin väri käyttäytyy iholla? Tässä luukussa vertaillaan rasvaliukoisia ja vesiliukoisia kasvovärejä.
Vesiliukoisen kasvovärin ohentamiseen riittää pelkkä vesi ja pestessäkin väri lähtee helposti ilman sen suurempaa vaivaa. Vesiliukoinen väri on rasvaliukoista väriä kuivempaa ja koskettaessa se tahraa vähemmän. Kuivuutensa takia se kuitenkin myös halkeilee helposti iholla eikä levity yhtä tasaisesti kuin rasvaliukoinen väri. Näinpä sitä ei juuri kannata käyttää suurien alueiden maalaamiseen, mutta pienemmille alueille se sopii mainosti.

Rasvaliukoinen kasvoväri on vesiohenteista väriä paksumpaa ja tarvitsee pois pestäkseen muutakin kuin vettä. Rasvaliukoisille väreille on kehitetty erikseen ohennusaine, jolla väristä saa juoksevampaa ja huomattavasti helpommin levitettävää. Väriä on mahdollista levittää myös vedellä kostutetulla sienellä, mutta se on hieman ohennusainetta työläämpää. Se levittyy kauniisti iholla ja soveltuu hyvin isojen pintojen maalaamiseen, mutta myös tahraa helpommin rasvaisuutensa vuoksi.

Kumpaakin kasvoväriä varten on hyvä huolehtia ihon kosteustasapainosta ja pestä ja kosteuttaa kasvot hyvissä ajoin ennen värin levittämistä. Lisäksi tarvitaan kiinnityspuuteria, joka kiinnittää värin ihoon ja vähentää tahraamisen mahdollisuutta ja kiiltoa. Monet Suomalaiset cosplayn harrastajat suosivat Grimasin kasvovärejä, jotka ovat laadukkaita maaleja ja suhteellisen edullisia. Henkilökohtaisesti suosittelen kuitenkin myös monien ammattilaistenkin suosimia Kryolanin tuotteita, jotka ovat laadultaan Grimasia hieman korkeatasoisempia.

1 kommentti:

  1. En tiennytkään mikä ero noissa oikein oli ja miten ne käyttäytyvät iholla. Kiitos tästä!

    VastaaPoista