keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Maskeerauskalenteri 2: Luukku 3

Varjostus & korostus

Varjostamisella ja korostamisella on mahdollista saada ihosta se täydellinen mallikasvo, vaikkei juuri Photoshoppia käyttäisikään. Tämä on myös se menetelmä, jolla voi juksata kasvojen muodot näyttämään toiselta ja esimerkiksi muokata niistä feminiinisemmät tai maskuliinisemmat. Tässä luukussa esittelen omien kasvojeni avulla tyypillisen varjostuksen ja korostuksen yhteistyön.


Aluksi omat kasvoni täysin au naturel.Varjostuksella ja korostuksella on pointtina tuoda kasvoista esiin niitä hyviä puolia. Tämän tyylinen malli on hyvin tavallinen esimerkiksi mallimaailmassa. Silmänaluset piiloon valolla, nenä kapeammaksi nenänvartta varjostamalla ja poskipäät korkeiksi valon ja varjon yhteispelillä. Tässä tekniikassa käytetään kahta meikkivoidetta, selkeästi omaa ihoa vaaleampaa ja tummempaa (huomiona vielä, että vältä varjostuksessa liian keltaista tai punaista sävyä; omalla kohdallanikin varjostuväri saisi olla neutraalimpi), jotka yllä olevan kuvan tilanteen jälkeen blendataan keskenään. Kasvot eivät siis tarvitse meikkivoiteen lisäksi mitään peitepuikkoja tai muita oman ihon värisiä meikkivoiteita, sillä nämä kaksi väriä riittävät koko kasvojen peitoksi. Varjostus & korostus -kikkoja on internet pullollaan, ja halutessaan kuvamateriaalia ja tutoriaaleja voi Googlailla hakusanoin "contouring and highlighting".
Palatakseni takaisin asiaan; kun meikkivoiteet on blendattu, lopputulos näyttää kutakuinkin tältä. Kehotuksena myös, että blendaamisen hoitaa huolellisesti, ettei minnekään jää silmiinpistäviä raitoja. Jos haluaa saada mahdollista kiiltoa kuriin, voi päälle heittää kerroksen puuteria. Kehottaisin kuitenkin hillitsemään puuterin ylikulutusta, sillä pelkästään meikkivoide itsessään on aika raskas määrä meikkiä ja liika puuteri voi saada ihon näyttämään turhan tukkoiselta.

Kun iho on kuosissa, voipi loputkin meikit lisätä nassuun! Joulun odotteluun pikkujouluisia värejä!


8 kommenttia:

 1. Blendaatko nuo meikkivoidesiveltimellä? Olisko tuosta vaiheesta, jossa on vielä blendaamatta ehkä mahdollista saada myös sivukuvaa?

  Kiitos taas mielenkiintoisesta luukusta! Toivottavasti kysymykset ei haittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymykset ei haittaa, mielelläni vastaan!

   Blendasin itse napakalla siveltimellä sekä sormella. Rehellinen mielipiteeni kaikkiin työvälineisiin on, että kokeilemalla löytyy se itse kullekin mieleinen väline. Jotkut tykkää sormista, jotkut siveltimestä ja jotkut sienistä. Lopputulos on tärkein. :>

   Itselläni ei ole tarjota sivukuvaa, mutta heitäpä nuo tarjoamani hakusanat Googleen. Sieltä lötyy paljon selkeitä mallikuvia!

   Poista
 2. Mitä varten on tuo yksi viiva nenässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletan, että tarkoitan nenänpäässä olevaa tummaa poikkiviivaa?

   Tummalla meikkivoiteella on tarkoitus luoda varjoja ja näin tein myös nenälleni. Luomalla varjon nenänpään ja nenanvarren yhtymäkohtaan pystyin korostamaan nenänpäätä ja saamaan nenän näyttämään hieman pystymmältä. Poikkiviivaa ei siis ole pakko tehdä, mikäli ei tällaista efektiä itselleen toivo. Kyse on täysin makuasiasta ja ratkaisut määräytyvät omien kasvojen ominaisuuksien mukaan.

   Poista
 3. Oijoi! Unohdan aina että se korostus vaaleallakin on tärkeää, tämä luukku muistutti miten sekin kannattaisi muistaa meikatessa. Ja tuleepa jotenkin luonnollisen näköinen iho meikkivoiteita sekoittamalla vs. puutereilla varjostamisella/korostamisella *v*

  Minkälaisia meikkivoiteita muuten suosittelisit tähän? Kuvassa näyttäisit käyttäneen jotain vähän kiinteämpää, vähemmän voidemaista, mutta en tiedä katsoinko omiani.

  Kiitoksia muuten tästä kalenterista, tykkäsin siitä muutaman vuoden takaisesta jo paljon Maskeerauskalenteri 2 oli oikein kiva yllätys :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meikkivoiteessa on kyllä se hyvä puoli, että jos vain on tarpeeksi vaalea ja tumma väri, ei sitä voidetta ihan loputtomiin tarvitse lotrailla, ja päälle riittää ihan ohut kerros puuteria peittämään turhaa kiiltoa. Sen sijaan puutereissa on minusta se, että ne saattavat tehdä ihosta tukkoisen, jos puuteria joutuu laittamaan ihan hirveästi nassuun.

   Mielestäni parhaiten tähän tarkoitukseen toimivat kyllä ihan ne tuubeissa olevat nestemäiset voiteet, mutta ei ne mousset ja muut kiinteämmätkään huonoja ole. Mitään kovin tujua kamaa en suosittele, sillä se saattaa tehdä blendaamisesta hankalampaa, kun meikki on jo napannut kiinni paikalleen. Väittäisin, että juoksevilla voiteilla blendaaminen tasaisesti on helpompaa, sillä ne tuntuvat levittyvän vielä kuivuttuaankin ihan nätisti kasvoilla.

   Käytin itseasiassa ihan sellaisia juoksevia voiteita, mutta vaalea meikkivoiteeni ei ollut läheskään tarpeeksi vaalea, ja otin sekaan valkoista rasvaliukoista kasvomaalia, jota ohensin voiteeksi ihan rasvavärien ohentamiseen tarkoitetulla make-up blendillä (sellainen vedeltä näyttävä neste). Siitä saattaa johtua se kiinteämpi ulkonäkö. :D Luulen kuitenkin, että se pigmentin vahvuus verrattuna omaan ihooni on se, mikä tekee meikistä paksun näköistä.

   Poista
 4. Oi kiitos, en tiennyt kaikkia noita kohtia!

  Itse olen so far käyttänyt puuteria korostamiseen/varjostamiseen mutta olen joskus miettinyt että vois kokeilla myös meikkivoiteita, tosiaan tuntuu että se olisi paljon enemmän ajanvievää/työläisempää ja itse ku olen joskus laiska meikkaamisen suhteen niin höh. :s Myös on jotenki semmoinen kutina perseessä että joutuis kokeilemaan aivan liian monta meikkivoidetta ennenku löytyy ne sopivat sävyt tähän puuhaan - ei ole rahaa heittää hukkaan väärin sävyihin ja ei inspaa olla simpsoni tai oranssikaan. xD Onks olemassa mitään short-cut keinoa että miten osaa valita sen oikean sävyn? :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuules, paras tapa löytää oikeat sävyt on kysyä rohkeasti kosmetiikkaosaston myyjää apuun. Sieltä tulee yleensä hyviä neuvoja ja osaavat katsoa ihosi väriin sopivat tökötit. Kunhan itse olet skarppina sen suhteen, että erityisesti varjostussävy ei ole selkeästi keltainen tai punainen. Mahdollisimman neutraali ruskean sävy, niin hyvä tulee! Lisäksi kometiikkaosastoilla on sallittua kokeilla meikkejä, joten ota oikeasti valtti siitä. Kasvojen iho hieman erilaista esimerkiksi käsiin verrattuna, joten suosittelen värien kokeilua ihan kasvoille kämmenselän sijaan. Näet heti kaupassa, miltä väri näyttää kasvoissa. Varaa baby wipeseja mukaan! ;>

   Poista