keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Maskeerauskalenteri 2: Luukku 24

Haavat, arvet ja mustelmat

Koska olen tehnyt omia maskikokeilujani tämän kalenterin aikana aina kuuden päivän välein, oli ajatuksena laittaa yksi myös tänään. Totesin kuitenkin, että koska on jouluaatto, haluan tarjota jotain oikeasti spesiaalimpaa ja josta tiedän olleen enemmän kysyntää. Puhun nyt haavoista, arvista ja mustelmista. Isompi luukku luvassa! Väkivaltaa jouluaattona, jee! (

Tumblr on tässäkin kohtaa ollut avulias ja tarjonnut sattumalta joskus kattavan kollaasin, kuinka tehdään haavoja ja arpia meikillä ja ja vähän erikoisemmilla välineillä. banora-white-aka-dumbapple ystävällisesti kokosi muutamia sivuja kirjasta nimeltä A Complete Guide to Special Effects Makeup ja sitä löytää esimerkiksi Amazonista edulliseen hintaan. Allaolevat kuvat kannattaa avata omaan ikkunaansa (klikkaa kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja valitse "Avaa kuva uudessa välilehdessä"), jotta tekstin näkee kunnolla.

Allaolevissa kuvissa puhutaan hyvin pitkälle sellaisista välineistä, joita saa ihan Suomesta. Siveltimiä, meikkisieniä, rasvaohenteisia maaleja, arpivahaa/lateksia, kiinnityspuuteria, tekoverta ja Scratch Blood -vahaa (saa veren näyttämään sakeammalta ja kuivemmalta) löytyy kaikkia täältä päin maailmaa.Mustelmista puolestaan kauniin ja informatiivisen paketin videon muodossa YouTubessa tarjoaa Madeyewlook, joka on mestari erityisesti todella teatraalisissa maskeissa. Suosittelen seuraamaan mimmin muutakin tuotantoa ja painamaan Subscribe-nappia, ja äkkiä sittenkin! Videollaan hän puhuu lähinnä kuinka mustelmia tuotetaan Special FX -maaleilla, mutta niksit toimivat kyllä aivan yhtä hyvin (tosin, kuten hän mainitsikin, tavallisilla kasvoväreillä väri näyttää olevan enemmän ihon pinnassa kuin sen sisällä) perus kasvoväreihin, korvaa vain alkoholin kasvovärin mukaisella ohennusaineella. Special FX -maaleja saa kuitenkin ostettua internetistä vähän Googlettelemalla, jos kiinnostusta näihin nimenomaisiin maaleihin löytyy.
Kiitos, jos/kun olette jaksaneet olla mukana seuraamassa tämän vuoden kalenteria. Toivottavasti siitä on ollut apua! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2015!

1 kommentti:

  1. Wow siistii!
    Damage cossiversioita on aina kiva tehdä ja the more realistic it looks the better!

    VastaaPoista