torstai 22. joulukuuta 2011

Maskeerauskalenteri: Luukku 22

Ripset

Uskaltaisin väittää, että ripset ovat meikin tärkein osa-alue. Ne ovat se varsinainen avain avaraan katseeseen ja suurempiin silmiin. Kun cossattava hahmo on tiedossa ja meikkiä on aika ajatella, kannattaa oikeasti antaa ajatusta myös ripsille. Katsaus räpsyripsiin!


Irtoripset


Jos haluat ripsiisi selvästi enemmän tuuheutta ja/tai pituutta, tai ripsien pitää olla tosi erikoiset, irtoripset ovat ratkaisu maksimaaliseen silmien korostukseen. Ripsiä saa ostettua koko luomen mittaisina, tai pieninä tupsuina. Tupsut ovat irtoripsistä luonnollisemman näköisemmät, kokopitkät irtoripset taas tuovat mukanaan selvän ripsirajan. Kiinnitykseen käytetään joko ripsien mukana tullutta ripsiliimaa tai vaihtoehtoisesti erikseen ostettavaa iholiimaa. Ripset liimataan aivan ripsirajaan kiinni pinsettien avulla.


Perinteisimmät irtoripset.
Ripsitupsut. Kuva peräisin MiMaxin sivuilta.


Irtoripset tulisi leikata omaan luomeen sopivan mittaisiksi ennen ripsen liimaamista. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti koettamalla irtoripsiä luomea vasten. Pituus määräytyy luonnollisesti omien ripsien mukaan: irtoripsien päät kohdistetaan siihen, missa omat ripset loppuvat. Ylimääräinen pituus leikataan aina ulkonurkan puolelta, jotta sisänurkan ripset pysyisivät lyhyempänä kuin ulkonurkan, kuten oikeissa ripsissäkin näkyy.
Jos ripsien kiinnittäminen on liian hankalaa, saa sisänurkastakin leikata pienen palan erilleen, tai ihan pieni lovikin riittää. Tällöin irtoripset myötäilevät silmän muotoa paremmin ja irtoavat tavallista hitaammin silmän sisänurkista. Haittapuolena tässä metodissa on se, että ripsirajaan kiinnitettynä irtoripsiin syntyy pieni kulma leikkauskohtaan. Sen saa kuitenkin piiloon ohuella kerroksella nestemäistä kajaalia. Ennen kiinnitystä omat ripset tulisi taivuttaa hieman tyvestä, jotta ne myötäilisivät irtoripsiä, eivätkä harottaisi erillisenä kerroksena.


Oman silmäni mitta. Vasemmalla ulkonurkan turha pala, oikealla sisänurkan erikseen leikattu pala.

Kiinnitetyt ripset. Kuvassa on eri ripset kuin ylemmässä kuvassa.


Irtoripsien kohdalla on paljon, mistä valita. Hahmoa ajatellen sopii miettiä, millaiset ripset olisivat oikeanlaiset – mitä ripsillä halutaan korostaa.


Kahdet erilaiset ripset.

2 kommenttia: