perjantai 16. joulukuuta 2011

Maskeerauskalenteri: Luukku 16

Kulmakarvat


Cosplayssa joutuu usein muuttamaan kulmakarvojensa väriä peruukin värin mukaan. Joskus muutos voi olla pieni ja huomaamaton, joskus taas radikaali eikä pelkällä sävytyksellä pitkälle pötkitä. Tulee myös miettiä sitä, kuinka "keinotekoiset" meikit kulmiinsa haluaa, vai pitääkö pyrkiä enemmän luonnollisuuteen.


Värin muuttaminen voimakkaasti

Jos kulmakarvojen väri on luonnostaan vaalea, riittää kulmien värjäämiseen pelkkä luomiväri. Niille, joilla karvat ovat tummat, ja pitäisi saada joko huomattavasti vaaleammat tai muuten selkeästi toisen väriset kulmakarvat, järeämmät otteet ovat tarpeen. Kulmia ei kuitenkaan tarvitse alkaa vaalentelemaan millään värinpoistoilla, kotikonstit riittävät. Tähän tarvitaan vesiliukoista puikkoliimaa, sivellin ja akryylimaalia, joulua odotellessa käytän esimerkkivärinä punaista. (Akryylimaalin sijaan on mahdollista käyttää myös kajaalia, mutta se edellyttää vaaleampia kulmakarvoja ollakseen väriltään kirkas eikä murrettu, tummilla kulmakarvoilla kajaali tuppaa kuultamaan läpi hieman. Lisäksi on olemassa myös eri värisiä maskaroita, mitkä eivät ole lainkaan hullumpi idea, mutta maskaralla ei pääse aivan juuriin saakka, jolloin tummakarvaisten kulmien juuret jäävät pilkistelemään.)

Tarvittavat välineet.

Tästä lähtee:

1) Levitä kulmakarvoihin liimaa niin, että sitä on joka puolella, ei tarvitse kursailla. Vedä lopuksi sormella karvat ojennukseen kulmaluuta pitkin. Anna kuivua. Liima tekee kelmun kulmien ja levitettävän maalin väliin, eikä maali pääse kiinnittymään itse karvoihin. Täten kulmakarvasi ovat turvassa.


Liimakäsitellyt kulmakarvat.

2) Ohenna maalia hieman vedellä, jotta maali ei ole liian paksua. On parempi edetä kerros kerrokselta kuin pyrkiä heti valmiiseen tulokseen. Usein maalia voi tulla liikaa ja tökötti näyttää... no, tökötiltä.


Ensimmäinen värikerros lisätty.

3) Lisää kerroksia, kunnes haluttu peittävyys on saavutettu. Tadaa, valmis! Jos maalin kevyt kiilto häiritsee, voi päälle heittää hyvin ohuelti kiinnityspuuteria.


Itselleni riitti kaksi kerrosta, toki olisihan sen kolmannenkin voinut lisätä.
Tulee kuitenkin muistaa, että liika on aina liikaa.

4) Kun haluat pestä värin pois, käytä lämmintä vettä. Koska sekä liima että maali ovat vesipohjaisia, pitäisi niiden lähteä pois ihan vedellä ja kevyesti rapsuttamalla. Voit käyttää myös kasvoille suunnattua pesuainetta. Jos maali on jostain syystä päässyt kiinnittymään kulmiin, kuumalla vedellä hauduttaminen pehmittää maalia sen verran, että sen saa kyllä irti.Potentiaalinen vaihtoehto:

Kulmat voi käsitellä myös partakrepillä. Siihen tarvitaan luonnollisesti kreppiä ja iholiimaa. Kreppi täytyy muistaa silittää ennen ihoon liimaamista, sillä letiltä suoraan aukaistuna kreppi on suoran karvan toivossa aivan liian kähärää. Silittäessä pitää olla kärsivällinen ja vain jaksaa (kastella ja) silittää niin kauan, että kuitu on oiennut. Parhaimman tuloksen olen naamalleni tässä tavassa saanut siten, että sivelen ihon krepattavalle kohdalle iholiimaa, lätkäisen kohtaan liuskan kreppiä ja leikkelen sitten saksilla alueen ympäriltä turhat pois. (Kunnollinen ohje Punanaamion sivuilla) Kikkaa olen käyttänyt mm. Franiin, ja tulos näytti tältä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti