torstai 15. joulukuuta 2011

Maskeerauskalenteri: Luukku 15

Kulmakarvat


Cosplayssa joutuu usein muuttamaan kulmakarvojensa väriä peruukin värin mukaan. Joskus muutos voi olla pieni ja huomaamaton, joskus taas radikaali eikä pelkällä sävytyksellä pitkälle pötkitä. Tulee myös miettiä sitä, kuinka "keinotekoiset" meikit kulmiinsa haluaa, vai pitääkö pyrkiä enemmän luonnollisuuteen.


Sävytys

Luonnollisimmillaan kulmat ovat tietysti ilman meikkiä, mutta etenkin silloin, jos karva on laadultaan paksua ja karkeaa (allekirjoittanut nostaa tässä kohtaa kätensä ylös), voi karvojen pohjaa sävyttää hieman pehmeämpää tulosta havitellakseen. Tähän riittää pelkkä luomiväri ja meikkisivellin. Tulee kuitenkin muistaa, että luomivärin pitäisi olla mattaa; vähäinenkin kiilto pilaa luonnollisen vaikutelman. Luomivärisävytys on mahdollisesti paras vaihtoehto niille, joilla kulmakarvat ovat hyvin vaaleat ja/tai ohuet.


Teidän vasemmalla puolellanne kulmani luonnollisessa tilassaan,
oikealla kevyesti ruskealla sävytettynä.


Monet meikkaavat kulmansa kajaalilla tai muulla vastaavalla, mitä itse en oikeastaan koskaan suosittele. Kynän terä murenee aina hieman kun sillä käsittelee pintaa, eikä kynällä pääse kunnolla karvojen tyviin saakka. Sen sijaan siveltimellä väri levittyy pehmeästi ja tyviinkin pääseminen onnistuu hyvin. Riippuu toki henkilöstä ja kynän/luomivärin laadusta, mutta itselläni luomiväri on pysynyt siistinä pidempään. Kajaalilla kulmista voi toki saada kovemman näköiset ja tarkkarajaiset (mikäli sellaista tavoittelee), mutta paksulla ja karkealla karvanlaadulla varustettuihin kulmakarvoihin piirtäminen voi olla haastavaa. Huom! Kulmakarvoille on olemassa omia kulmakajaaleja/kulmakyniä, joista löytyy paremmin eri sävyjä kuin tavallisista silmämeikkikajaaleista. Lisäksi kajaaleilla ei ole tarkoitus piirtää kulmakarvoja kokonaan (mikäli haluaa, ettei kulmista tule liian piirretyn näköiset) vaan piirtää muutama veto ja harjata väri harja-applikaattorin avulla tasaisesti karvojen joukkoon. Kajaali ei siis ole mitenkään väärä vaihtoehto, mutta sen kanssa tulee muistaa pelata oikein. Alla vertailtavana musta luomiväri ja musta kajaali. Piirsin kulmani kajaalilla kokonaan, imitoiden sitä, miten usein olen nähnyt muiden tekevän. Ei hyvä.


Vasemmalla luomiväri, oikealla kajaali.


(Ensi viikolla on joulu! \:3/)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti