tiistai 1. huhtikuuta 2014

Olen selkä ja 100 lasissa!

Aprillipäivän viimeiset hetket ovat vielä menossa, mutta laitetaan tämä jo tulemaan. Elinan blogissakin oleva video selittää:
Jos ensin siitä tätä edeltäneestä blogimerkinnästä. Kirjoitin aluksi paljon pidemmän tekstin, jossa kerroin tarpeestani jättää cosplay suurelle tauolle. Missään vaiheessa en ollut taukoa oikeasti edes harkinnut, mutta teksti onnistui silti olemaan henkilökohtainen ja todentuntuinen. Liiankin todentuntuinen, kuten Elina huomautti. En ollut ihan valmis ottamaan sitä riskiä, että ihmiset ottaisivat juttuni tosissaan ja tarpeettomasti ahdistuisivat tai poistaisivat blogini tai Facebook sivuni listoiltaan. Poistaa saa aina, mutta koska kyseessä olisi vale, ei se minusta tuntuisi reilulta ketään kohtaan. Siispä kirjoitin jutun kokonaan uusiksi siten, ettei kukaan oikeasti voisi ottaa sitä tosissaan. Olisin valtavan pinnallinen, jos harrastaisin cosplayta vain huomion vuoksi. Hyvänen aika sentään, harrastan cosplayta itseni takia, en muiden. Huomio on plussaa sopivissa määrin ja oikealla tavalla, mutta en minä kaipaa suuren maailman markkinoita. Minun on hyvä harrastaa juuri näin kuin tähänkin mennessä. Minnekään kiirehtimättä ja miten milloinkin tuntuu hyvältä. Olen haaveillut toisinaan arvokisoissa käymisestä, mutta kuten on näkynyt, en ole niissä käynyt, vaikka harrastusvuosia on kuusi kappaletta. En ole kokenut olevani valmis, eikä minun mielestäni tarvitsekaan olla. (Tänä vuonna on kuitenkin lähtenyt ajatus kytemään vähän syvemmin tulevaisuutta ajatellen. ;>)

Mutta se aprillipila! Koko juttua suunniteltiin tosiaan pitkään ja hartaasti. Elina linkkasi minulle videon, jossa Venus Angelic on osana. Nukkemainen teema ällösöpöine aspekteineen herätti kovasti ajatuksia ja Elina tokaisi, että olisiko hienoin juttu ikinä tehdä itse joku video vastaavissa vermeissä aprillia ajatellen. Naureskelin mukana ja heitin omia ajatuksia kehiin. Jossain vaiheessa huomasimme, ettei homma ollut enää läppää ja ideoimme aivan tosissamme. Suunnittelua seurasi pidemmän aikaa, mihin sisältyi niin nimien uusimista, käsikirjoittamista, lokaation skouttaamista ja vaatteiden haalimista.

Ensimmäisenä taisimme keksiä meille uudet sopivat japanilaiset nimet, jotka mukailivat kuitenkin silti meitä itseämme. Siispä Elinasta tuli coolisti RIN (isolla ilman arvoliitteitä) ja minusta suloisesti Yumi-chan. Sovimme myös keskenämme, millainen värikoodi meillä kummallakin tulisi olemaan. Alustavien puheiden mukan Elina edusti vaaleansinisessä ja puhtaanvalkoisessa, minä vaaleanpunaisessa ja kermanvalkoisessa. Tehtävänjako sovittiin pääpiirteittäin siten, että minä huolehtisin blogin headerista ja kuvien käsittelystä sekä puvustuksesta, kun taas Elina otti hoitaakseen videon editoinnin, kuvauspaikan järjestämisen ja itse blogin pystyyn pistämisen. Blogin ulkoasu ja videon käsikirjoitus tehtiin aika lailla yhdessä.


Se on kaunis! Cupcakes & Sweet Tea oli tarkoitus olla työnimi, mutta se tuli sitten jäädäkseen.


Minulla on sinänsä se etu, että opiskelen pukusuunnittelua teatteriin ja elokuviin ynnä muihin esittäviin taiteisiin, ja koululla on pukuvarasto, josta kykeni tarpeen vaatiessa etsimään teeman mukaisia vaatteita. Kumpikaan meistä kun ei aivan tätä tyylisuuntaa visuaalisesti edusta, joten oma vaatekaappikin oli paljolti sen mukainen. Romusin pukuvaraston läpi ja muutamia vaihtoehtoja löytyi.


Yksi muutamasta vaihtoehdosta


Vaatteet eivät kuitenkaan olleet aivan sitä mitä haettiin, vaikka olisivatkin kelvanneet paremman puutteessa. Taisi olla saman päivän aikana, kun muistin Sallan, jonka tyyli oli enemmän kuin loistava tätä tempausta ajatellen. Kuten sanottu, tarkoituksenamme Elinan kanssa ei missään nimessä ollut loukata ketään. Tyyli ei vain ole meille kummallekaan se omin kun taas esimerkiksi Sallalle se on jotain niin täydellistä ja oikeaa. Pidimme Elinan kanssa suunnitelmat visusti salassa muuten, mutta Sallalle asian laita piti tietenkin paljastaa. Pääsimme puljaamaan Sallan vaatekaapin ja koruvarastojen sisällön kanssa, joista löytyi aivan valtavasti kaikkea ihanaa ja kaikki tarvittava löytyikin yhdestä osoitteesta. (Kiitos vielä, Salla! )

Kummankaan koti ei myöskään ollut mitä edustuskelposin kuvauspaikkana teemallisesti ja Elinan piiristä löytyikin eräs, jonka asunnon voisimme vallata. Pääsimme kuvaamaan Nannalle, jossa vastassa oli aika romanttinen sisustus, joka toimi teeastiastoni kanssa muikeasti. Lisäksi heti eteisessä tervehtimään kipitti ihana sosiaalitapaus Ebba-kissa (;3; ), joka pääsisi mukaan videoon. Minun oli vähän skarpattava kuvauksissa, jotta saisin itsestäni ulos edes joten kuten kawaii uguu -äänensävyn, sillä kameran edessä pönöttäminen röyhelöisissä, söpöissä vaatteissa tuntui vieraalta, mutta Ebban ollessa mukana huomasin olevani messissä potenssiin tuhat. Ihanat eläimet ja lässyttämisen tarve ja sen luontevuus sellaisten läsnäollessa osoitti taas totensa.)Ebba rakastaa kaikkia.

Tässä vielä siis puolisentoista viikkoa sitten kuvattu video ja kuvat aprillipäivää varten, jos missasit! Elina kuvasi minut ja minä Elinan. Kaikki kuvien jälkikäsittely on allekirjoittaneen käsialaa ja niiden vahva shooppaus oli täysin tiedostettua ja haettuakin. (Sain haalittua näitä varten Photoshoppiin uusia brusheja!)Tyynysotakuvat © kamerajalusta

Kuva © Nanna

Oli ehkä ihan liian kivaa suunnitella ja toteuttaa tämäkin tempaus. En ole koskaan ollut kovin kummoinen aprillipäivänviettäjä. En oikeasti ikinä edes muista, että on aprillipäivä, ennen kuin jossain nettisivustoilla huomaan jotain outoa jäynää. En siis ole koskaan oikeasti edes pikkuisesti juksannut ketään, joten tällainen suuremman skaalan juttu oli ihan erikivaa! Lisäksi oli hauska näyttää erilaiselta ja laitetulta, niin jätin sitten päivän päätteeksi osan vaatteista päälle.


Elina: "Sä olet ku semmonen geneerinen japanilainen Ayumi-Hamasaki-R'n'B-laulaja!"Tämä on muuten koko blogini 100. merkintä ja pakko todeta sen olevan aika tosi kivaa, että nimenomaan tämä merkintä on se ensimmäinen kolminumeroinen. Entryt eivät ole loppumassa tähän ja cosplay jatkuu elämässäni yhtä vahvana kuin tähänkin saakka!

LISÄKSI: Vielä ehdit äänestää meidän W.I.T.C.H.-ryhmää Tampere Kupliin cosplay-kilpailussa! Äänestys loppuu huomenna (2.4.) klo 12! Äänestä TÄÄLLÄ!


Kiitos tästä. Peace and love! 

4 kommenttia:

 1. Loistavaa! Missasin kyllä pilan, koska välttelin nettiä eilen. Mutta ihana pila anyways!

  VastaaPoista
 2. PURICUTE!
  Mutta tulen samoin sanomaan, että ihana pila! Missasin tämän tosin myös, muuttokiireiden takia en käynyt netissä ollenkaan. Harmittaa näin jälkikäteen, monta hauskaa pilaa jäi kokematta. (ja omani toteuttamatta, no, ehkä ensi vuonna sitten)

  Ja olette muuten todella söpöjä muffinsseja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltäpä hyvinkin!

   Missaamisten varallehan siis oli hyvä, että tuli napattua kuvakaappaus leiskasta. Videot ja kuvathan oli oletuksellakin tallessa. :>

   Kiitos~

   Poista