keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vanhoistakin kuvista saa uusia

Muutinpa taas ulkoasua, hiphei!

Olisiko jo kuukauden päivät, kun siivosin koko DeviantART-tunnukseni cosplay-kuvat. Tämä siis tarkoittaa sitä, että kävin jokaisen valokuvan yksitellen läpi ja jos koin tarvetta uudelleenmuokkaamiselle, sen myös tein. Oli huvittavaa katsoa, miten ihan vain parikin vuotta taaksepäin en osannut tehdä Photoshopilla jotain, mikä nyt sujuu kuin leikki. En missään nimessä väitä, että olisin maailman paras kuvakäsittelijä, herttinen ei, mutta tuntuu kyllä ehdottomasti siltä, että analyyttinen silmä on harjaantunut. Jotkin kuvat olivat jopa alle vuoden vanhoja ja koin silti tarvetta katsoa niitä eri tavalla, mikä oli oikeasti tosi ilahduttavaa.

Pidän hirveästi kuvien käsittelystä, mutta minulle on myös tärkeää kuunnella itsensä kuvaajan mielipide asiasta; saako hänen kuviinsa koskea, vai haluaako hän valita itse kuvansa ja muokata ne mieleisekseen. Olen hirveän kiitollinen siitä, että yleensäkään joku suostuu/haluaa kuvata minua/pukuani ja yhtälailla olen kiitollinen heidän näkemästään vaivasta kuvien muokkaamisen suhteen. Kuitenkin olen itse myös kovin kiinnostunut valokuvaamisesta ja kuvakäsittelystä, siitä ei pääse mihinkään, joten nautin aivan suunnattomasti, kun pääsen itse räpeltämään kuvien parissa.

Anyway, ajattelin tässä näyttää muutamia esimerkkejä kuvista ennen-jälkeen -meiningillä. Kaikkia kuvia on käsitelty, mikään kuva ei ole alkuperäisessä kuosissan suoraan kamerasta, vaan tarkoitus on ehkä näyttää lähinnä sitä, miten itse teen asioita eritavalla aiempaan nähden. En tiedä? Kuvissa ylempi on alkuperäisellä käsittelyllä, alempi tämän vuoden versiolla.Vuonna 2010 otetussa kuvassa on kaikki pielessä, mihin itse olen päässyt koskemaan. Lirlys otti ihanan kuvan ja ei pylly mitä olen tehnyt sille. Reilut kolme vuotta myöhemmin koen osanneeni hoitaa homman lievästi paremmin. Tunnelma on pehmeämpi ja rauhallisempi.Pidimme Maijun kanssa pienen photoshootin vuonna 2011, jossa Maiju kuvasi Velvetiäni. Halusin uudella käsittelyllä saada väreihin kirkkautta ja samalla kuvaan myös pehmeyttä.Kangaskasa napsaisi tämän kuvan Nekoconissa 2011. Kuvan muokkaukset eivät vaivanneet minua kovin, mutta halusin kokeilla mitä saisin aikaan maalaamalla taustaan enemmän väriä ja muuttamalla muutenkin kuvan väriarvoja.Desucon Frostbite, 2012. Kuvasimme Maijun kanssa mustan kangassermin takana vastapäätä suuria ulos lumiseen maisemaan antavia ikkunoita. Valo oli sen mukainen: kylmä ja kalsea. En tehnyt kuvalle kamalasti tuolloin, enkä oikeastaan kyllä nytkään. Parantelin värejä kirkkaammiksi ja poistin vaatteesta likatahran.Muokkaus oli minusta jo ensimmäisessä ihan okei, mutta kuva antoi mahdollisuuden johonkin intensiivisempään. Kokeilin siis, miltä kuva näyttäisi hitusen kirkkaammilla väreillä ja hohtavalla efektillä. Kuvan otti Maiju Desuconissa 2012.Kuvasta sai niin paljon satumaisemman maalaamalla taustaan kirkasta väriä. Kuva on Kizzyn käsialaa. Animecon, 2012.Maijun ottama kuva Traconissa vuonna 2012, kuvassa Matt Olsenina myös Kizzy. Muokkasin kuvan uudelleen samalla periaatteella kuin Peukaloliisan kohdalla: satumaisempi tunnelma. Ylemmän kuvan värit kun tuntuivat aika karuilta suhteessa tarkoitettuun fiilikseen.Minun ottama kuva Desuconissa 2013, kuvassa Jesmo. Vaikka Kasumi onkin mestarivaras ja osaa piilottaa itsensä kokonaan näkyvistä, tässä kuvassa minusta taustan mustaan seinään hukkuminen ei ollut eduksi. Lisäksi Jesmon kasvojen piirteet hukkuivat täysin hupun varjoon.


Kuten sanottu, aina on varaa parantaa, mutta on sitä kuitenkin jostakin lähdetty ja jonnekin päästy. Ehkä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti