tiistai 31. joulukuuta 2013

Katsaus vuoteen 2013

Vuoden 2013 loppu on tänään, höhö. Blogissa on ollut taas ehkä turhan pitkään hiljaista, joten sitäkin suuremmalla syyllä voisin tehdä katsauksen kuluneeseen vuoteen cosplayn kannalta.


Conit, joihin osallistuin


+ Cosplay tanssiaiset


Puvut
Tuntuu tosi hassulta laittaa Hanji (Shingeki no Kyojin) tuonne, kun minulla nyt vain on oikeastaan peruukki ja lasit, jotka voi kytkeä hahmoon; muu osa puvusta oli kauppakamaa Cosplay tanssiaisia varten. (Ja tietenkään minulla ei ole esityskelpoista kuvaa vielä käsissäni. Pahoittelen kotiolojen peilikuvaa; loppuja kuvauspalvelun kuvia odotellessa :D) Uusia pukuja tuli tälle vuodelle kolme kappaletta. Minusta on oikeasti aivan ihanaa, että teen niinkin "vähän" pukuja vuodessa, sillä minulla on melkein poikkeuksetta rauha niiden tekemisessä. Joo, kyllä niiden kanssa silti kiire yleensä tulee, mutta puuhaamiseni on vuosien varrella mennyt reilusti siihen suuntaan, että tekemisessä on varmuutta ja seesteisyyttä. Olen nauttinut tämän vuoden pukujen kasaamisesta mahdollisesti eniten kaikista tähän mennessä tehdyistäni. Sekä Oletten (Kingdom Hearts II) että Willin (W.I.T.C.H.) puvut olivat aivan käsittämättömän rentoa kyhäämistä, eikä hosumista missään. Ja vaikka Flemethin (Dragon Age II) kanssa työtunteja kuluikin 14-16 kappaletta per päivä kaksi kuukautta putkeen ilman viikonloppulepoja, nautin puvun parissa olemisesta aivan laittoman paljon enkä koskaan joutunut tinkimään yöunien mitasta.
Vanhojakin pukuja tuli kierrätettyä viiden kappaleen verran. Koyukia (originaali hahmo), April Mayta (Phoenix Wright: Ace Attorney) ja FemQuest-mallistooni kuuluvaa kokonaisuutta käytin coneissa, Peukaloliisaa studiokuvauksissa ja Mitsurua YLE:n ohjelmasarja NEO:n haastattelussa. April Mayn peruukki sai edellisen kerran jälkeen kokonaan uudelleen muokatun peruukin ja osa muistakin puvuista taisi saada jotain paranteluja/korjauksia.


VideoitaNämä nyt lähinnä ne, joista tiedän. Ei mitään käsitystä tai muistikuvaa muista. Toki erikseen pitää mainita ihan vartavasten photoshootin ohella tehty derputus:

Pukusuunnitelmat, jotka eivät toteutuneet

Olikohan oikeasti mitään? Eikun joo! Naoto (Persona 4) ja Akane Owari (Super Dangan Ronpa 2) olivat ihan tekeillä Desuun, mutta päätin ruveta järkeväksi ja jättää turhan stressaamisen ja kiireessä tekemisen kokonaan pois ja keskityin vain yhteen pukuun, eli Oletteen. Desussa olisi kuitenkin vain ollut kuuma Naoton syyskauden koulupuvussa. :'D Harmittaahan se silti, sillä Naoto on pitänyt tehdä jo muutaman vuoden ajan. Joskus minä vielä!


Naoton kaulusmerkit

Akanen hame ja kengät

Innostuksen kourissa minun ja monen muun oli pakko ilmoittaa itsensä mukaan Gleen Cheerios-ryhmään, jossa olisin ollut Quinn Fabray. Minulla oli tuolloin melko pitkä tukka, mutta koska en halunnut alkaa värjäilemään ja kasvattamaan omaa tukkaani (keesin jäljiltä hiukset olivat sivuilta juuri niin lyhyet, etteivät yltäneet ponnarille) Quinnin mukaan, piti asioiden tärkeysjärjestystä tutkia – päätä pitkin nuolevaa poninhäntää kun en rupea ikinä peruukilla tekemään. Ei mennyt viikkoakaan kun jo tulin järkiini ja päätin sanoa itseni irti ennen kuin homma paisuisi puoliläpällä tehdystä innostussopimuksesta joksikin paljon vakavammaksi.


Tein silti meikki- ja tukka/peruukkitestin, vaikka haaveet äkkiä kaatuivatkin.


Kilpailut

Vain yksi kappale kisaajan saappaissa. Traconissa käväisin lavalla Flemethillä ja onnekkaasti mukaan lähti ensimmäisen sijan pytty kokeneiden sarjasta.


Kuva © Tapio Matikainen


Tuomarina toimin sekä talven että kesän Desuconin Hall Cosplayssa. Mammana en tainnut toimia kertaakaan tänä vuonna.


Frostbiten tuomarikavalkadi: plasticgay, Jarwes, Biitti ja minä
Kuva © Esa Ala-Petäys

Ja Desuconin porukka: Nukkelapsi, JesmoFainttos ja allekirjoittanut
Kuva © NIEW Photography


Vuoden 2013 ”ensimmäiset”

Perustin tammikuussa Facebookiin oman cosplay-sivun, jonne on kuluneen vuoden aikana iskeytynyt näemmä aivan rimaa hipoen 400 tykkäystä. Mitä. Saanko vaan sanoa mitä.
Kokeilin Worblaa. Rakastuin.
Minulle maksettiin siitä, että opetan juttuja cosplaysta. Hämmennyin pyynnöstä aivan tautisesti, mutta olipahan hirveän kivaa.


Suunnitelmia vuodelle 2014

Yukiconissa kulutan osan päivästäni tuomaroiden pukukisaa. Tarkoituksenani oli ollut tehdä Aarreplaneetan Jim Hawkins kyseiseen tapahtumaan, mutta elämä on heitellyt kärrynpyörää suuntaan ja toiseen, ja koen itselleni tärkeämmäksi henkisen tasapainon ja levon. Olen silti hahmosta aivan liian innoissani, koska olen cossannut miespuolista hahmoa viimeksi vuonna 2009. Vääryys siis tapahtuu, jos en hahmoa joskus ensi vuoden aikana myöhemmin tee.
Desucon Frostbiteen on tulossa pienimuotoinen, parin kaverin kanssa jo muinaishistoriassa sovittu W.I.T.C.H.in Meridian-posse, jossa allekirjoittanut panee hujoppijätkille, Phobokselle ja Cedricille, hanttiin Elyonina. 
Kesän Desuconiin minulla on suunnitteilla jälleen uusi huomattavasti suuritöisempi puku, mutta ähäs, en ole ehkä aivan valmis puhumaan siitä vielä julkisesti suoraan. Jos suunnitelmat menevätkin uusiksi, tulisi vain paha mieli kun olisin turhaan iloinnut ääneen. You know. Kisaamaan sillä puvulla kuitenkin pyrin, oli se sitten Desussa tai joskus myöhemmin ensi vuonna. Ei, en ole edelleenkään pyrkimässä EuroCosplayhin, joten jos päädyn Desussa kisaamaan, se tapahtuu Hall Cosplayn kautta jos on tapahtuakseen.
Puheen tasolla on myös ollut parin kanssa osallistua esityskisaan, mikä jännittää minua jo nyt ehkä ihan liikaa. En ole vielä koskaan kisatessani tehnyt muuta kuin kävellyt lavalle, tehnyt pari posea ja tullut pois. Haluaisin silti kokeilla tätäkin konseptia joskus. Jos menee hyvin, niin kynnykseni yrittää ulkomaiden suurempiin kisoihin on varmasti huomattavasti matalampi.
Minun on ehkä aivan välttämätön pakko kyetä tekemään joku hahmo The Wolf Among Us -pelistä. Olen pelannut ensimmäisen chapterin yhden päivän sisään kolme kertaa. Vielä en ole näin alussa kyennyt valitsemaan kutkuttavaa – vaihtoehtoja siis on kyllä jo, mutta en suostu laatikoitumaan yhteen hahmoon näin aikaisessa vaiheessa, kun olen nähnyt pelistä ja sen tarjonnasta vasta murto-osan – mutta pakko sieltä on joku löytyä jossain välissä. En kestä. Paras peli vähään aikaan.Tadaa, antoisa vuosi takana. Hyvää Uutta Vuotta 2014! Jatkakaa.

8 kommenttia:

 1. Mitämitä, onko teille tulossa pientä W.I.T.C.H ryhmää Frostiin?
  *nostaa heti korvat hörölleen*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on. Olen kuullut, että tapahtumaan on tulossa muitakin W.I.T.C.H.-cossaajia (jännä ja ilahduttavaa, miten kaikki on yhtäkkiä oikeasti pukuilemassa siitä viime kesän jälkeen), muttä meidän sovitussa ryhmässä on vain me kolme, eli meillä on enemmänkin pienimuotoinen Meridian-ryhmä. Meillä oli sopimuksessa mukana myös Vathek, mutta itselläni ei ole mitään haisua, mitä sen suhteen on käynyt. :D Olisitko ajatellut Taraneeta?

   Poista
  2. Kyllähän se kävi mielessä.
   Olin johonkin ryhmään ilmoittautunut, mutta ryhmä ei koskaan saanut päätettyä conia ja jäi sitten seuraamatta, ovatko saaneet mitään aikaan tuolla.
   Olit selkeästi edelläkävijä, kaikki muistivat kyseisen sarjan heti, kun näkivät yhden cossaajan siitä (:

   Poista
 2. Hohoo, iteki oon cossimassa Elyonia Frostissa :'D 1. extrasta sitä sen matkustusasua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedänkin tämän. Huomasin kommenttisi Elinan vlogissa ja olen nähnyt puvustasi kuvankin. :D Itselleni on tulossa toinen Elyonin vaaleansinisistä "hoviversioista".

   Poista
  2. Hihi, kaikillehan se pitää kertoa erikseen :D kuten sanoitki jo tossa toisessa kommentissa, jännää ku viime vuonna ei ollu juur yhtään witchiä, ja nyt yhtäkkii pamahtanu xD muistan lukeneeni fabossa cosplay-ryhmästä et kesädesuunki ois joku suunnitellu witch-possea, ja oisin menny elyoniks niille mut se oli jo varattu

   Poista
 3. Oih vitsi Jim Hawkins. Aarreplaneetta on mun yksi suosikki Disney leffa. Toivottavasti saisit sen Yukiin valmiiksi. Olisi mukava nähdä se siellä. :)
  Vieläkin kuolaan tuota sun Flemeth cossiasi. Se on niin upea *___* Toivottavasti tavataan useissa ensi vuoden tapahtumissa. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siis en ollut edes yrittämässä saada Jimiä tehtyä Yukiin, kuten tuossa jo sanoinkin, vaan tavoitteena olisi saada se edes ylipäätään tehtyä ensi vuoden aikana. Menee luultavasti kesän puolelle. Kiitos paljon kehuista!

   Poista