tiistai 21. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen, eli Yukicon 2014

Viikonloppuni meni Yukiconissa ja olisi taas conraportin aika.

Oli aika hämmentävää, että con oli pitkästä aikaa niin lähellä omaa asuinseutua (en osaa laskea Fanfestia coniksi). Pääkaupunkilaisena oli kivaa vaihtelua, että saattoi herätä omasta sängystä, kulkea paikalle (iskän kyydissä  ) autolla ja ennen kaikkea ei tarvinnut pakata mukaan mitään ylimääräistä. Luonani punkkaamassa olivat Biitti ja Kohva, ja en taas muista milloin olisin viimeksi majoittanut ketään con-viikonloppuna.

Omat työni alkoivat vasta siinä puolenpäivän aikoihin, mutta koska Biitti ja Kohva olivat töissä viikonloppuna kuvauspisteellä ja heidän työnsä alkoivat jo aikaisin aamusta, saavuin minäkin hyvissä ajoin pääkallopaikalle. Eipä siinä mitään, sainpahan vaihtaa Catherinen vermeet päälle kaikessa rauhassa pukuhuoneessa. En juuri ehtinyt pyöriä conissa kun jo piti aloitella työvelvollisuuksia. Odotin mielenkiinnolla aika paljon lauantain pukukisan tuomarointia, sillä kisan teemana olivat pelit ja niiden hahmot, jotka ovat aikalailla se itselleni tutuin ja rakkain viihteen muoto. Omistakin puvuista 61% on peleistä, siinä missä loput prosentit jakautuvat animelle ja mangalle (17%), länsimaalaiselle animaatiolle ja sarjakuvalle (7%), musiikkihahmoille (5%) sekä omille hahmoille (10%). Itse tuomarointi sujui minusta tosi muikeasti Ilonan, Hootin, Lanvin ja Etherealin kanssa. Oli ihana kuulla kisaajilta pukujen toteutuksesta, oivalluksista ja nähdä läheltä kaikkia niitä hienoja yksityiskohtia. Harmi kyllä, että niin moni kisaajista peruutti, mutta no, sellaista sattuu aina enemmän tai vähemmän. Ja vaikka kisaajia olikin niin monta henkeä vähemmän, tuomarointi venyi silti. Pahoittelut tästä. Mutta oli tosi kiva kuulla kisaajilta mukavaa palautetta tuomaroinnista! Jee! :>


Fiilikset tuomaroinnin jälkeen eiku-


Tuomaroinnin jälkeen aika kului lähinnä sitä odotellessa, että pääsisi vilkaisemaan lavaa ja myöhemmin seuraamaan itse kilpailua ja .ZEROn väliaikashowta (jonka näin muuten nyt ensimmäistä kertaa livenä; tykkäsin). Lopuksi tuli vain jakaa palkinnot perusteluineen aloittelijoiden ja kokeneiden sarjojen Top 3:lle. Tiesin jo etukäteen olevani taas Suuri Puolestajännääjä ja mahassa kutkutti hauskasti ja kevyet itkuhytkytykset olivat paikoittain lähellä katsomon penkiltä katsottuna. Lavallakin piti vaihtaa jalkaa koko ajan, sillä ne oikeasti vispasivat tosi uhkaavasti alla. Siihen voi tosin olla vaikuttamassa sekin, että oli vähän kylmä. Ja unohdin ihan kätellä voittajia, joten siinä on vissiin ollut vähän jännäkakka itse kullakin. :D Kuitenkin, kiitokset tässä vaiheessa kaikille osallistuneille ja onnittelut sijoittuneille!


Vasemmalta oikealle ensin aloittelijoiden sarjan kärkikolmikko (3. sija, 2. sija ja 1.sija),
sitten kokeneiden sarjan voittajat (sama järjestys).
Kuva © Biitti

Ja tässä vielä kaikki tuomarit.
Kuva © Biitti

Tuomarit antavat mielellään palautetta ja kehitysideoita kisaajille, ja allekirjoittaneelle suunnatut viestit voipi lähettää osoitteeseen yumi_koyuki(at)hotmail(piste)com. Cosplayvastaava on myös ilmaissut lähettävänsä kaikille kisaajille postia, jossa ilmenee kaikkien tuomareiden sähköpostiosoitteet/jotkin muut yhteydenottokentät.

Sain lauantaina kuulla ehkä jotain ihanimpia kommentteja koskaan yhdeltä kisaajalta, esim. kuinka hän lukee blogiani ja kuinka jännitti tuomarointia entistä enemmän, kun hoksasi, että minä olen siellä. En pysty sanoin kuvaamaan sitä pakahduttavaa, hykerryttävän noloa onnea, jota koin kaikista hänen suomistaan sanoista. Niin sydämestä ottavaa laatua ne olivat, etten kestä. Voisin avautua aiheesta ummet ja lammet, mutta luulen, että nolaisin siinä vain tämän söpöimmän ja ihanimman tyypin ikinä. Jospa siis vain itkeskelen liikutustani yksin ja hiljaa omassa sopessani. Että kiitos taas vielä ehkä tuhannen kerran. ;u;

Pukukilpailun jälkeen pääsin vapaalle ja pyrähdin melkeinpä suoraan katsastamaan Taidekujan tarjonnan. Tälläkin kertaa niimonnilta lähti mukaan pari ihanuutta.


Kirjanmerkki-Morrigan ja Postikortti-Fenris!


EDIT// Ainiin ja hyvänen aika, sainhan minä ostettua kaksi järisyttävän suloista Mass Effect -tarraa Lirlysin ja kumppaneiden pöydältä! Taisivat olla Taiston käsialaa?//


Serious Business Shepard ja ihQ-Joker!


Loppuaika kulutettiin lähinnä Biitin kanssa kuvaamisella. Siinä sivuissa olin myös lyhykäisesti ConTV:n haastateltavana ja höpöttelin lähinnä cosplay-kisasta (ja luultavasti hyvällä lykyllä sanoin ihan epäkorrekteja faktoja kisakategorioista, toisaalta tein sen kyllä selväksi, etten ole ihan varma asioista :D). Vajaan parin tunnin vapaa-ajan jälkeen lähdimme porukalla meille katsomaan Putousta. :D


Catherine
Catherine

Kuvaus: Biitti
Jälkikäsittely: minä

Tässä otoksessa valtaosan jälkikäsittelystä on tehnyt Biitti.Ja akajsdjahfdka. Nyt oikeasti. Mikä siinä on, että niitä minun vieterikiharoitani pitää näplätä? Vaikka olisit kuinka läheinen kanssani, osoittaa hyviä käytöstapoja ja kunnitoitusta cossaajan pukua kohtaan kysyä ensin eikä yhtäkkiä hyökätä päälle. Olen kolme kertaa pitänyt pukua päälläni ja tätä menoa en sitä enää laita. Se, että kiharoitani lähestytään varoittamatta johtaa automaattisesti siihen, että vetäydyn ulottumattomiin. Ja minua ei sen jälkeen tarvitse taputella päälaelle (senkään takia, että se tuntuu alentavalta :c). Minun on todella vaikea siinä tilanteessa ilmaista ääneen, etten pidä lääppimisestä, sillä en halua loukata toista. En oikein tiedä, miten minun pitäisi sanoa asioita oikein, sillä kun olen sanonut nätisti, ei sitä olla joskus kuunneltu. Siinä tulee aika turhautunut ja epätietoinen olo. Ehkä se olen vain minä, mutta ei porukka tuolla kaduillakaan käy lääppimässä tuntemattomia. Minusta se, että on jonkun hahmon puku päällä, ei oikeuta kosketteluun ja tökkimiseen yhtään sen enempää. En missään nimessä halua sanoa näistä asioista ilkeyttäni, mutta kun tätä tapahtuu koko ajan ja minusta kaikkien pitäisi ymmärtää tämä, ei vain minun vaan kaikkien takia. Pliis, kunnioitusta muita cossaajia ja heidän näkemäänsä työtä kohtaan, oli kyseessä kuka tahansa. Näplätessä kun voi sattua mitä vain ja siinä vaiheessa syytetään tökkijää, ja sitten ei ole kivaa kenelläkään. :c Ja jos minä itse joskus satun koskemaan jonkun pukua ilman lupaa, minua saa oikaista heti (jos on huono). En todellakaan tarkoita sitä! >o< Joka tapauksessa, kiitos ja anteeksi tästä oksennuksesta.


Taisin tökätä Ilonan etumusta luvatta. Hups. Siitä seurasi kollektiivinen tökkiminen. Hups.
Koska onhan se nyt ihan eri asia kun en näplää pukua, eikö? Ai ei? Okei.
Kuva © Marlec

---

Sunnuntaille minulla ei ollut suunnitelmissa mitään tekemistä. Paikalle saavuin tunnin edellistä päivää myöhemmin ja pistin taas pukua päälle kaikessa rauhassa. Koska muut tuttuni olivat lähinnä töissä, meni päiväni likimain yksin hortoillessa ja istuskellessa. Oli todella outoa olla conissa, johon oikeastaan yksikään tavallisesta con-seurueestani ei päässyt. En nyt sanoisi, että se oli kurjaa, mutta todella outoa ja hiljaista minulla Yukiconissa oli.

Myös tänään kuvasimme hetken Biitin kanssa. Tällä kertaa sain (jeejee) mukaani myös Willin äidin, Susan Vandomin, eli mvioletin. Olimme jo Fanfestissa puhuneet cossaavamme yhdessä äitiä ja tytärtä, mutta tuolloin se ei vahinko kyllä onnistunut. Tällä kertaa kuitenkin onnistui, vaikka minulla nyt ei Willin arkikuteita niskassa ollutkaan. Susan ei koskaan sarjakuvassa näe tytärtään noita-asussa saati edes tiedä koko maagisuudesta, mutta emme antaneet sen haitata. Mielestäni saimme silti ihan toimivia kuvia aiheesta. :>


Will Vandom
Magic outfit
&
Susan Vandom
W.I.T.C.H.

Kuvaus: Biitti
Jälkikäsittely: minä

Siinä missä tiesin Willin herättävän huomiota Animeconissa (lue. en kyennyt liikkumaan paikasta A paikkaan B ilman että varaisin siihen tuplasti enemmän aikaa kuin tavallisesti), arvelin että tilanne voisi olla saman kaltainen Yukiconissa, tosin ehkä vähän lievempänä tapauksena. Sainkin liikkua huomattavasti vapaammin, mutta ne jotka pysäyttivät ja pyysivät kuvaa, olivat jotain aivan ainutlaatuista. Ikinä en ole tavannut niin hykerryttävän hysteerisiä W.I.T.C.H.-faneja. Oikeasti. Välillä piti taputella ihmisiä selkään, että rauhoittuisivat ja ottaisivat hengestään kiinni. Oli aivan sydäntä raastavan ihanaa kuulla muilta, miten olin heidän mielestään kuin ilmetty Will ja pompannut sarjakuvasta suoraan henkiin. Kiitos oikeasti, se oli hirveän kivasti sanottu. Anteeksi vielä myös, jos noloilin kauheasti. En vain hahmota sitä, että mitkään puvuistani oikeasti voisivat herättää sellaisia tuntemuksia. Joo. Menen pois. Nolottaa. Kiitos.

Ja sunnuntain yhden erityisen tapauksen haluan mainita myös. Sinä, joka tunnistit minut Traconissa pyörineeksi Dragon Age II:sta tutuksi Flemethiksi: olit ilahduttava ja piristit päivääni. Pahoittelen, että olin niin hämmentynyt, en vain ole tottunut siihen, että minut lukitaan halaukseen (varsinkin kun minun keskivartaloni on paljas ja ihoani kosketaan suoraan) ja että henkilö puhuu minulle niin lähellä kasvojani. :D Mutta oikeasti, kommenttisi ja kehusi ilahduttivat hirveästi. Kiitos.

Ja vielä speshul shout-out Ilonalle ja #lainaspawnille koko viikonlopun söpöimmästä näystä. Hampaat on vieläkin ihan mössöä siitä kaikesta sulamisesta.


Kun kahtokaa nyt niitä! ;A; 


---


Viikonlopusta jäi ilmeisesti jälkeen flunssa. Olen koko tämän ja eilisen illan siemaillut (tyytyväisenä, koska niin hyvää) piparminttuteetä ja koittanut kestää kaktuksen kurkussani. Ei vissiin ollut hyvä homma se, että molempina päivinä ei kamalan paljon vaatteita pukuihin kuulunut. Kannoin kyllä koko viikonlopun neuletta ja villahuivia mukana ja koin niitä melko paljon hyödyntäneeni, mutta no, en selvästikään riittävästi. Hyvä siis vain, etten käynyt ollenkaan Espoon kulttuurikeskuksen ovien ulkopuolella, tai olo voisi olla kenties tuhat kertaa huonompi. Silti on viikonlopusta ihan hyvä mieli kaikenkaikkiaan.


Tällaiset terveiset siis Yukiconista feat. Lilli the Con Panda!
Ps. Vielä loppukevennykseksi, koska ei herranpiip!


Susan: "WHAT?! YOU'RE A WITCH?!"
Will: "OH NOEZ you found out!"

Susan: "And when were you going to tell me about this?!"
Will: "Err... Well... I wasn't?"

Susan: "How could you keep something like this a secret from me?! (Also put some decent clothes on!)"
Will: "Ugh, I know! I'm a despicable daughter! You'd be better off without me! *sniffle*"

11 kommenttia:

 1. Willin taikavoimien lisäksi Sussu taisi kyllä järkyttyä pahemman kerran lapsosensa säädyttömästä vaatetuksesta xD; Kiitän mitä lämpimimmin koomaisen työviikon piristeestä!

  Ihanaa että onnistuttiin bongaamaan toisemme ruuhkaiselta kulttikselta sunnuntaina! Kuvaushetki oli ihana piriste muuten vähän toimettomalle päivälle (missasin aamun paneelin kun oli mokoma mennyt täyteen). Niin ja sie oot yksinkertaisesti vaan niin lutuinen Will ;-; <3 Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, totta! Olihan sekin nyt sitten pakko lisätä repliikkiin. :D Ei mitään ja kiitos itsellesi, ilman sinua (ja Biittiä) näitä kuvia ei olisi!

   Hyvä että minulla oli räikeät vaatteet siipineen ja sinulla tarkat silmät, koska en itse niin huomannut mitään. :D Oli kyllä todella mukava lyhyt kuvaussessio! Ja wää, kiitos nyt, itse olit myös ehkä täydellisin Susan!

   Niin ja tänään ei ole enää ollut mitään kummallista lenssun oireilua, jee!

   Poista
 2. Oi kuin kivat muokkaukset teit! <3 Pitää ihan pistää parastaan jos aikoo jotain saada julkaisukelpoiseksi blogin puolelle. :D Teit just ne korjailut tuohon ekaan Catherinen kuvaan mitä julkaisun jälkeen rupesin miettimään, uh ehanaa. <3

  Ja yhyhyy kiitos vielä kun saatiin majoittua ja kommentoin tähän ihan että kaikki tietää että sun iskä on hieno mies. Ollaan edelleen ihan häkeltyneitä kuin epäitsekästä kyyditystä saatiin sunnuntaina, yhyy!

  Ja voi ei toivottavasti conkuppa hellittää pian. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, että onnistuin tekemään kuvillesi oikeutta! Vähän on aina jännäkakka housussa, etten vain pilaa toisten kuvia.

   Ei mitään, oli kiva kun kävitte. :> Ja iskä on paras iskä ja sankari maan päällä.

   Se hellitti jo, jee!

   Poista
 3. Kipeys sympatiat lähtee nyt täältä! Itse oon ollut kipeänä torstaista lähtien ja yhä samalla mennään, että jeejee :D Toivottavasti paranet pikemmin kuin minä!

  Ja aaa kuvia! Tyksin Biitin ottamista kuvista :3 Ja oli kivaa muutenkin lukea postaus kun näitä oon jo ootellut, haha.. :') Onneksi kohta on Frostbite!
  (Jossa tulen kokemaan tuota samaa ihmeellistä yksinäisyyttä koska aaa Lily jää kotiin tuun olee niin hukassa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos olet vielä kipeänä niin toivotuksesi taisivat osua. En ole kipeänä enää. :D Mutta harmi että sinulla on kehno olo, toivotan puolestani erittäin pikaista paranemista!

   Minäkin tykkään Biitin kuvista! Niin ja vaikket itse paikalle päässytkään niin taisit katsella ConTV:tä? Olisi itseä kiinnostanut nähdä con sitä kautta (ja että olenko puhunut ihan läpiä päähäni haastattelussa :'D).

   No mutta ehkä sinulla on kuitenkin muita kavereita paikalla myös joiden kanssa viettää aikaa? Yukissa minulla nyt ei kamalasti loppupeleissä ollut seuraa muiden töiden takia. :D

   Poista
  2. Alkaa tämä onneksi tästä paranemaan, lämpöä ei sentään enään ole ollut, jee! :D
   Viime vuoden Frostin jaksoin katsoa kokonaan ConTV:n kautta, mutta Yukin kohdalla ei jaksanut innostaa kun ei ohjelma mitä näyttivät ei ollut juuri sitä mikä itseäni olisi kiinnostanut, katselin sitä silloin tällöin - mutta valitettavasti missasin sun haastattelun :( möf.

   Ja noh, meillä ei ole enään ollut aikoihin sellaista tiivistä poppoota, ja kun kenenkään kanssa ei ole tullut mitään sovittua niin ainakin atm tuntuu siltä että tulen palloilemaan yksin ja moikkailemaan tuttuja aina kun tulevat vastaan :)

   Poista
 4. Asfsfdafff en kestä näitä päivityksen kuvia, kun vuoronperään nauran vedet silmissä tuolle tissitöktök-kuvalle ja sitten silmät välillä sulaa kun sie oot niin nätti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että ilahduttaa ja kiitos kehuista! :3 Itse olit taas myös joku nätein ja söpöin!

   Poista
 5. Itseäni harmitti esityskilpailun tuomarina tietenkin kyseisen kisan peruuntuminen mutta onneksi lauantain cosplaykilpailuissa oli kuitenkin osallistujia kisojen pitämiseksi vaikka peruuntumisia sielläkin ilmeni. Mistäköhän johtui tämä suuri peruutusten määrä kokonaisuudessaan?

  PS: Oli ilo silmille nähdä kyseiset pukusi livenä viikonloppuna, jotka näyttävät todellakin persoonaltaan ja ulkonäöltään soveltuvan juuri sinulle täydellisesti. :) Jatka samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esityskilpailuihin tavallisesti on hankalampi saada kisaajia, sillä se puku nyt tulee yleensä cosplayssa pääpointtina automaattisesti tehtyä, mutta esityksen tekeminen vaatii sitten sitä ylimääräistä ekstraa. Tosi harmi, että kisaan ei siis riittänyt esiintyjiä, olisin mielelläni halunnut nähdä myös mitä on tarjolla. Kenties se suurin peruutusmäärä tulee siitä, ettei pukuja ehditä saamaan ajoissa valmiiksi ja keskeneräisellä ei tohdita kisata? Vain heittona ilmaan, sillä näin itse tekisin. Onneksi kuitenkin saitte koko tuomariporukka jotain tekemistä tilalle, vaikkei se alkuperäistä työnkuvaa vastannutkaan.

   Ps. Kiitos kaunis! Mukava kuulla, että olet sitä mieltä. :> Jatketaan ja sitä samaa sinne!

   Poista