torstai 4. heinäkuuta 2013

W(IP).I.T.C.H.

Koska ähäs, olen yhtäkkiä taas hetkellisesti kovinkin aktiivinen blogissani ja olen tekemässä Animeconiin pukua, josta jopa voin kertoa jotain. En yleensä kirjoittele WIP-juttuja jostain syystä, mutta nytpä voisin jotain rustailla!

Viime vuonna minun oli tarkoitus tehdä W.i.t.c.h:stä tutun Will Vandomin noitaversio, mutta suunnitelmat kaatuivat aikataulujen vuoksi, ja kiskaisin päälleni sen sijaan kaapista vedetyn casual-version. Tavarat eivät ehtineet perille ajoissa postin kiukutellessa, ja intoakaan ei juuri silloin tainnut olla tehdä hommaa valmiiksi kiireessä=huonosti. Taisin mennä lupailemaan, että olisin vielä tämän järkyttävillä väriyhdistelmillä suunnitellun ilmestyksen tekemässä ja nyt vuoden jälkeen viime yrityksestä olisi toisen yrityksen aika! Toivottavasti! Kovasti on nyt ainakin halua ja paloa! Materiaalitkin on likimain kaikki kasassa, joten jos mitään järkyttävän mahtipontisen suurta estettä ei ensi viikolle satu, uskon aika vakaasti tähän tällä kertaa. Inhoan taas itseäni jos en saakaan tehtyä ja olen tehnyt ihan turhan lupailupostauksen

Viime vuonna sain valmiiksi saakka ainoastaan peruukin, sukkahousut sekä kengät. Uupumaan jäivät siis paita, hame ja siivet. Mahdollisesti lisänä voisin tehdä myös Kandrakarin sydämen, mutta se on sitten jos aikaa ja intoa jää.

Peruukki oli helppo leikata ja muotoilla. Kriisi oli melko palava, kun tuntui ettei edes peruukki ehdi ajoissa postista, mutta huh, toisin kävi. Väri ja laatu olivat hyviä, olisin toivonut vähän enemmän volyymia tosin. Peruukkiin olisi voinut todellakin lisäillä weftejä ylijäämäkuiduista, etenkin kun Willin hiukset eivät ole mitenkään kauhean ohuet. Muotoilun jälkeen koin, että ihan hyvin tuo pärjää ilman weftejäkin ja annoin homman olla.


Lähtökohtaisesti peruukki oli lainehtiva.
Kävin kuidut läpi harjan ja föönin kanssa hitaasti vetäen, ja kas, se on suora.

Peruukki on muotoiltu harjalla sisäänpäin pyörtäen ja jälleen föönillä rauhassa kuumentaen.
Päälle vain vähän lakkaa.


Tarpeeksi hyvän malliset saappaat olivat yllättävä mahdottomuus löytää tuolloin netistä sopivaan hintaan. Luovuin hommasta pariksi päiväksi, jonka aikana kävin kyläilemässä äitini luona Klaukkalassa, jossa on paras kirpputori (Viiri) ikinä. Joka kerta käydessäni kylässä menemme yhdessä kirpparille ja tällä kertaa pidin silmäni auki siltä varalta, että jostain ponnahtaisi edes kelvolliset saappaat vastaan. Onni potkaisi ja sain mokomat muistaakseni 5 eurolla.
Omaan mieleeni saappaiden varsi oli liian paksu/suora lähdekuviin nähden eikä myötäillyt säären muotoa, joten lähdin tekemään jotain, mitä olin tehnyt kerran aiemmin ja vihannut. Vuonna 2011 Persona 3:n Mitsuru Kirijon saappaat kaipasivat kavennusta ja tein sen käsin, minkä jälkeen sormeni olivat turrat seuraavan viikon. Itku oli tulla kun piti tarttua neulaan ja ommella paksua nahkaa jälleen käsin. Kavennuksen jälkeen poistin saappaista kaikki päälitikkaukset sekä remmit ja tein tilalle oikeammanlaiset pohkeiden kohdalle.


Kavennusmerkit valkoisella geelikynällä.

Remmit varsiin.


Tokihan saappaat piti myös maalata tai tehdä bootcoverit. Minun olisi kai ”kuulunut” tehdä bootcoverit, sillä saappaissa oli turhia leikkauksia sekä reikiä tikkauksien poistamisen jälkeen. Olin laiska köh, päätin etten välitä tästä ja halusin maalata kengät. Ehdottomasti jättäisin kaikki mahdolliset akryylimaalit yms. pois, koska maali kovettuu ja lohkeilee, sillä maali ei jousta ollenkaan. Tokihan tätä voi helpottaa vaseliineilla ja muilla millä ikinöillä, mutta miksi nähdä tämä vaiva kun on olemassa nahkalle tarkoitettu maali valmiina? Nahkamaali ”elää” huomattavasti paremmin, mutta pysyy myös napakasti kiinni. Maali ei myöskään maksanut sen enempää kuin mikään muukaan maali. Olin aiemmin maalannut onnistuneesti kengät nahkamaalilla Catherinelle ja April Maylle, ja päätin siis tehdä niin myös nyt.


Saappaiden maalaamista. Myös vetoketjun maalaaminen onnistui näillä maaleilla.


Sukkahousuja varten en jaksanut alkaa etsiä juuri oikean värisiä sukkahousuja tai kankaita, joista tekisin itse legginssit. Ostin sen sijaan sini-valkoiset, raidalliset legginssit ja niiden päälle laitettavat vihreät, tarpeeksi läpinäkyvät legginssit. Raidat eivät ole todellakaan siis niin paksuja kuin kuuluisi, mutta no, aivan sama.


Siinä legginssit ja saappaat valmiina. Saappaissa on turhaa tekstuuria, mutta menköön.
Ei ole referenssien mukaista, mutta minä itseasiassa tykkään.


Vielä on siis tekemättä paita, hame ja siivet. Paita- ja hamekangas ovat mielestäni ihan hyvän värisiä, mutta pohdin vähän vielä sitä mahdollisuutta, että tummentaisin hamekankaan sävyä. Kangas on muutenkin (yllättävästi) 100% villaa, joten värikin tarttuisi saletisti, jos/kun värjäisin Dylonin kangasväreillä.


Ei nyt ole taas ne oikeimmat värit, kun laitetaan kankaista kuvia koneelle. Yritin kovasti saada muokattua
väreistä samoja kuin mitä  ne luonnossa ovat, mutta ei onnistunut aivan kohdilleen.
Hyvin lähellä ovat nuo kuitenkin!


Siivet olisin toteuttamassa samaan tapaan kuin Mercedekselle tekemäni siivet, eli maalattua akryylilevyä mustien softislevyjen väliin. Siipien malli on ollut piirrettynä jo viime vuodelta.


Siipien kaava.


En ole todellakaan aikeissa mennä kisaamaan tällä puvulla! Minulle tämä cossi on pelkkää ja silkkaa sarjan/hahmon fanittamista. En siis jaksa nillittää tämän puvun kanssa niin tarkasti kuin ehkä muuten, ja aion tämä asu päälläni pitää hirveästi kivaa. \:3/ Kunhan vain saisin homman kasaan Animeconiin! Toivottakaa onnea ja silleen.


Kun olin pieni, iskä teki minulle pienen Kandrakarin sydämen tapaisen, koska olin aivan järjetön fani. Ihan mieletön nostalgiapaukku, kun tuo löytyi satunnaisesti.
Ihan en ollut tuota kuitenkaan laittamassa, jos ajattelin Kandrakarin sydämen mukaan ottaa. :D

23 kommenttia:

 1. W.I.T.C.H.! Ai että ;___; Ryhmäcossia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Jos sinulla on jo jokin puku valmiina / ehdit saada Animeconiin, niin mikä ettei~

   Poista
  2. Ei valitettavasti ole kumpaakaan tällä hetkellä :< Mutta kivaa olisi!

   Poista
 2. Mistä oot ostanut nahkamaaleja? Suutarilta? Vai löytyykö ihan askartelukaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkamaaleja ostan ihan joko eBaysta tai nahkamaaleille suunnatuista nettimyymälöistä.

   Poista
 3. Itse asiassa menin nyt pilkkua viilaten tutkimaan Willin saappaita, niin kyllä nuo tekstuurit vaan sopii. Kirjoitit, että tykkään, joten lisään, että kaksi tykkää. Jos nyt unohdan tämän ja kävelet vastaan niin luulen 100% varmasti, että tekstuurit ovat olleet Willin kengissä myös sarjassa.

  Ja sitten lopuksi kun ei liity sinun pukuusi millään lailla mutta pakko mainostaa: olen itse meinannut tehdä Taraneen, niin saisi tulitaidetta käytettyä kuvissa :D

  Joten jos joskus satut tuolla ky. puvulla vielä liikkumaan, voisin yrittää tunkeutua kanssani samaan kuvaan Taraneena (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tykkäyksiä tulee myös sieltä päin! Jos olisin puvullani kisaamassa, olen aika varma, että röpelöisestä tekstuurista tulisi miinuksia, koska lähdekuvissa röpelöä ei ole. Mutta hah, en kisaa ja minä tykkään. Ähäs. ♥

   Luen blogiasi ja olen itseasiassa tietoinen, että olet Taraneeta itsellesi suunnitellut. Willin puku tulee olemaan varmasti hyvin simppeli ja mukava päällä (toivottavasti en maalaa piruja seinille nyt eh), joten jos johonkin coniin minulla ei ole pukusuunnitelmia kummemmin, Will on aika hyvä ehdokas tulemaan mukaan vielä myöhemminkin. Ja ehdottomasti jos/kun? olet Taraneen tekemässä, saat ehdottomasti nykiä hihasta ja kertoa, niin katson mitä olen itse suunnitellut tuleviin coneihin laittavani tuolloin!

   Poista
  2. Muistelinkin, että luet blogiani, mutta koskaan ei tiedä, lukeeko kaikki kaikkia päivityksiä. Itse ainakin huomaan joskus, että saattanut tulla seurattavaan blogiin useampikin uusi ja laiskana luen vain uusimmat, ahahah -.-'

   Mutta hienoa jos saa tulla nykimään sitten vielä hihasta, pidän tämän lupauksena ja itseltäni uhkauksena siis (:

   Poista
 4. Oih! Tuosta asusta tulee varmasti hieno. Odotan sen näkemistä Animeconissa. Toivottavasti saat sen sinne asti valmiiksi. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritys on kova! Kiitos luottamuksesta ja odotuksesta~ :>

   Poista
 5. W.I.T.C.H.! Nyt iski niin hirveät nostalgiavibat että. Toivottavasti asu valmistuu Animeconiin! ;-; <3

  Tuumailin joskus (vuosia sitten?) että olisi hauskaa pukuilla jotain hahmoa sarjasta, tosin nyt itselle sopisi iän vuoksi parhaiten teinityttöjen sijaan esim. Willin äiti. XD Muistan tykänneeni Irmasta hirmuisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. W.i.t.c.h. saattaa olla oikeasti ehkä pahin lapsuusnostalgian aiheuttaja itselle tänä päivänä, niin tärkeä se oli. Ja luulen, että voin sanoa jo varmuudella, että puku valmistuu Animeconiin, on sen verran hyvällä mallilla jo. :>

   No voi, olisiko edes erikivaa, jos olisit Willin äiskää laittamassa joskus, Willin casualin kun olen myös viime vuonna "tekaissut" (vaatteet tuli vaatekaapista ehe), olisi ollut hauska saada kuvia yhdessä tms. :> Ei sillä, on sitä itselläkin jo ehkä ikää vähän liikaa cossimaan pikkutyttöjä, mutta hah, ei pidä välittää~

   Poista
  2. Apuva, kuumottaisi kyllä tehdä Susan...! Helppoja ja mukavia casual-pukuja ei voi koskaan olla liikaa. Ainoa vaan, ettei mulla ole aavistustakaan, mihin coniin tämän puvun ujuttaisi... Et sattuisi olemaan tulossa Fanfestiin lokakuussa? Susan sopisi sinne kuin nyrkki silmään, koska länsimainen sarja jee jee! Tai sitten ensi vuonna jossain conissa. :)

   Tässä samalla ajattelin kysyä mielipidettäsi Susanin huistenväristä. Kallistuuko väri mielestäsi enemmän violettiin vai siniseen?

   Poista
  3. No kuule, mietin että olisin sinne tulossa, mutta en tiedä vielä ollenkaan olenko töissä sinä viikonloppuna Raumalla! Tämä homma selviää vasta koulujen alettua, mutta olisi vallan muikean passeli laittaa casual!Will sinne!n Voin ilmoitella, miten käy. :D

   Ja itse olen mieltänyt aina Susanin tukan enemmän siniseksi kuin violetiksi. :>

   Poista
  4. Voi harmi! Pidän peukkuja, ettei työhommeli osuisi juuri kyseiselle viikonlopulle. Toisaalta, Susan on sen verran helppo puku, että sen voi pakata ex tempore mihin tahansa coniin, tai vaikka ihan conin ulkopuolellakin, kun kummatkin kerran pk-seutulaisia ollaan. Olen kuulolla!

   Oolrait, itse asiassa olen ihan samaa mieltä. Kiitos mielipiteestäsi! :)

   Poista
  5. Noniin, leffakuvauspäivät varmistuivat ja pääsen Raumalta pois päivä ennen Fanfestia. Pitäisi siis olla mahdollista kiskaista casualit päälle viikonloppuna, jos innostaa vielä!

   Poista
 6. Mie muistelinkin, kuinka jossain vanhassa pentuna lukemassani W.I.T.C.H. lehdessä oli juttu cosplaysta, ja muutama todella nätti ja hyvä cossaaja. Mukavaa on nähdä cosplayta joka lyö nostalgiakortit pintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, miten en muista tuollaista ollenkaan! Onkohan se sitten ollut vasta sen jälkeen kun lopetin lukemisen siinä jossain 80 numeron kohdalla? (Ja myöhemmin aloin lukemaan englanniksi netistä eheh, mutta niissä nyt ei ole extrajuttuja mukana.) Olisi ollut hauska nähdä tuo! Mutta kiva, että herättää tällaisia tuntemuksia tämä cosplay. :D

   Poista
 7. Tuo cossi oli kyllä todella mahtava, piti ottaa siitä Animeconissa kuva mutten ehtinyt ;__; Miten nuo siivet muuten olivat kiinni selässä? Kyselen tätä siksi, että varmaan ensi kesäksi olen tekemässä itselleni Cornelia-cossia, nimenomaan sitä noitaversiota (8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Siivet olivat kiinni rintaliiveissäni hitsauslangasta tehdyillä rungoilla, joihin siivet tökättiin kiinni.
   Ja jee, lisää W.i.t.c.h.-cosseja~

   Poista
  2. Okei, kiitoksia neuvosta! (8 Ja joo, nostalgiahengellä mennään, joskus nuorempana tosiaan luin W.I.T.C.H-lehdestä aiheesta cosplay ja Cornelia oli tuolloinen lempihahmoni ---> no "pakkohan" se on cossata! :"D

   Poista
 8. Moi, häiritsen taas vähän! Olisi kysymys noista sinun legginseistäsi: mistä oikein löysit ne?! Olen käynyt varmaan kaikki kaupat missä myydään legginsejä läpi eikä missään ole valko-sini-raidallisia! :( ollaan kaverini kanssa molemmat sen verran perfektionisteja että halutaan samanlaiset legginsit molemmille. Olisi erittäin kiva jos osaisit sanoa mistä nuo legginsit ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse juuri koskaan suosi Suomalaisia liikkeitä, sillä hinnat ovat usen huomattavasti korkeampia kuin ulkomailta tilattuna, jopa postilulujen kanssa. Harvemmin jaksan muutenkaan kierrellä kaupoissa etsimässä, kun voin tehdä saman vaivattomasti netissä hakukoneita käyttäen. Legginsitkin löytyivät siis tavalliseen tapaan eBaysta. :>

   Poista