keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

4 vuotta jumitusta!

Ohops hups! Yumi jumittaa -blogi on 26.7.2014 täyttänyt neljä (4) vuotta ihan huomaamattani! Henkilökohtaisesti tuntuu ihan käsittämättömältä, että yhä vain jaksan neljän vuoden jälkeenkin kirjoittaa suhteellisen ahkerasti  ainakin conraportteja, jos ei muuta. On ollut kiva huomata, että vaikka blogihistoriasta löytyykin enemmistönä selvästi juuri kertomuksia coneista, on mukana myös WIP- kirjoituksia, photoshootteja, kyselyitä, joulukalenteri, oikeasti syvempää pohdintaa niin cosplaysta kuin omasta elämästä siihen viitaten, ynnä muuta. Muistan, kuinka minulle oli kauan epämiellyttävä ajatus kirjoittaa WIP-postauksia, mutta tunne on hieman lieventynyt, mitä enemmän niitä on kirjoittanut.

Blogini on aina silloin tällöin saanut uuden ulkoasun, mutta erityisesti tämän vuoden puolella se on saanut kokea muitakin pieniä uudistuksia jokseenkin tasaiseen tahtiin. Pidän siitä, että keksin uusia kehittämisen arvoisia juttuja ja osaan taas puolestaan ovat vaikuttaneet muut bloggaajat omilla kivoilla ideoillaan. Tämän vuoden puolella suurinta uudistusta on kokenut ennen kaikkea blogini sivut. Lisäyksiä on tullut, kuten omat sivut tilaustöille ja videoille, sekä vanhoja sivuja on paranneltu, esimerkiksi omien pukujeni sivun listaa on järjestelty helpommin tarkasteltavaksi. Joitakin muita uudistusideoita on pyörinyt mielessäni toisinaan, mutta ne ovat niin suuria, että ne vaativat kunnollista ajatustyötä ennen kuin asioille tehdään yhtään mitään, jos tehdään.

Tapani kirjoittaa blogimerkintöjä on aina ennen kaikkea henkilökohtainen. Toisinaan, varsin usein, lähden kirjoittamaan merkintää sillä ajatuksella, ettei minulla ole paljoa sanottavaa, näin esimerkkinä vaikka miten con-viikonloppu meni ohi ja siitä pitäisi keksiä kirjoitettavaa, vaikken käynyt juuri missään ohjelmissa. Kirjoitan blogitekstit yhdellä istumalla ja annan ajatuksen virrata ja yhtäkkiä huomaan, että olen kirjoittanut kilometrin mittaisen tekstin siitä, missä nukuin ja kenen seurassa vietin conin. Olen toisinaan miettinyt sitä, jaksaako kukaan ihan oikeasti lukea mitään tohinoistani, vaikka iskenkin mukaan aina enemmän tai vähemmän kuviakin. Lopulta tulen aina kuitenkin siihen tulokseen, että kirjoitan blogia itseni takia, en muiden, vaikka ainahan se on kivaa, jos muitakin kiinnostaa. Näin ollen blogimerkinnät muodostuvat siis aina omiin kokemuksiini keskittyviksi. Tuskin asia on muuttumassa tästä mihinkään, mutta olisi kiva kuulla kommentteja. Jos joillekin tällainen kirjoitustapa on iskenyt, tai jos blogissani on jotain muuta mielekästä, joka pitää lukijat lukijoina. Onko se tapa, jolla kirjoitan; con-raportit, photoshoot-kuvat, persoonani (iik), jotain muuta? Teitä on kuitenkin aika paljon, ihan hilkulleen 200 kohta, ja olisi kiva tietää, mikä sai teidät liittymään lukijoikseni! Arvostaisin, sana on vapaa! :>

Viime vuoden tavoin voisin lisätä joitakin tilastotietoja blogistani! Koska sitähän tässä nyt juhlitaan ja silleen.


Näyttää aika samalta kuin viime vuonna.

Hoh, en oikeastaan ylläty tästä ollenkaan.

Jos jollain on jotain käsitystä siitä, kuinka blogiini on löydetty Anime-lehden kautta, olisin iloinen jaetusta tiedosta.
En muista koskaan olleeni kyseisessä lehdessä?

Ruotsi, mitä? Onko tämä sitä ikuista taistelua naapurimaiden välillä? Ja Norjaa ei edes näy!
Olen pettynyt yllättynyt.


Kiitos siitä, että olette olleet mukanani, oli se sitten blogin ensimmäisestä tai tästä päivästä lähtien! 

8 kommenttia:

 1. Animelehden sivuilla on Ani.mu:n fiidi, joten sitä kautta tulee jengiä! Mietin joskus ihan samaa, ja sitten harrastin salapoliisityötä. : D

  VastaaPoista
 2. Onnittelut blogisi kunniaksi! :) Ihanaa, että oot jaksanut ylläpitää tätä blogia, koska tää on ehdottomasti suosikkini. Osaat kirjoittaa virheetöntä ja selkeää tekstiä ja kerrot asiat aidosti ja rehellisesti, mikä tekee blogista mielenkiintoisen. Et teeskentele tai yritä saada elämääsi vaikuttamaan mahdottoman täydelliseltä, niin kuin moni muu tekee.. Blogisi on myös visuaalisesti kaunis, ja vaikutat itsekin ihan mahtavalta tyypiltä. Lisäksi oot myös ihan tajuttoman hyvä cossaaja, ja ihailen suunnattomasti sun käsityötaitoja! :D Oon lukenut tätä blogia tosi kauan, ja tää kyllä ehdottomasti kannusti mua itseänikin aloittamaan cosplayn. Toivottavasti aiot jatkaa tätä blogia ja cosplayta vielä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosblogin puolesta!

   Bryy, sanot nyt ehkä ihan liian kivoja asioita, ihan tässä punastuu. /// Se, että olet aloittanut cosplayn on tietysti sellainen asia mille nostan innokkaasti peukkua, mutta jos olen ollut mukana vaikuttamassa niin äh nyt sentään, miten iso kohteliaisuus se on. Kiitos! Ikinä ei tietenkään voi luvata mitään varmasti, koska elämä on vähän sellainen asia, joka saattaa heitellä ihan yhtäkkiä vallan toiseen suuntaan, mutta näillä näkymin cosplay tulee kuulumaan elämääni niin pitkään kuin voin kuvitella. Se on kuitenkin se, jonka kautta olen koko ystäväpiirini saanut ja cosplay on se, jolla saan toteuttaa itseni. En siis näe syytä lopettaa.

   Poista
 3. Parasta teksteissäsi mielestäni on se, että ne tulevat sydämestä :). Minusta on ihanaa nähdä kuvissa, että sinulla on hauskaa ja lukea siitä ja myös siitäkin, että milloin ei ole hauskaa. Se, että kerrot asioista omalla fiilikselläsi tuo blogin pitäjänkin lähemmäs. Minusta olisi suorastaan tylsää ehkä lukea sellaisia con raportteja joissa ei olisi mukana mitään tunteita vaan ainoastaan se, mitä conissa tapahtui. Minusta on hauskaa lueskella juurikin tälläisiä että missä nukuttiin conin aikana ja mitä syötiin, koska nekin ovat pienellä tavallaan aika oleellinen osa con viikonloppua.

  Onnea blogille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buh, hirveän ihana kuulla, että allekirjoittaneen hosotus, naureskelu ja itkeskely on se, josta tykkäät, koska ne ovat sellaisia juttuja, joita en voisi kuvitellakaan jättäväni pois. :>

   Kiitos!

   Poista
 4. Minusta on kiva lukea ku blogi on mukavan persoonallinen ja silleen, en osa selittää. x) Plus tykkään kaikista cossi WIP-postauksista ku teet niin hienoa jälkeä!

  VastaaPoista