torstai 28. maaliskuuta 2013

Haaste 11

Kappas kepposta, Fukka meni ja tagasi minut tekemään haasteen.
Haaste

Säännöt

1. Kerro 11 asiaa itsestäsi

2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen

3. Keksi 11 uutta kysymystä

4. Haasta 11 uutta bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa

5. Kerro kenet haastoit1. No hitsi, jotain mitä en olisi blogissani aiemmin maininnut. No, minulla on tällä hetkellä (neon!) oranssi tukka.2. Piirrän commissioneja. Malliksi alle tänä vuonna tekemäni tuotos. Mainostus ei toki paista.


Commissionin pyysi billini80 Tumblrin kautta.
Kuvassa hänen omat hahmonsa Gabriel (vas.) ja Bobby (oik.)


3. Teen myös käsityönä commissioneja.


Kassi ja pussukka tehty EMO-peittoväreillä ja foliopainatuksella.


4. Pelaan tällä hetkellä Mass Effectiä (taas).
5. Tämän vuoden alussa esityksessä ollut näytelmä Arki elämää, jossa olin pukusuunnittelijana, on uudelleen esitettävänä tämän kesän Stage-festivaalilla.
6. Minulla on kai nyt joku Play-maitokaakao -vaihe menossa. Ostan sitä litratolkulla.
7. Minun ainoa ja sen puoleen epätodellisimman tuntuinen haaveeni olisi saada joskus Jussi-ehdokkuus pukusuunnittelusta. Sama se tulisiko pystiä, mutta olisi aika hienoa.
8. Osallistun tämän(kin) vuoden Uneton48-lyhytelokuvakilpailuun pukusuunnittelijana.
9. Viime vuoden Unettomassa osallistuin sekä pukusuunnittelijana että näyttelijänä.


Tältä näytin. Roolin nimi ja toimeksianto puksuunnitteluun: Lady in Red
Kuva © Theofanis Kavvadas


10. Odotan ehkä liikaa Game of Thronesin uusinta kautta kokonaisuudessaan. Olen aiemmat kaudet katsonut alusta loppuun putkessa vasta kun koko kausi on tullut ulos. En tiedä miten kestän kolmannen kauden kanssa.
11. Tykkäilen alkaneesta keväästä ihan hirveästi. Kesää kohti!1. Millaisena cosplay-harrastajana näet itsesi?
- Öm, jaa. Keskinkertaisena. Kaikenkaikkiaan ja kaiken kanssa. Olen ihan hyvä pukujen ja muiden juttujen tekemisessä. Teen muutaman puvun vuodessa. En montaa, enkä hyvin vähää. Olen melko innokas tarttumaan haasteellisiin pukuihin ja haastamaan sen myötä itseni. Kisaan ainoastaan silloin, kun olen tyytyväinen pukuuni ja melko varma mahdollisesta sijoittumisesta.


2. Mikä on sinulle cosplay'n suurin kompastuskivi?

- Aika ja budjetti.


3. Kuinka paljon ammennat tietoa joltain toiselta ihmiseltä (esim. vanhemmilta, sisaruksilta tai kavereilta) cosplay'ta varten? Vai teetkö kaiken ihan omin neuvoin?

- Melko vähän mutta kuitenkin jonkin verran. Pyrin ratkaisemaan asiat pääosin itse, mutta jos en vain keksi mitään täydellisesti tai muuten vaikuttavasti toimivaa ratkaisua, turvaudun kavericossaajien mielipiteisiin ja apuun. Proppien kanssa kysyn herkemmin apua isältä, joka on haka esim. kaikessa metalliin/muoviin/puuhun/kumiin/maaleihin/yms. liittyvässä.


4. Minkä cosplay-asusi valmistaminen on ollut hauskinta?

- Hauskinta, voi äh. :D En tiedä, nautin aina kaikkien pukujen tekemisestä, mutta kaikissa on aina omat ongelmansa. En osaa nimetä nyt mitään yhtä tiettyä, mutta hauskin puku on mielestäni sellainen, joka syntyy tavalla tai toisella helposti, mutta joka tarjoaa kattavasti haasteita, ja joka jättää hyvän maun ja oppimiskokemuksen jälkeensä sekä näyttää luonnollisesti päälläkin hyvältä ja oikealta.


5. Mikä on sellainen asia, jonka tekemisen haluaisit oppia, mutta jostain syystä et pysty opettelemaan?

- Olenko kauhea jos sanon ettei ole mitään mitä en voisi opetella, tai että joku asia tuntuisi liian vaikealta minulle? En keksi mitään mitä haluaisin oppia. Haluaisin kokeilla valujen tekemistä joskus?


6. Oletko ikinä pohtinut sitä, kuinka saisit yhdistettyä muita harrastuksiasi cosplay'hin?

- En. En mielestäni harrasta mitään sellaista, joka olisi jotenkin kivasti yhdistettävissä cosplayhin. Tykkään laulamisesta, mutta en niin todellakaan aikonut laulaa cosplayn yhteydessä. Tykkään piirtämisestä ja se on elämäniloni jne. mutta se on kytkettynä cosplayhin jo sen verran kuin nyt kykenen, automaattisesti. En harrasta liikuntaa enkä sen puoleen ollut ajatellut vetää joskus lavalla kisatessa sellaista skittiä, jossa vetelen jotain lajia mistä minulla ei ole kokemusta, koska yhyy kun näyttää helposti huonolta.


7. Kuinka avoin olet cosplay-harrastuksesi suhteen esimerkiksi kavereiden ja sukulaisten kanssa? Tai uusien tuttavuuksien?

- Olen avoin, mutta vältän toisinaan aiheesta puhumista ihan vain sen takia, että termin mainitseminen avaa välittömästi ja auttamatta keskustelun, jonka pääkontekstina toimii kanssakeskustelijan aloittava kysymys: "Aijaa, mitä se niinku on?" On vähän turhauttavaa käydä sama keskustelu tuhannetta kertaa aina eri ihmisen kanssa, enkä tohdi heittää vastaukseksi KVG (=kato vittu Googlesta).


8. Mikä on ehdottomasti parasta tässä harrastuksessa?

- Ystävät ja tuttavat, jotka ovat tätä kautta tulleet.


9. Mistä sait ideasi perustaa cosplay-blogi?

- No en niin enää muista! :D Kai oli ajatuksena kivaa se, että saisi jakaa asioita omasta vinkkelistä ja tutustua kenties uusiin ihmisiin.


10. Onko blogin kirjoittaminen antanut sinulle jotakin uutta harrastukseesi?

- No on. Ihan jo vain se, että kirjoitan blogia on edistänyt myös muiden cosplay-bloggaajien löytämiseen ja aiheesta infon saamiseen.


11. Mitkä ovat mielestäsi cosplay-blogien huonoja puolia?

- Ainahan mielipiteiden ja kuvien jakamisessa julkisesti on omat riskinsä. Jollain tapaa blogi myös sitoo itseensä ja toisinaan huomaa ahdistuksissaan ajattelevansa, että pitäisi niin taas päivittää jotain vaikka asiaa ei ole. Olen onneksi osannut jättää blogini elämään omaa elämäänsä rauhassa ja ottamaan vastaan asiaa vasta silloin kun minusta tuntuu hyvältä sitä päivittää. Teen tätä kuitenkin lopulta itseni takia, eikä ole mitään mieltä tehdä sitä siksi pakolla.
Olen nyt kyllä ilkkis ja skippaan omien kysymyksien keksimisen ja muiden bloggaajien tagaamisen. Rehellisesti sanottuna seuraan loppupeleissä niin harvaa blogia, etten saa kasaan 11 ihmistä, jolla ei olisi 200 lukijan pyykki rikki ja joita ei tätä varten olisi jo tagattu. En viitsisi tagata vain yhtä. :D Sue me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti