maanantai 6. elokuuta 2012

Haaste

Seilailin ympäri nettiä näin vaihteeksi ja törmäsin Wepin blogissa haasteeseen, jonka jo sen ilmestyessä vannoin joskus tekeväni. Kuinkas sattuikaan, keksin tällä kertaa itselleni hahmon saman tien ja olihan se nyt pakko viimein tehdä! Tässä selvennys haasteesta suoraan Wepin blogista kopioituna:


Säännöt:

1. Kuka tahansa halukas voi ottaa haasteen vastaan riippumatta siitä, harrastaako hän cosplayta. Kokoa kolmenkymmenen (30) minuutin aikarajan sisällä cosplay-asukokonaisuus materiaaleista, jotka löydät kotoasi.

2. Saat käyttää vaatekappaleita, peruukkeja, meikkejä ja maskeerausvälineitä. Jos olet nopea, saat myös ommella/askarrella jotakin uutta (esimerkiksi rusetin kankaasta tai propin paperista). Et saa käyttää sellaisenaan valmiita cosplay-asuja, jotka olet jo joskus tehnyt.

3. Kun olet valmis tai 30 minuuttia on kulunut, ota asustasi kuva ja laita se haasteen sääntöjen kanssa esille blogiisi. Kerro myös, kuka hahmosi on ja liitä mukaan lähdekuva.

4. Haasteen tarkoitus ei ole luoda täydellistä pukua lyhyessä ajassa, vaan testata haasteen tekijän mielikuvitusta ja pitää hauskaa.


Käytän harvoin videokameraani ja haasteeseen tulisi sen mukana lisää haastetta, sillä huijausyritykset olisivat aika pahasta. Mitä nyt nopeuttaessa pätkää ajankulun ymmärrys vääristyy, mutta mitäs pienistä! Voin ihan huoletta vannoa pysytelleeni säännöissä. :D Pahoittelen jo etukäteen sitä, että kellonvilautukseni jäävät hyvin harvoihin ja hyvin pikaisiin kertoihin; se oli ehkä enemmän vain muodon vuoksi. Yritin saada nopeutuksen pois aina kelloa näyttäessäni, mutta editit eivät jostain syystä suostuneet yhteistyöhön. Jos ajankäyttö jostain syystä kiinnostaa, siinä alla on se pause, käyttäkää sitä. Ei tarvitse myöskään ihmetellä sitä, miksi puhun videolla kovasti, vaikka äänet on otettu pois. Se tulee luonnostaan.


      


(Videolla soinut biisi on Maroon 5:n "One More Night".) Valitsin hahmokseni tosiaan Folkloren toisen protagonistin, Ellenin. Laitetaan videolla luvattu kuva heti tähän perään.


Referenssikuvissa on aina jokin muuttuva tekijä, tässä kuvassa Ellenin hiussuortuvat liehuvat vapaana eri puolella kuin itse pelissä. Jätin oman kuvani peilikuvaksi vastaamaan tätä kyseistä referenssiä. Samaisesta kuvasta puuttuvat myös sormikkaat.


Melkein kaikki pukuun tarvittava löytyi minulta valmiina jo sellaisenaan, ainoastaan nahkatakkia piti jotenkin muokata lähemmäs referenssiä. Takin huppuun piti ommella valkoinen karvareunus. Vähän aristi kyllä pistellä neulalla mitään ylimääräisiä reikiä, sillä takki on minulle hyvin tärkeä ja jatkuvassa käytössä aina syksyisin ja keväisin. Pistot jäivät jo yksin sen takia hyvin vähäisiksi, mutta kun päälle laitetaan vielä aikarajan asettama kiire... :D Paidan onnistuin jollain älyttömällä tuurilla löytämään isän vaatekaapista. Käänsin tähän käyttöön paidan selkäpuolen eteen, sillä etupuolella kaulus on avonainen ja siitä laskeutuu alas vetoketju. Tottakai paita oli minulle myös melkoisen iso, joten tein pikakiristyksen hakaneulalla. Peruukki puolestaan on tietenkin liian tumma tälle platinablondille, mutta Odin Spheren Velvetille ostamani kuontalo sai tällä ketaa luvan kelvata. Vähän tuli loppupuolella kiire, saattaa olla kyse pelkistä sekunneista. :D Mutta selvittiin! \:D/ Kiitos vielä, Emilia, oli ihan tosi hauskaa! -- vaikka tuli kuuma juostessa ja jalka meni vaihteeksi sököksi. Nyt pidän kuukauden lepoa, että pääsen edes ehjänä Traconiin!

5 kommenttia:

 1. Hahaa, voi vitsi kun näitä videohaasteita on niin kiva katsoa. : D Kiitos itsellesi kun otit haasteen vastaan, Ellen hahmona sopii sulle hyvin! *u*

  VastaaPoista
 2. Tulenpa muuten itsekin tekemään tämän haasteen. Saanko linkittää sivusi postaukseni yhteyteen, mistä tämän hasteen bongasin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, sen tein! :D
   http://kasakuxkosupure.blogspot.fi/2012/08/cosplayhaaste.html
   tuossa lopputulos

   Poista