lauantai 14. toukokuuta 2011

Anime-avaukset kunniaan

Asia ei nyt koske cosplayta, vaikka blogini pääasiallisesti siitä kertookin, mutta ajattelin jotain pientä kivaa tähän hätään postailla. Täytän muutaman päivän kuluttua (17. päivä to be exact) 20 vuotta ja jätän viimeisen teinivuoteni taakse. Siitä hyvästä ajattelin laittaa teille yhtä monta anime opening -videoita. Listaan siis törkeästi ja Tuubin kautta alapuolelle 20 omaa suosikkiani enemmän tai vähemmän paremmuusjärjestyksessä, aloittaen siitä vähiten kivasta. Mukavampi ehkä jännätä loppua kohden, mikä on allekirjoittaneen suosikki. Ai ei? No, harmi.

En oikeasti ole katsonut / katso hillitöntä määrää animea, ja oli siis jokseenkin työlästä valita listaan niitä parhaita. Iso osa seuraavista kun on tosiaan niitä melkoisen tavallisia tekeleitä, ainakin omaan makuuni. En mitä luultavimminkaan tule saamaan sormistani hirveän asiantuntevaa ja analyyttistä tekstiä kyseisistä pätkistä, eikä se ole valitettavasti edes aikomukseni. Ette ehkä pahastu. Puhun varmaan enemmän musiikista kun itse videoista, mutta musiikkihan on openingeissa aika tärkeää, eikö? Pidemmittä puheitta, enjoy~


20. Gakuen Heaven
Buhuu ja oi voi. Videosta ei mielestäni ole juurikaan sanottavaa, se on aika tavallinen. Biisi sen sijaan herättää minussa aika kovia nostalgian tunteita. Tämä oli niitä ensimmäisiä "yaoi"-animeita, joita katsoin. Petyin itse animeen, mutta ei se mitään!


19. Gravitation
Mietinpä vaan, että onko cosplay-skenessä ketään, joka ei joskus tätä kappaletta olisi kuullut. Itseäni se ei varsinaisesti sytytä, mutta kun Gravitation oli joskus ihan hillitön ihkutuksen kohde ja video ei-niin-kopio, pakkohan se listaan johonkin oli laittaa. 


18. Lovely Complex
Mitä tästä voi sanoa. Biisi ja itse video ovat vaan ihan mielettömän söpö paketti, etten kestä.


17. Junjou Romantica
Liikaa tunnearvoa sivuutettavaksi.


16. La Corda d'Oro
Video on ihan tosi tavallinen, mutta tykkään kappaleesta ihan hirveästi. Tätä minä kuuntelin iPodista yläasteella. :C


15. Chobits 
Ihan ällöttää, miten söpöä.


14. Pokémon
Surettaa, ettei Tuubissa ole videota suomenkielisellä laululla, sillä nimenomaan se suomiversio sykkii syvällä. Lapsuusnostalgia, se on huipussaan.


13. Death Note
En edes rehellisesti sanottuna tiedä, mikä tässä videossa kiehtoo. Kai jo pelkästään se, että kyseessä on Death Note, riittää nostamaan opening-videon miellekkyyttä.


12. Fruits Basket
  Omistan koko animen omassa dvd-hyllyssäni, ja aina tätä animea katsoessani minun on pakko kuunnella/katsoa kyseinen opening. Liian suloinen ja liian surullinen samaan aikaan.


11. Air Gear
BACK-ON, hienot kaupunkinäkymät ja rullaluistelujengi kivoine hahmoineen ei voi olla pahasta.


10. Last Exile
Last Exilen pitäisi niin olla paljon korkeammalla tämän videon kanssa, mutta jokin biisissä nostaa omat niskavillani pystyyn, valitettavasti ei siinä hyvässä merkityksessä. Ei voi sanoa, etten tykkää kappaleesta, mutta se vain vaatii totuttelua. Anyway, upea animointi on upeaa.


9. Air
Siinä missä aiemman videon musiikki ei iskenyt, tämän videon kappale kyllä miellyttää ja aika kovasti. Tykkään videostakin, mutta en niinkään hahmojen naamoista. Valitukseni piirtäjille. :C


8. Vampire Knight 
Minusta animen teemaan on valittu juuri oikeanlainen biisi openingiin. Nuff said.


7. Ouran High School Host Club
Tykkään vaan ihan syntisesti piirrostyylistä ja kun ihihih <3


6. Nana
Nana on herättänyt minussa aivan liian suuria tunteita koko animen ajan heti ensimelodioista lähtien. En osaa oikeasti sanoa tästä mitään sen fiksumpaa, on vaan yksinkertaisesti ihan suunnattomat tunnearvot tällä.


5. Bleach
Ihan sikahieno video, erityisesti 0:30 alkava kohta, niin kuin aikuisten oikeasti! "Japani-räppikin" on varsin mukava lisä.


4. Zoku Sayonara Zetsubou Sensei
Tarvitseeko sanoa enempää kuin Kuusou Rumba? Ihan tajuttoman etova video, että siitä ei voi muuta kuin tykätä.


3. Zoku Sayonara Zetsubou Sensei
Teen poikkeuksen ja listaan yhden endingin, vieläpä jo mainitusta animesta. Pakko, koska liian kaunis.


2. Kimi Ni Todoke
 Videoon tästä!
Hirveät pahoittelut videon puutteesta, mutta kyseistä openingia ei Tuubin kautta löytynyt, joten piti etsiä muilta sivustoilta (joilta ei onnistu videon linkkaaminen tänne, ilmeisesti, koitan hoitaa asian vielä).
Kuitenkin, miten tuosta videosta ei voi olla pitämättä. Ihan ylisuloinen biisi että video, animointi on vaan niin nättiä kanssa.


1. Revolutionary Girl Utena
Tässä openingissa on vaan yksinkertaisesti kaikki kohdallaan. Teema ja animointi on kaunista, laulu on ihan hykerryttävän ihana ja kylmiä väreitä aiheuttava, ja muikeana plussana univormuja. Nam nam. <3 Pitkä pätkä on pitkä, mutta sehän jo olikin tiedossa. En odota, että jaksaisitte katsoa/kuunnella kaikkia ylläolevia läpi, mutta hei, keksejä teille jotka jaksoitte (ja lohdutukseksi myös niille, jotka eivät jaksaneet). Oli lähinnä omaksi iloksi tämä entry. Hyvää (ennenaikaista) synttäriä siis minulle ja silleen! :D

Ps. Fun fact: teitä lukijoita näyttäisi olevan yhtä monta kuin minulla nyt vuosia! 

3 kommenttia:

 1. Vittu Gravitation. Nostalgia tuli ja tappoi minut. Siinä kyllä sarja, jota en katsoisi uudestaan ilman tuntuvaa rahallista korvausta. Ihan hauskat musat siinä tosin, kuuntelin ihan kybällä niitä silloin joskus synkässä nuoruudessani...

  Joskus lukiossa Cloud age symphony oli kaikkien mielestä jotenkin ihan maailman paras biisi, enkä koskaan oikein tajunnut, että miksi. Mulla se ei nosta niskavilloja pystyyn tai mitään sen tyyppistä, mun mielestä se on vain tylsä. Ainesta olisi, mutta kun ei käynnisty missään vaiheessa... Yliarvostettu anygays. Mutta animaatio on uuh aah ihana, kuten Last Exile nyt muutenkin on.

  Mun mielestä on myös aika jännä, että vaikka Bleach on ensimmäisiä katsomiani sarjoja, Asterisk on edelleen yksi hienoimmista opening-biiseistä, mitä on tullut vastaan. Animaatio on mun makuun vähän bleh (samoin kuin tuossa Airin Tori no utassa, vaikka biisi onkin kuolettavan hieno ja nostalginen), mutta arh mitä musiikkia.

  Ja ärrärärärärär BACK-ON ja Tanizawa Tomofumi iik. <3 Muaki himottais tehä tällanen joskus, kun hyvät openingit on niin hieno asia. Vielä jonakin päivänä!

  Hyvää etukäteissynttäriä!

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä niin samalla kannalla kanssasi Gravitationin kanssa! Sitä joskus pienenpänä katsoi nimenomaan siksi että kun uuh yaoita! Nykyään en voi enää muuta kuin nauraa koko animelle.

  Saatoin ehkä liioitella vähän Last Exilen biisin vaikutuksia, mutta pointti varmaan silti selvä, ettei ihan kolahda minuun. Eipä sillä, olen saanut aikaiseksi katsoa animesta vasta ensimmäiset 1-2 jaksoa, ihan vain siksi että se on minulle aika raskasta katsoa koneelta. Se pitää katsoa isolla screenillä aka. televisiosta dvd:llä, jota minulla ei ole.

  Asterisk on, mitäpä siihen lisäämään. <3 Ja BACK-ON! Kuolen! Paras! \m/

  Vitsit kun onkin kivaa saada ihan kunnon pituinen kommentti. Olet ihana <3 Ja kiitän kovasti onnitteluista~

  VastaaPoista
 3. Minä vähän tällein lyhyemmin vaan että jee, rumba rumba rumba rumba rumba! <3

  VastaaPoista