Omat pukuni

Tälle sivulle listaan kaikki cosplayt, joita olen käyttänyt -- niin alusta alkaen itse tehdyt puvut kuin lainacosplaytkin. Listaus on uusimmasta vanhimpaan, uusin siis ylinnä.

Huom! Ilmoitetut tiedot pukuihin käytetystä ajasta ovat arvioita, jotka perustuvat aloitus- ja lopetuspäivämäärään välittämättä siitä, teinkö pukua aktiivisen säännöllisesti tuolla aikavälillä.


Commander Shepard
Mass Effect

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Tracon XI 2016
Työaika: Pari päivää
Kuvia: --

Tein Shepardia hyvin paljolti on-off, mutta kaiken kaikkiaan puku tuli alusta loppuun valmiiksi parin vuorokauden tuntimäärien sisällä. Oikeanlaisten kankaiden löytäminen vei aikaa ja tein mekosta huvikseni protonkin aikoinaan, jonka lopulta myin eteenpäin. Ihan kamala makkarankuorihan mekon design on ja se on hiukan työläs pitää päällä, mutta sitä oli ihan huisin hauska tehdä.
Oerba Dia Vanille
Final Fantasy XIII

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: WCS Red Carpet 2016
Työaika: 1 kuukausi
Kuvia: --

Vanille oli ollut cosplay-listallani ihan hurjan pitkään ja olin todella innoissani, että pääsin vihdoin tekemään pukua. Kuitenkin valmistusprosessi muodostui takkuiseksi ja kiireellisessä aikataulussa huomasin pian, etten ehtinyt saada aikaan sellaista jälkeä kuin olisin halunnut. Harmi. No, olen silti tyytyväinen, että puku on nyt vuosien jälkeen kuitenkin tehty!
Rei Ayanami
Neon Genesis Evangelion

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: WCS Courtesy Visits 2016
Työaika: Muutama päivä
Kuvia: --

Päätimme jesmon kanssa ottaa Rein ja Asukan koulupuvut WCS-edustushommiin mukaan kevyiksi ekstrapuvuiksi. Päätös osoittautui erinomaiseksi, sillä puvut olivat todella helpot ja mukavat päällä ja ne sopivat täydellistesti lähetystövierailulle! Käytimme jesmon kanssa samoja kaavoja omiin pukuihimme ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun tein identtisen puvun jonkun kanssa.
Max Caulfield
Life Is Strange

Status: Itse tehty / kaappicosplay
Puvun debyytti: Yukicon 3.0 2016
Työaika: Muutama päivä
Kuvia: --

Max oli sellainen pitkän kaavan puku, johon sisältyi niin valmisvaatteita kuin itse toteutettuja osia, kuten toppi ja laukku. Halusin kovasti saada pukuun myös oikeasti toimivan polaroid-kameran, ja tarpeeksi saman näköinen malli onneksi löytyi, mitä nyt se piti maalata oikean väriseksi. Rakastin erityisesti laukun tekemistä, sillä se on tehty poikeasti kestävistä materiaaleista ja se soveltuu hyvin arkikäyttöönkin,
Pariya
Otoyomegatari

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Tracon X 2015
Työaika: 2-3 kk
Meriitit:
- Suomen WCS-karsinnat, 1. sija, Tracon X
- Brother Award, WCS-finaalit, Nagoya 2016
Kuvia: --

Jos jesmo ja minä emme olisi osallistuneet WCS-kisoihin, tämä puku ei olisi luultavasti tullut koskaan tehtyä. Puku on malliltaan varsin yksinkertainen, mutta oli ilahduttavaa, että siitäkin löytyi ongelmanratkontaa. Rajoitetut referenssilähteet antoivat ihanasti tilaa hieman vapaammalle tulkinnalle. Lisää puvun valmistuksesta täällä.


Sokka
Kesä
Avatar: The Last Airbender

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: NärCon Sommar 2015
Työaika: 1 päivä
Kuvia: --

NärConiin oli tarkoitus viedä joku tosi helposti kuljetettava ja kevyt kesäsään cossi ja Sokka oli siihen sopiva valinta. En ollut ajatellut tekeväni Sokan hihatonta kesäversiota aiemmin, mutta nyt sille tuli sopiva tilaisuus ja se oli supernopea tehdä, kun minulla oli syysversiosta olemassa jo kaikki muu paitsi tunika. Niin kätevää, kun Sokan kaikissa kerrastoissa voi yhdistellä eri osia asuista!Mako
The Legend of Korra

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Popcult 2015
Työaika: 2 viikkoa
Kuvia blogissa: x

Mako on ollut itselleni kenties yllättävin valinta tähänastisista hahmoista. Vältän yleensä mieshahmojen tekemistä, sillä en koe sopivani sellaisiin ollenkaan, mutta Mako hahmona vei niin uskomattoman pahasti mukanaan, etten voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. En sanoisi, että olisin tuntenut oloni epämukavaksi Makon nahkoissa, mutta vieraaksi kylläkin. Olen yllättävän tyytyväinen pukuun itsessään, joten jotain sentään! Pääsin kokeilemaan paria uuttakin juttua, kuten korkopohjallisia ja lyhyttä peruukkia.


Sokka
Talvi
Avatar: The Last Airbender

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Desucon Frostbite 2015
Työaika: 1 viikko
Kuvia blogissa: x

Tekemistäni Sokan puvuista tämä on ehdoton suosikkini. Oli ihanaa päästä vähän hifistelemään puvun materiaalien kanssa ja tehdä takki mokasta esimerkiksi fleecen sijaan. Materiaalit suunniteltiin ja valittiin mielessä pitäen hahmon elinympäristö ja kulttuuri. Sokan puku on siinä mielessä myös ilahduttava, että asuja on helppo muuttaa ihan vain laittamalla takki päälle, tumput käsiin ja bootcoverit jalkaan – ihan vaikka kesken päivääkin!


Sokka
Syksy
Avatar: The Last Airbender

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Yukicon 2.0 2015
Työaika: 1 viikko
Meriitit: Ryhmäkisa, 2. sija, Yukicon 2.0
Kuvia blogissa: x

Kaikista cossaamistani hahmoista Sokka on luultavasti itselleni merkittävin. Yleensä suosikkicosseikseni valikoituvat ne, joiden puvun tekemisestä olen nauttinut suuresti, mutta Sokalla puolestaan paistoi luonne ja jonkinlainen hengenheimolaisuus. Lisäksi puku on kerrassaan mukava pitää päällä ja eipä ollut haittaa siitäkään, ettei tarvinnut käyttää peruukkia tai piilolinssejä.


Chel
Tie El Doradoon

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Tracon 9 2014
Työaika: 1 viikko
Kuvia: --

Chel oli ihan valtavan mielekäs puku työstää. Kaikki oli todella simppeliä ja silti pääsin kokeilemaan myös jotain uutta, nimittäin lehtikultaamista. Halusin tehdä Chelin molemmat korvakorut, jotka hänellä esiintyvät elokuvan aikana. Lopulta tein kultakorvakorut kahdesti, sillä en ollutkaan tyytyväinen siihen, miten rustiikkiselta lehtikullatut korut lopulta näyttivät. Kokeilin maalata toiset kultakorut kullanvärisellä akryylimaalilla ja päälle hento kerros metallimaalia. Näytti kivalta!


Mia Fey
Phoenix Wright: Ace Attorney

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Desucon 2014
Työaika: 1 viikko
Kuvia blogissa: x

Ah, mukavan simppeli puku ja suurin osa materiaaleista löytyi valmiiksi kotoa. Toisalta, yksinkertaisuutensa vuoksi puku ei ollut järin inspiroiva tehdä. Magataman tekemisestä nautin selkeästi eniten, sillä pääsin syynäämään tarkan sileää pintaa. Magataman värin valitseminen oli pieni sisäinen kamppailu, kun vaihtoehtoina oli joko tumma tai vaalea.  Lopulta päädyin siihen vaaleanharmaaseen sävyyn, joka oli itse peligrafiikoissa käytössä. Tilasin myös ensimmäistä kertaa lace front -peruukin!


Ellen Reid
Cloak of Midnight Sun
Folklore

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Cosvision 2014
Työaika: 2 kuukautta
Meriitit: Kutsuvieraskisa, 2. sija, Cosvision 2014
Kuvia blogissax

Puku toteutettiin niin hirveällä kiireellä, että mutkia piti suoristaa mielestäni liikaa. Lopputulos on kyllä kaiken kaikkiaan sen näköinen kuin pitääkin, mutta viimeistelyn puolesta olisin kaivannut lisäaikaa noin viikon. Puku oli tavattoman mukava päällä, mitä nyt kengät olivat yhden koon liian pienet.
Lisää puvun valmistuksesta täällä.


Elyon Brown
Meridian
W.I.T.C.H.

Status: Itse tehty
Puvun debyytti:  Desucon Frostbite 2014
Työaika: 2 viikkoa
Meriitit: Cosplay-kilpailu, 1. sija, Tampere Kuplii 2014
Kuvia blogissax

Jo reilusti yli vuosi etukäteen sovimme muutaman muun kanssa tekevämme vuoden 2014 Desucon Frostbitessa Meridian-ryhmän, johon itse osallistuin Elyonina. Kaikista Elyonin asuista pidin erityisen paljon tästä puvusta. Myös pään ympärillä oleva nauha ja hiusten lettien renkaat olivat minusta Elyonilla SE juttu ja niin ollen valitsinkin juuri tämän kyseisen asukokonaisuuden.


Hanji Zoe
Ballgown
Shingeki no Kyojin

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Cosplay tanssiaiset 2013
Työaika: --
Kuvat: --

Osallistuin ensimmäistä kertaa Cosplayn pikkujoulutanssiaisiin, ja menimme AG:n, Majon ja Biitin kanssa yhdessä Shingeki no Kyojin -teemalla. Olimme yhdistelleet toistemme väritkin sointumaan keskenään; minulla ja AG:lla ol mustaa ja hopeaa, Majolla ja Biitillä mustaa ja tummanvihreää.
Flemeth
Dragon Age II

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Tracon 8 2013
Työaika: 2 kuukautta
Meriitit: Pukukisa (pro-sarja), 1. sija, Tracon 8
Kuvia blogissa: x x

Ehdottomasti haastavin ja kärsivällisyyttä vaativin pukuni tähän astisistani. Olen itse aivan valtavan tyytyväinen lopputulokseen. Puku oli periaatteessa mukava päällä; pystyin liikkumaan, taivuttamaan sormiani ja polviani jne, mutta kyllä teki mieli ravistella suunnittelijaa polviarmoreista, jotka kaikessa epäkäytännöllisyydessään saivat kävelyn näyttämään ankan vaappumiselta.
Lisää puvun valmistuksesta täällä.


Will Vandom
Vartija
W.I.T.C.H.

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Animecon X 2013
Työaika: 1 viikko
Kuvia blogissa: x x

Puku oli hieman haastava tehdä, sillä en halunnut siihen ollenkaan päälitikkauksia. Pelkäsin etukäteen siipien kiinnittämisen selkään tuottavan suurinta pä'nvaivaa, mutta hups, siihen ei tarvittu muuta kuin vartin ideariihii, ja siivet saatiin näppärästi kuin kasvamaan suoraan selästä. Päällä puku oli aivan järkyttävä nostalgiapommi ja viihdyin Willinä aivan suunnattomasti. Puku tuntui hyvältä ja omalta.
Lisää puvun valmistuksesta täällä.


Olette
Kingdom Hearts II

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Desucon 2013
Työaika: 2 viikkoa
Kuvia blogissa: x x

Olin aika onnessani tätä pukua tehdessäni. Nautin sen simppeliydestä ja siitä, että koin hahmon sopivan minulle todella hyvin visuaalisesti ja luonteenkin puolesta. Oli ilahduttavaa olla hymyileväinen ja luvallisesti vähän lapsenomainenkin. Ihanan rento puku, vaikka en nauttinutkaan kamalasti siitä ajatuksesta, että puku jätti käsivarteni kokonaan paljaiksi.
Will Vandom
Casual
W.I.T.C.H.

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Tracon 7 2012
Työaika: 1 päivä
Kuvia blogissa: x

Tarkoitus oli tehdä Traconiin Willin noitaversio, mutta epäonnisten sattumuksien (lähinnä postin) kautta se ei onnistunut, ja versio vaihtui vaatekaapista vedettyyn casualiin. Niin kätevää, että koulun pukuvarastoa sai käyttää, sillä löysin sopivan värisen paidan hupparini alle sieltä. Olin huvittunut siitä, miten trumpettimalliset farkut ja isot lenkkarit saivat minut näyttämään noin kymmenen vuotta nuoremmalta, mikä nyt tietenkin oli juuri sitä mitä hainkin.


Ellen Reid
Folklore

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Kotona 2012
Työaika: 30 minuuttia
Kuvia: --

Osallistuin Wepin laatimaan haasteeseen, jossa oli tarkoitus tehdä cosplay-asu 30 minuutissa. Ei ollut vaadittua, että puvusta tulisi täydellinen kopio, vaan että pukuilija haastaisi itsensä ja mielikuvituksensa. Olin joutunut lykkäämään haasteen tekemistä suunnilleen vuoden, sillä en millään keksinyt sopivaa hahmoa. Kuin salama kirkkaalta taivaalta Ellen kuitenkin tuli kuvioihin ja haaste tapahtui. Tykkäsin kovasti, pisti kyllä aikamoiseen paineeseen. :D Oma versioni haasteesta on löydettävissä täältä videon muodossa.


Peukaloliisa
Peukaloliisa

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Animecon IX 2012
Työaika: 3 päivää
Kuvia blogissa: x x

Niin kiva ja mukava ja herttainen puku. Tämä peruukki todisti, että pitkä ei aina tarkoita huonoa. Tuosta vain huitaisi vähän harjaa läpi niin se oli taas kuin mitään takkuja ei olisi koskaan ollutkaan, pysyi niin ihanan sileänä koko ajan, selvityssyuihkettakaan ei juuri nimeksikään olisi tarvinnut Tämä oli kyllä sellainen nostalgiacossi taas, ettei tosikaan. Kizzy cossasi kanssani Corneliuksena ja hoilottelimme "Let Me Be Your Wings" -kappaletta pitkin päivää.April May
Ace Attorney: Phoenix Wright

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Desucon 2012
Työaika: 2 viikkoa
Kuvia blogissa: x x

Niin paras hahmo ettei mitään rajaa! Oli vaan pakko, koska ihan minun hahmo! Niin ärsyttävä ja niin ihastuttava samaan aikaan! :D Mukava cosplay muuten, mutta asd miten jalat kuoli korkeissa piikkikoroissa. Myöhemmin olen käyttänyt tätä pukua uudestaankin, jota varten tein peruukin muotoilun kokonaan uudestaan. Käytin toista kertaa varten enemmän fööniä ja vähemmän lakkaa, ja lopputulos näkyy viereisessä kuvassa.
Peruukin (ensimmäisestä) työstämisestä  lisää täällä.


Catherine
Catherine

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Desucon 2012
Työaika: 2 viikkoa
Kuvia blogissa: x x x

Jännä kyllä, hermoilin ehkä tämän puvun päälle pukemista enemmän kuin Franin, jos vain mahdollista. Hahmo on ihan hirvittävän seksuaalinen ja kyllä se pisti miettimään. :I Saparoita oli kiva tehdä, vaikkei niistä nyt kyllä ihan referenssinmukaisen pitkiä tullut. Tuollaisiin saparoihin olisin tarvinnut 100 senttimetriä pitkän peruukin. Kokemuksesta ja kokeiluista viisastuneena tietääpähän tulevia kikkaraperuukkeja ajatellen hankkia pidempiä peruukkeja!
Catherinen peruukin muokkaamisesta lisää täällä.


Mercedes
Odin Sphere

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Desucon Frostbite 2012
Työaika: 3 viikkoa
Kuvia blogissa: x x

Minun oli tarkoitus tehdä mukavan lämmin puku talviconiin, mutta sitten tapahtui aivopieru ja jostain tuli "tosi lämmin" tuli Mercedes. Mutta kun Mercedes on niin herttainen ja söpö! ;3; No, en jäätynyt jahka pysyin sisätiloissa. Siipien kiinnittämisen ideointiin piti kuluttaa tosi paljon aikaa, mutta se kannatti. Siivet saatiin ihan täydellisen moitteettomasti kiinni selkään niin, ettei mitään kiinnitysmetodeja näkynyt päälle päin.Mitsuru Kirijo
Shin Megami Tensei: Persona 3

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Tracon VI 2011
Työaika: 1 viikko
Kuvia blogissa: x

Peräti kolmas Persona 3 -cosplayni! Tykkäsin Mitsurun asenteesta niin paljon, etten vain voinut jättää tekemättä. Mukava puku ja juuri niin kätevä cosplay-asu, että mikäli johonkin coniin ei ehdi tehdä uutta pukua tai ei muuten keksi laitettavaa, Mitsuru on aina hyvä vaihtoehto. Ja joku maailman ihanin peruukki! Vyötä, asekoteloa ja itse asetta en pukuun koskaan ehtinyt tehdä, vaikka kaikki materiaalit löytyivätkin. Ehkä vielä jonain päivänä!Fran
Final Fantasy XII

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Nekocon 2011
Työaika: 5 kuukautta, on/off
Meriitit: Pukukisa (pro-sarja), 3. sija, Tracon VI
Kuvia blogissa: x

Puvun tekemiseen meni likimain puolisen vuotta, mikä oli minulle aivan uusi skaala -- kahdessa viikossa pukunsa alusta loppuun normaalisti saaneena ja tottuneena ihmisenä sanottakoon. Puvussa on kyllä ehdottomasti vielä kohtia, jotka haluaisin tehdä toisin/uudestaan, mutta jaa. Antaa nyt olla. Tämä on niin sellainen puku, että hotsittaisi joku kerta tehdä se ihan kokonaan uudestaan alusta saakka.
Lisää puvun valmistuksesta täällä.


Velvet
Odin Sphere

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Tracon V 2010
Työaika: 1 viikko
Kuvia blogissa: x

Sukkien teipit jäivät ikävästi kiinni nahkaan ja ne piti repiä irti, mutta muuten puvussa oli helppo olla! Tracon V:ssa oli ihan tajuttoman kuuma, mikä kuulemma yllätti monet. Kuumuus johtui lähinnä siitä, että pääni ympärille oli kasattu paksu peruukki ja useita kerroksia kangasta. Olisi todellakin voinut olla kuumempikin, joten onni sinänsä, että oli niinkin paljon paljasta pintaa helpottamassa (vaikka vähän ahdistikin). Velvetin proppia, Graverylia, oli hirveän kiva tehdä. Paljon uusia materiaaleja ja työkoneita!


Chidori Yoshino
Shin Megami Tensei: Persona 3

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Kirsikankukkacon III 2010
Työaika: 2 viikkoa
Kuviax x x

Tämän puvun jälkeen vannoin, etten enää koskaan cossaisi pitkätukkaista hahmoa. Takkuja oli niin paljon, että peruukista piti leikata myöhemmin melkein 20 senttimetriä pois. Onneksi sitä ei huomannut ollenkaan! Myöhempien pitkien peruukkien kanssa on tullut huomattua, että Chidorin tapauksessa kävi vain huono tuuri peruukin laadun suhteen. Olin innoissani Chidorin kengistä, sillä olin aina halunnut itselleni rocking horse -kengät, mutta sellaiset eivät omaan tyyliini arkena muuten istuneet.


Pikachu
Pokémon

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Penkkarit 2009
Työaika: 2 päivää
Kuvia: --

Meinasin ensin tehdä Penkkareihin Bubblehead Nursen Silent Hillista, mutta totesin, että ehkä kuitenkin se kigurumi olisi mukavasti huisin paljon lämpimämpi keskitalvella viilettävässä rekassa. Luulen, että olisin saanut siinä -20 asteen pakkasessa keuhkokuumeen. Minulla oli ulkovaatteet fleece-kigurumin alla, ja silti oli kylmä siinäkin. Alunperin Pikachu oli pitänyt tehdä samana vuonna olleeseen Desuconiin, mutta en saanut pukua valmiiksi ajoissa.Aigis
Shin Megami Tensei: Persona 3

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Tsukicon 2009
Työaika: 1 viikko
Kuviax x x

Oli muuten ihan järkyttävän kylmä puku niin syksyllä :D On niin kaunista todistusaineistoa, missä hypin ja kyykistelen ja näytän siltä että... Jääköön sanomatta. Mutta oli kiva puku tehdä, simppelikin! Leikkasin peruukin tosin ensin vahingossa liian lyhyeksi ja piti ostaa hiuslisäkkeet ohimoille. Onneksi Cybeshopista löytyi tismalleen saman värisiä kuitulisäkkeitä, eikä tarvinnut ostaa kokonaan uutta peruukkia. Koko puku oli tehty lähinnä kierrätysmateriaaleista. Puvun tein valmiista sukkapuvusta ja luurit vanhoista kuulokkeista.


Sora
Koulupuku
Kingdom Hearts (II)

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: KH koulupuku -photoshoot 2009
Työaika: 1 päivä
Kuviax x x

Photoshoot, jonka teemana oli Kingdom Hearts -pelien koulupuvut. Päätettiin, että poikien univormu ei olisi samanlainen kuin tytöillä, koska sama kuosi poikien housuina näyttäisi pyjamalta. Tulimme siihen tulokseen, että mustat housut ja solmio olivat passeli vaihtoehto. Kiersin paitaa varten kierrätyskaupat läpi ja onnekseni juuri sopiva löytyi lasten osastolta. Peruukki on omaa käsialaa ja olin siihen aika tyytyväinen, vaikkei se ihan mallinsa mukainen ollutkaan.


Neku Sakuraba
The World Ends With You

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Ropecon 2009
Työaika: 1 viikko
Kuviax x x

Tykkäsin käyttää tuota pukua ihan tosi paljon. Kamalan mukava päällä ja väritkin miellyttivät omaa silmääni. MP3-soittimen tein DAS-massasta, ja siitä tuskin tarvitsee puhua, kuinka paljon kyseinen mötikkä näyttää tampoonilta. En uskonut osaavani tehdä Nekun tukkaa peruukilla uskottavasti niskasta ylös nousevan kuontalon vuoksi ja päätin käyttää cossissa omaa tukkaani. Minulla oli ennestään sininen tukka ja olikin "hauskaa" laittaa päähän värinpoistoaine ja heti perään vastaväri. \:D/ Tukka tykkäsi!


Kaito
Vocaloid

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Animecon VII 2009
Työaika: 1 viikko
Kuviax x x

Tämä puku ei koskaan valmistunut aivan täysin, vaikka hyvin lähellä olikin, mitä nyt kyljestä puuttuvat kuvioinnit. Halusin välttämättä cossata Kaitoa omilla hiuksillani, koska hei, siniset hiukset ja siisteintä ikinä. En ole varma, onko tämä tavallista muiden shokkivärien kanssa, mutta omissa hiuksissani väri ei ilmeisesti pysynyt mitä parhaiten, ainakaan niin hikisinä kesähelteinä. Sain kulkea siitä hyvästä niska ja naama sinisenä monta viikkoa. Onneksi oli pidempi tukka peittämässä. :D


Merea
Originaali hahmo

Status: Lainacosplay/kaappicosplay
Puvun debyytti: Marjaniemen ranta 2009
Työaika: 1 päivä
Kuviax x

Merea on Glowcrown hahmo ja oman hahmoni Koyukin äiti. Hahmo on oikeasti susi, mutta cossasin hahmoa ihmisversiona. Mekon ja peruukin sain lainaan kavereilta.

"So, in this one Merea is gazing to the sea where she was born. She married a man from the land and chose to stay by his side for the rest of her life. Though now she can't return home where she once belonged and is longingly standing in the cold sea."


Meroko Yui
Full Moon wo Sagashite

Status: Lainacosplay
Puvun debyytti: Desucon 2009
Työaika: --
Kuviax x

Olin tosi allapäin Desuconissa 2009, sillä en ollut saanut tehtyä pukuani valmiiksi ajoissa. Kaveriporukkani pyysi minut onneksi mukaan toisen päivän Full Moon wo Sagashite -ryhmäänsä. Puvun sain lainaan Rigetzulta. Aluksi minulle mietittiin päähenkilö Mitsukin vanhempaa versiota, mutta lopulta ajattelimme Merokon sopivan minulle paremmin.

Fuuka
Originaali hahmo

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Privaatisti Turussa 2009
Työaika: 1 päivä
Kuviax x x

Olimme kokoonpanolla Islienne, Cardiopathy ja Pablo Turussa ja kuvasimme keskenämme. Olin valtavan ihastunut alksndran omistamaan punaiseen peruukkiin ja sen inspiroimana taisin suunnitella oman hahmon. Hahmoni oli räväkän rääväsuinen mekaanikkopimatsu ja sellaisen hahmon olemusta oli hauska photoshoottailla. Peruukki oli siis lainassa ja muuten vaatteni on revitty omasta vaatekaapistani pienillä modauksilla höystettynä.Koyuki
Originaali hahmo

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: OC Photoshoot 2009
Työaika: 1 viikko
Kuviax x x

En omistanut tuolloin valkoista mascaraa ja käytin sen sijaan valkoista Copic-mustetta. Olin aika varma, ettei se voisi olla mitenkään terveellistä, mutta en uskonut siitä juuri olevan haittaa, mokoma kun oli vesiliukoista. Vaan kun sattui niin, että itketti conissa ja tuollainen meikki oli silmissä, niin kyllä sitä katui viimeistään tuolloin. Silmäni piti huuhdella todellakin kunnolla, sillä aine kirveli aivan tuhottoman paljon. Tästä kokemuksesta viisastuneena hankin tulevia kertoja varten valkoista maskaraa.


Zokushi Damaru
Originaali hahmo

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Tsukicon 2008
Työaika: 1 päivä
Kuviax

Olin piirtänyt valtavasti kuvia omasta pojastani Zokushista ja jokaisessa kuvassa nyt tietysti oli käytössä erilaisia vaatteita. Tätä nimenomaista asua varten ei ollut olemassa varsinaista referenssikuvaa, mutta koska kyseessä oli oma hahmo, saattoi päälle vetäistä mitä vain, sillä itsehän se parhaiten oman hahmonsa tyylin tunsi. Lisäksi omistin samankaltaisen tukan kuin Zoku, mikä teki hommasta vielä helpompaa. Paljas rintakehä kuului asiaan ja se vaati rintojen teippaamista kylkiin.


Eichi Sakurai
Full Moon wo Sagashite

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Tsukicon 2008
Työaika: 1 päivä
Kuviax x x

Minut tempaistiin mukaan Full Moon wo Sagashite -ryhmään Eichiksi. Minulta löytyi itseltäni velko sopivat vaatteet suoraan vaatekaapista sellaisinaan ja siivet sain lainaan. Peruukin sain käsiini vasta conissa, jossa leikkasin sen suoraan päässä ja sen on näköinenkin. :D


Shiki Misaki
Todellinen muoto
The World Ends With You

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Vuosaari Photoshoot 2008
Työaika: 4 päivää
Kuviax x x

Alunperin tein Shikin photoshoottia varten. Tein ensimmäistä kertaa ikinä pehmolelun ja mokoman kyhääminen oli samalla hirveän haastavaa että leppoisaa. Mr. Mew olisi toki voinut olla pulleampi tapaus joka suunnasta katsottuna, mutta ensimmäiseksi yrittämäkseni kisu oli aika muikea tapaus. Silmälasit olivat Tiimarista ostetut lukulasit pienillä vahvuuksilla, joten jouduin kurkkimaan jatkuvasti linssien yli päänsäryn ehkäisemiseksi.


Matt/Mail Jeevas
Death Note

Status: Lainacosplay/kaappicosplay
Puvun debyytti: Hämeenlinna Photoshoot 2008
Työaika: --
Kuviax

Ryhmäcosplay, minulla oli punainen tukka, osia Mattin vaatteista valmiiksi löydettävissä kaapista ja loput lainattavissa Annandelta. Score! En itse polta, ja kuvia varten piti vähän kikkailla, jotta sain tupakan syttymään ilman henkosien vetämistä. :'>


Reno
Final Fantasy VII

Status: Lainacosplay
Puvun debyytti: Sarjakuvafestivaalit 2008
Työaika: --
Kuvia: --

Minut niin nakitettiin tuohon.


Riku
Deep Dive
Kingdom Hearts II

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Cosplayviikko 2008
Työaika: --
Kuvia: --

Minulla ei valitettavasti ole tässä kohtaa todistusaineistoa itsestäni, mutta Iineksen päällä kuvassa on samainen puku kuin mikä minulla oli. Puku on peruukkia lukuun ottamatta itse tekemäni, peruukin lainasin alksndralta.


Naminé
Kingdom Hearts: Chain of Memories / II

Status: Lainacosplay
Puvun debyytti: Cosplayviikko 2008
Työaika: --
Kuvia: --

Pari kaveriani laittoivat Cosplayviikolla Kingom Hearts -aiheiset puvut ylleen kouluun ja minulle tarjottiin Naminén mekkoa lainaan by Janica. On muuten niin edustuskuva, yyh. :DSasori
Naruto Shippuuden

Status: Lainacosplay
Puvun debyytti: Espoo Photoshoot 2008
Työaika: --
Kuviax

Jälleen uusi photoshoot, eikä ideaa, mitä sinne laittaa. Fia ehdotti, että lainaisin hänen Sasori-pukuaan. Se meni oikeastaan sitten siinä. Oli oikean mittainen, punainen tukkakin.Sora
Kingdom Hearts II

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Animecon 2008
Työaika: 1 viikko
Kuviax x

En saanut koskaan tätä pukua valmiiksi ja se oli kasassa conissa lähinnä hakaneuloilla. Minulla meni puolet conpäivästä ohi, sillä koitin epätoivoisesti saada pukua vielä kasaan. Peruukki oli lainassa WepiltäRoxas
Atlantica
Kingdom Hearts (II)

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Animecon 2008
Työaika: 1 päivä
Kuviax

Puvun tekovaiheessa siihen ei ollut olemassakaan mitään toimivia referenssikuvia, joten tein oman version mukaillen Soran hahmodesignia. Bindatessa sattui kämmi, eikä ruskea ihoteippi riittänyt ja piti tyytyä valkoiseen. Tuolloin ei tullut mieleenkään mitkään ideaalisiteet. Luojan kiitos nykyään on tietoa ihan kunnon bindereistä. Tämä oli ensimmäinen puku, jonka toteutin kokonaan alusta loppuun itse ja tästä eteenpäin en enää kaivannut apua pukujeni kanssa.


Naminé
Koulupuku
Kingdom Hearts (Chain of Memories / II)

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Linnanmäki Photoshoot 2008
Työaika: 1 päivä
Kuviax x

Photoshoottiin oli menossa paljon Kingdom Hearts -porukkaa ja yksi heistä oli Kairi. Päätin lyöttäytyä seuraan Naminéna, mutta kaapin sisällön rajoissa. Minusta ajatus sopi ihan hyvin, ettei Naminélla ollut samaa koulupukua kuin Kairilla, sillä eiväthän he edes asu samalla paikkakunnalla/saarella/mantereella/millä ikinä. Peruukki on sama kuin Misa Amanella käyttämäni, mutta leikkasin sen Naminéa varten.


Misa Amane
Death Note

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Kotona 2008
Työaika: 1 päivä
Kuviax

Revin vaatteet kaapista välittämättä mistään referenssikuvista ja päätin mukailla Misan tyyliä omilla vaatteillani. Peruukin olin ostanut joskus vuonna käpy ja leikkasin ja muotoilin sen Misalle sopivaksi.Larxene
Kingdom Hearts: Chain of Memories

Status: Itse tehty/kaappicosplay/lainacosplay
Puvun debyytti: Photoshoot Pukinmäki 2008
Työaika: --
Kuvia: x x

Jälleen photoshoot, johon halusin pukea jotain uutta, mutta ilman suurempaa vaivaa. Vedin ylleni Roxasia varten tekemäni takin, revin kaapistani pitsilegginsit jalkaan ja lainasin ylikorkeat saappaat Iinekseltä. Oma tukkani oli tuolloin vaalea ja sai luvan kelvata, vaikka liian lyhyt olikin.


Roxas
Casual
Kingdom Hearts (II)

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Photoshoot Suomenlinna 2008
Työaika: --
Kuviax x

Päätin cossata photoshootissa Roxasia, mutta halusin pukeutua rennommin. Päätin tehdä oman, kuvitteellisen versioni siitä, miten Roxas voisi pukeutua, oman vaatekaappini sisällön rajoitteissa tietenkin. Tästä syystä cosplay-asuun ei ole referenssikuvaa.

Roxas
Kingdom Hearts II

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Squeenix Photoshoot 2008
Työaika: 1 viikko
Kuviax x x

En tullut koskaan käyttäneeksi tätä pukua missään conissa, mikä on harmi, sillä olin kovin ylpeä siitä. :c Joka tapauksessa, toinen itse tehty pukuni. En ollut vielä niin tottunut kaavojen ja ompelukoneen kanssa, joten mummi auttoi vielä tämän puvun kanssa. Kingdom Keyhin sain puolestaan apua iskältäni.

Light Yagami
Death Note

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Kotona 2008
Työaika: --
Kuviax

Halusin huvikseni tehdä kaappicosplayn Light Yagamin puvusta, joka hänellä on päällään, kun hän on eristettynä sellissä poliisin valvonnassa. Oma tukka oli tuolloin käymässä läpi vaalennusta ja oli melko sopivan mittainenkin.Roxas
Organization XIII
Kingdom Hearts II

Status: Itse tehty
Puvun debyytti: Tracon III 2008
Työaika: 2 viikkoa
Kuviax

Ensimmäinen itse tehty cosplay peruukkia ja proppeja myöten! Wohoo! Pukuun sain kaavoitus- ja ompeluapua mummilta, mutta peruukin ja propit tein kokonaan itse.L
Death Note

Status: Kaappicosplay
Puvun debyytti: Koulussa 2008
Työaika: --
Kuviax

Olin joskus surullinen teini, jolla oli mieletön pokka ja pukeuduin huvikseni kouluun L:ksi. En muista tuijotettiinko minua tavallista enemmän. Toisaalta, Torkkeli on Torkkeli, siellä ei mikään ole outoa. Käytin kaapistani löytyneitä vaatteita ja omaa tukkaani.


Bill Kaulitz
Tokio Hotel

Status: Lainacosplay/kaappicosplay
Puvun debyytti: Tsukicon 2007
Työaika: 1 päivä
Kuvia: --

Elämäni ensimmäinen cosplay, vaikken sitä oikein osaa laskeakaan sellaiseksi. Ystäväni Iines tutustutti minut cosplayhin ja koska olimme tuolloin suuria Tokio Hotel -faneja, päätimme tehdä älyttömästä päähänpistosta totta. Puku löytyi pääpiirteittäin Iineksen vaatekaapista. Vastaanotto noissa cosseissa oli kyllä aivan mieletön. Emme päässeet kulkemaan minnekään, kun koko ajan piti pysähtyä poseeraamaan ja juttelemaan ihmisille, jotka jostain syystä fanittivat meitä ihan kympillä. :D

6 kommenttia:

 1. Tuo Fran! Se olit sinä!! Minä niin kovin ihanstelin tuota asua tuolloin Nekoconissa ;___; Ja uhh nämä kaikki asut on niiin hienoja, milloinkahan itse pääsen tähän pukumäärään tai edes tälle tasolle ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minähän se olin! Kiitos kovasti kehuista, sydäntä lämmittää. :>

   Tuntuu niin hassulta kuulla sanottavan aina siitä miten toivoisi yltävän jollekin tietylle tasolle; omista puvuistani kun en ainakaan tiedä mikä se minun "tasoni" edes on. :'D Kehitys tapahtuu huomaamattomasti, ja kannattaa vain keskittyä siihen mitä juuri sillä hetkellä tekee. Ennen kuin huomaakaan, osaa tehdä jotain hyvin mitä vuosi sitten ei osannut millään. Nauti siitä mitä osaat juuri nyt ja mistä olet tullut!

   Pukumäärään viitaten, minähän pistin päälleni eniten cosseja vuonna 2008, jolloin oikeasti aloitin cosplayn. Hurahdin hommaan aivan täysin, ja koska tuolloin järjestimme kavereiden kanssa Photoshoot-miittejä, oli siinä aina syy kiskoa joku puku päälle. Tuolloin iso osa pukujen vaatteista oli kierrätettyjä tai vaatekaapista, mikä teki hommasta suht halpaa ja sen puoleen mahdollista tehdä niin monta pukua. Photoshoottien lakattua pukumäärä vuodessa on tullut melko inhimilliselle tasolle. Myös sen vuoksi, että nykyään hommaan menee huomattavasti enemmän rahaa, sillä teen kaikki pukuni alusta loppuun itse. Nykyään pukuja tulee siis keskimäärin semmoiset 2-3 vuodessa.

   Poista
 2. ihanat noi roxas ja sora mut tiekkö yhtään et mistä löytyis ohjeita noiden tekoon vai pitääkö itte keksiä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Google on yleensä kaveri, jos vain osaa käyttää hyviä hakusanoja. En mene vannomaan että löydät näillä nimenomaisilla, mutta hyvä alkuhan voisi olla vaikka "roxas tutorial" tai "kingdom hearts sora tutorial", halutessasi voit laittaa johonkin väliin sanan "cosplay". Kärsivällisyys on yleensä kaiken a ja o. varmasti apua löytyy, mutta se yleensä edellyttää vaivannäköä.

   Roxashan oli ensimmäinen kokonaan itse tekemäni cosplay, ja en internetistä apua hakenut. Lähdin tekemään kaavojen kautta. Etsin Burdan kaavakirjasta sopivan oloiset kaavat, jotka olisivat mahdollisimman lähellä haluttua lopullista tulosta, ja muokkasin kaavoja referenssin mukaan. Minulla oli esimerkiksi ihan tavallisen hupparin kaavat, joista lyhensin pituutta torsosta ja hihoista.

   Poista
 3. Heii, kysyisin vaan että miten meikkasit tuohon Sokka cossiisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei! Käytin Sokan kanssa itseruskettavaa meikin sijasta, jottei vaatteet likaantuisi käytössä. Varjostukset kasvoille hoidin tähän tapaan (joskin huomattavasti kevyemmin, sillä tarkoitus oli pitää lapsen piirteet tallessa): http://jumittaa.blogspot.fi/2014/12/maskeerauskalenteri-2-luukku-14.html
   Silmiin vain vähäsen tummanruskeaa luomiväriä ripsirajaan ja pikkuisen ripsiväriä yläripsien juureen. Kulmia korostin ruskealla luomivärillä. Siinä se!

   Poista