keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Yukicon 2015, eli Sokka irti!

Koska niin nerokas otsikko!

On kulunut muutama päivä Yukiconista ja alan olla ehkä pikkuhiljaa toipunut sen verran, että jaksan kirjoitella conraporttia. Puuh.

Alustavavana taustatietona kerrottakoon, että vuosi sitten keväällä tulin katsoneeksi Avatar: The Last Airbenderin kokonaisuudessaan ja ihastuin korviani myöten tiettyyn soturinsudenhäntäiseen teinipoikaan, jolla riitti temperamenttia, luovuutta, koomisia tilanteita ja (katkeransuloistakin) söpöä romantiikkaa. Myöhemmin Desuconissa viime kesänä satuin ilmaisemaan ääneen, että haluaisin kovasti cossata Sokkaa. Melkein sillä samalla sekunnilla läheisyyteeni hakeutuivat Yaci ja jesmo, jotka ilmaisivat kiinnostuksensa Azulaa ja Zukoa kohtaan. Meillä olisi siis ilmeisesti puheen alla kolmen hengen ryhmä, johon kysyin itse Rikoakin mukaan, sillä tiesin hänen cossanneen aiemmin Kataraa. Riko puolestaan heitti ilmaan, että hänellä oli ollut aikeena toteuttaa joskus myös Yue, mikä oli aivan yhtä ilahduttavaa. Myöhemmin samana vuonna Avatar-hehkutusta ilmaisivat myös Biitti sekä Kepa, kiikareissaan Katara ja Mai. Pienestä ohi-suun-kommentista oli yhtäkkiä kehkeytynyt kuuden hengen ryhmä, eikä minua harmittanut ollenkaan. Ryhmä sovittiin toteutettavaksi Yukiconissa 2015 sunnuntaina.

Yukicon on siitä minulle hassu tapahtuma, että asun itse pääkaupunkiseudulla ja matkustelun puutteen vuoksi con ei tunnu samalla tavalla conilta kuin ne, jonne pitää matkustaa kauempaa. Oli kieltämättä hurjan mukavaa saada nukkua omassa sängyssä viikonlopun ja lisäksi meillä majoittumassa oli hyvää seuraa, eli Yaci. Lauantaina aamulla minun piti käyttää puolet odotettua kauemmin aikaa meikkaamiseen, sillä itseruskettavani oli mennyt Traconin Chelin jäljiltä vanhaksi, ja sen sijaan ihon päivettyneempi pigmentti piti tehdä kokonaan meikin turvin. En ollut osannut varautua kyseiseen tilanteeseen ja minulta puuttui siihen hommaan oikeasti toimivat meikit ja sen puoleen lauantaipäivän naamani oli mielestäni epäonnistuinein ikinä. Olin puhunut alustavasti photoshoottailusta lauantaina, mutta koska en oikeasti tuntenut oloani hyväksi naamani kanssa, ei kuvaamisesta olisi ollu iloa minulle eikä kuvaajalle. Sovittiin siis myöhemmin päivän aikana, että homma siirretään johonkin toiseen ajankohtaan. Anyway, Sokkan releet kotona päälle, hyppäsimme autoon (isi ajoi ) ja nappasimme jesmon mukaan matkalla. Oli niin ihanaa voida jättää kaikki ylimääräinen kotiin, eikä narikkaan tarvinnut jättää muuta kuin takki. Päivän ja koko viikonlopun mittaan oli myös hirveän ilahduttavaa huomata, kuinka paljon ATLA-cossaajia oli löytänyt tiensä Espoon kulttuurikeskukseen. Olin kyllä ollut jo etukäteen tietoinen, että moni olisi siitä pukuilemassa, mutta että niin moni!


Tässä mukana vain pari niistä monista (sunnuntailta)
Kuva: Ada


Coneissa en juuri käy seuraamassa ohjelmia, mutta tällä kertaa tuli käytyä muuallakin kuin cosplaykisoissa. Keskipäivän tienoilla kävin muutaman muun kanssa seuraamassa Elinan, Miron ja Sushiferin keskustelevan luennon Esityskisaamisen ABC: ideasta valmiiksi skitiksi, joka tarjosi kyllä hyviä näkövinkkeleitä ja käteviä niksejä erityisesti tämän vuoden WCS-karsintoihin, jonne olemme tosiaan jesmon kanssa pyrkimässä (katsotaan päästäänkö edes portfoliohausta läpi). Ohjelman jälkeen kävin kuvaamassa Elinaa ja Miroa, kuten olin aiemmin luvannut ja samaan syssyyn otin pari pikaista kuvaa jesmostakin. Elinasta ja Mirosta otettuja kuvia voi käydä katsomassa heidän omilla cosplay-sivuillaan (Elina Cosplay ja Miron linkkasinkin jo aiemmin), jesmosta yksi esimerkki alla.


Azula: jesmo
Kuva © YumiKoyuki


Heti kuvaussession perään kävimme katsomassa Shappin, Puolalaisen kunniavieraan puheohjelman Cosplayer in the gaming industry. Selkeästi suurin osa kaikista cosplaypuvuistani on peleistä peräisin ja pelit ovat muutenkin hirveän lähellä sydäntäni, joten aihe kiinnosti paljon. Paikalle meneminen jännitti kyllä ehkä turhan paljon, sillä olimme vaihtaneet Shappin kanssa aiemmin syksyllä/alkutalvella muutamia sanoja siitä sun tästä internetin puolella ja olimme ilmeisesti molemmat odottaneet, että pääsisimme tapaamaan joskus. Menimme muiden kanssa istumaan eturiviin ja oli niin hullunkurista tavata Shappi siinä ja tervehtiä, kun olimme aiemmin jutelleet vain netissä. :D Tämän kaiken pienen jännäilyn lisäksi itse ohjelmakin oli kiinnostava, kuten olin uumoillutkin.

Puuh, Shappin ohjelman jälkeen odoteltiin vielä NCC- ja Photoshoot-kilpailuun pääsemistä ja olin todella yllättynyt siitä, että ohjelman alkua piti odottaa niin kauan. Olen tottunut Suomessa siihen, etteivät kisat ole koskaan myöhässä, tai korkeintaan ehkä viisi minuuttia. En kuitenkaan koe olleeni mitenkään kärsimätön odottelun kanssa, sillä oli hyvää seuraa mukana ja teknisiä vikoja nyt vaan sattuu silloin tällöin tulemaan ja räyhääminen asiasta ei auta ketään. Kisoissakin oli vielä muutamia ongelmia, mutta kaikenkaikkiaan ongelmista selvittiin hyvin, mitä nyt katsomosta käsin näki. Onnea muuten kaikille kisojen voittajille ja kunniamainituille!


Kivasti Biitiltä adoptoin kisan lopuksi yhden Okami-hauvan!


Päivän päätteeksi kävimme isommalla porukalla Subwayssa syömässä, ja oli ihan hirveän kivaa. Minusta pitäisi melkein joka conin jälkeen, joko lauantaina tai sunnuntaina käydä aina isommalla porukalla syömässä, kun on aikaa oikeasti hengata ja jutustella ja tankata. Suunniteltiin Legend of Korra -juttujakin kivasti Yacin ja Shappin kanssa! >:D


--


Ja ettei lauantai olisi kuulostanut liian kiireiseltä, pistetään sunnuntailla paremmaksi! Kaiken sen ryhmäsuunnittelun keskellä olin udellut muulta porukalta, että olisiko kiinnostusta lähteä mukaan sunnuntaina pidettävään ryhmäkilpailuun. Itse en ollut tavoittelemassa voittoa, vaan lähinnä pitämässä hauskaa ryhmän kanssa samalla kun saisi kisakärpästä hellitettyä ja liput Yukiconiinkin taattua kaikille. :D Mitä muiden ryhmän jäsenten kanssa tuli löpistyä, heistä kukaan muukaan ei ilmeisesti odottanut voittoa, vaan oli pitkälti samoissa kantimissa itseni kanssa. Alun pitäen meitä oli ilmoittautunut ryhmäkisaan kuusi henkeä, mutta harmillisesti Riko ei päässytkään mukaan. Joka tapauksessa, lähestulkoon koko päivä meni kisatohinoissa, kun piti juosta valokuvauspisteellä, tuomaroinnissa ja lopulta lavalla itse kisassa. Toki ryhmän kanssa haluttiin porukalla photoshoottailla, mutta loppupeleissä aikaa shoottaamiseen saatiin yhteensä ehkä reilun tunnin verran ja sekin kahdessa erässä ennen ja jälkeen kilpailun. Ihana Ada kuitenkin jaksoi hengata kanssamme sen verran, että saimme ryhmästä edes vähän todistusaineistoa. Matkan varrella kuvaamaan tempaisimme mukaan myös Hitsuwan, jonka olin jo etukäteen tiennyt cossaavan Aangia, sekä Yuen, Avatar Kyoshin sekä Ty Leen, kaikki tosin eri aikoina sitä mukaan, kun kävelivät vastaan. Erikseen vielä pahoittelut ja kiitokset asianomaisille siitä, että niin randomisti vaan kysyin mukaan pikashoottaamaan ja silti lähditte mukaan! :'DKuvat: Ada
Edit: YumiKoyuki


Mutta niin, niistä kisoista. Olimme kokeneiden sarjassa numerolla 10 ja en ollut ajatellut, että minua alkaisi jännittää niin paljon, ottaen huomioon kuinka vähän odotin mitään sijoituksia napsahtavan. Olimme edellisenä iltana sopineet, että vetäisimme Biitin kanssa lavalla sen hykerryttävänkuuluisan vesiheimoläpän, ja minun piti ihan oikeasti muistutella itseäni siitä, että se on "vesiheimo", eikä mikään "vesijengi". :D Olin koko viikonlopun ollut ihan Sokka-fiiliksissa, että kaikki swagailu oli jäänyt päälle ja esimerkiksi posauttelimme vesiheimosiskon kanssa nyrkkipommia, jota seurasivat säpinäsormet ja päälle vielä kalkkunan kotkotus. Tyypillistä jengeilyä siis. Lavalle päästiin ja muistettiin molemmat oikeat repliikit ja sitä rataa! Tietysti lavalla tehtäviä eleitä piti vähän muokata, sillä sarjassa nähdyt versiot eivät olisi toimineet ihan yhtä hyvin. Lyhyt demonstraatio:
A) Emme voineet tietenkään Biitin kanssa kävellä ja sanoa reploja samalla, koska mikki pysyi paikallaan. B) Giffissä näkyy, kuinka Sokka kääntyy pää edellä, mutta jotta mokoma ele näkyisi pidemmälle katsomoon, päätin vetää käännöksen käsi edellä.

Ei siis sen kummempaa. Meillä oli kivaa, ja oli hirveän ilahduttavaa huomata, kuinka monelle yleisöstä veto oli tuttu. :D Asiasta puheen ollen, alla vielä meidän veto kohdasta 9:50 eteenpäin Bardielin taltioimana.
Mutta mitäs himputtia, meidän ryhmä pääsi toiselle sijalle. Jee! :D Viikonloppu oli ollut ihan hurjan hauska, mutta että siihen päälle vielä joku sijoitus, jota ei ollut odottanut ollenkaan? Huippua! Hurjasti onnea muille sijoittuneille ja pakko sanoa erityisonnittelut PunCosin tytöille. Siinähän huomaatte, että ihan turhaan vähättelette itseänne, senkin ihanat, lahjakkaat neidot! ;>En ole varmaan yhtä sympaattista mitalia nähnytkään!


Olen sanonut tästä jo vaikka missä ja vaikka kuinka paljon, mutta olin Sokkana oikeasti ihan tavattoman onnellinen ja omissa nahoissani. En ole pukuillut miespuolisia hahmoja sitten 2009 ja pitkän tauon vuoksi bindaaminen tuntui niin vieraalta, mutta loppupeleissä en ole koskaan ollut yhtä oma itseni kuin Sokkana ollessa. Kävin varmasti muiden hermoillekin energisyydelläni välillä, mutta oli silti kivaa saada jokin syy purkaa energiaa. Photoshoottaustilanteissa huomasin joutuneeni kuvausohjaajaksi pariin otteeseen, ja hallinnan ottaminen tuntui tunkemiselta, mutta jotta asiat saatiin etenemään koin sen olevan luvallista ja hahmouskollistakin, että ohjaksiin tartuttiin. Photoshoottaillessa oli superhauskaa, enkä muista milloin olisin viimeksi nauranut niin paljon. Paras ryhmä ja ihania ihmisiä, en kestä. ♥ Ottakaa vielä video, jonka jesmo kuvasi ja kasasi vielä saman päivän sisällä. ATLA-derppailua sunnuntailta!
Näin ohimennen, olin tehnyt tilaustyönä Eveliinalle Auroran mekon Child of Lightista ja hän sitten cossaili Auroraa Yukiconissa sunnuntaina. Olin lupautunut kuvaajaksi, mutta kisakiireiden vuoksi en kuitenkaan sitten ehtinyt. Onneksi Eveliina on taitava kuvaaja ja sai itse seuraavana päivänä napsaistua muutaman todella nätin otoksen itsestään!


Kuva: Eveliina Kronqvist


Yukin samainen Avatar-ryhmä on muuten tulossa myös Desucon Frostbiteen sunnuntaina, mutta tällä kertaa mukana on myös Riko Yuena ja Hitsuwa Aangina. Hitsuwahan oli toki jo Yukiconissa mukanamme, mutta nyt tieto on jo etukäteen varmaa. Desussa kaikilla on ilmeisesti sunnuntaina täysin tyhjää, joten kuvaamisellekin pitäisi olla ihan reilusti aikaa! :D Ketään muita ATLAlaisia tulossa Frostiin? ;>


Vesiheimoooo~ *tumps*
Kuva: Ada
Edit: YumiKoyuki

20 kommenttia:

 1. Oli pakko katsoa tuo teidän derpitiherp-video uudestaan, se hymyilytti niin kovasti c': vähän kyllä jäi harmittamaan kun kuvailut jäivät välistä, tosin siihen sunnuntain tuuleen ja pakkaseen ei välttämättä olisi mun ollut järkevää lähteä kekkaloimaan Auroran asussa... olisi ollut jotenkin hauskaa derpata ja herpata teidän porukan mukana, multa tuo derppaaminen nimittäin sujuu riittävän pöhkössä seurassa...

  Kiitos vielä ihan hurjasti kehuista kuvien suhteen, teki pienen ihmisen iloiseksi ♥ tuo mekko sai tosi paljon kehuja conissa ja näin jälkeenpäin niitä on sadellut myös internetissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa jos hymyilyttää! Ja herpdiderppailemaan ehtii onneksi muulloinkin! Ja kauniit kuvasi nyt ansaitsevatkin kaikki kehut, ja kiva kuulla, että mekosta on tykätty!

   Poista
 2. Teidän cossit oli kyllä supermahtavat! Onnea vielä sijoituksesta! ^__^

  Avatar-muisto muuten tältä suunnalta: Sokasta tulee minulle ensimmäisenä mieleen se kaktusmehukohtaus, ja vähän väliä tulee edelleen hoettua "Se on iso sieni!" ja sitä rataa :'D Olen itsekin harkinnut Zukoa cossaavani siinä prinssiarmorissa, mutta ehkä sitten joskus, jos vaikka omilla hiuksilla saisi sen tehtyä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Vesiheimo-jutun lisäksi vähän väliä heiteltiin kaktusmehujuttujakin. :D Ei kaktusmehua!

   Poista
 3. PLS! Teiän portfolio tulee varmasti olemaan ihan mahtava! Etteköhän te WCS-karsintoihin pääse! Ihmettelen jos ette :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pitää yrittää olla jalat maassa, koska mitä tahansa voi loppuepelissä käydä, ja pettymys on pienempi. :>

   Poista
 4. Itelleni kyseinen sarja ei kovinkaan tuttu ole mutta piruvie ootte nii söpö ryhmä että hymyilyttää ihan hirveesti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ähähä, kiitos! Kehotan kovasti tutustumaan Avatariin! En odottanut siltä itse paljoa, mutta se olikin oikeasti ihan hurjan hauska, kiinnostava ja syvällinen. Tarjoaa paljon monelle!

   Poista
 5. No kun kerta kysyt, niin joo-o, täällä on tulossa yks Suki Frostiin :---D!

  VastaaPoista
 6. Taas sait miut itkemään, senkin! ;__;
  Tätäkin kautta vielä kerran tosi suuri kiitos, meinaa meille tosi paljon <3
  Woaah nyt odotan WCS:ää vielä enemmän, missähän kolossa mie oon eläny että tää tieto on menny ohi D: Peukut ja isovarpaat pidetään pystyssä (ja sormet ristissä yms. yms.) että pääsette portfolio-hausta läpi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itkeskellään yhdessä, olemme hyviä siinä! Ja toivotaan parasta itse kukin WCS:n suhteen! Älä odota liikoja kuitenkaan meidän suhteen, apua suorituspaineet!

   Poista
 7. Mä olin jo Yukissa Tophina, mutta oli tarkoituksena parannella pukua Frostiin eli sillä cossilla oisin vissiin tulossa 8)

  VastaaPoista
 8. Aaa liian täydellistä ;____; Parhautta!

  Varovasti kyselet että ootteko miettineen shoottamista conien ulkopuolella? Vähän tuo Toph on kuumotellut jo iät ja ajat, ja oisi aika mieluinen projekti lähteä vääntämään. Jos kelpuutatte. Tai ees kuvata tommosta söpöläisporukkaa. :D Itsellä varmaan jää tuo Frosti välistä näillä näkymin... Mutta kävi miten kävi, saat sitten laittaa paaaaaaljon kuvia teidän ryhmäilystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. \: D/

   Ollaan mietitty photoshoottailua joo, mutta se on sitten vasta kesän alussa, kun on paremmat säät kaikkien asuihin nähden. Mä en itseasiassa ole varma, onko meillä jo Toph, mutta eihän sen nyt pitäisi olla esteenä, jos haluat tehdä Tophin. :'D Ja katsotaan, miten tuo shoottailu Frostissa menee, kun meitä on sen verran monta. :-D

   Poista
  2. Lähinnä vaikuttaa aikatauluun, että onko se seuraava projekti vai ei. :'D Ryhmäily on kivaa. Mut mut, jos teillä on jo Toph niin en viitti tunkeilla koska tuplat on aina tuplia shooteissa. :3

   Poista
  3. Aina voi vuorotella, jos tuplia on~

   Poista
 9. Äwäwäwäwä taas niin täydellinen ja upeat cossit kaikilla! ♥ Nyt itkettää, näin sut ja teidän ryhmän conissa mutta ekalla kerralla oli kiire johonkin (höh en muista mihin) ja toisella kerralla ympärillä oli hirvee tungos D:: Ensi conissa sitten... ehkä... sadface...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiitos! Frostissa nyt ainakin tulee myös sunnuntaina ATLAiltua, että siellä sitten!

   Poista