maanantai 3. maaliskuuta 2014

Acting Out Cosplay

Koska tässä on itse kukin ollut vähän jännäkakka yllättävästä Cosvisionin cosplaykutsuvieraskisan kutsusta, mietin, millä saisin omaa esiintymisjännitystä karistettua edes vähän. Löysin netissä hortoillessani YouTubesta pari "Blame It on the Cosplay" -nimen alla pyörivää cosplayvideota, ja tokihan siitä sitten piti innostua. Joten tässä viime viikonloppuna suhaisin sellaisen menemään. Olkaa hyvät.
--

En ole koskaan aiemmin tehnyt vastaavaa ja omat videokokemukset rajoittuvat lähinnä kotieläinten säheltämisen taltioimiseen. Sai kerrankin videokamera jotain vähän erikoisempaakin käyttöä. Hommaa piti valmistella jonkin verran. Ensinnäkin piti valita sopiva biisi. Halusin välttämättä kappaleen, jonka esittäisi nainen, sillä kaikki hahmoni tulisivat olemaan naissukupuolen edustajia. Löysin lopulta mielestäni enemmän kuin sopivan Ashley Tisdalen arkistoista. Sanoma oli oikein osuva näin cosplayta ajatellen ja biisissä itsessään oli tarvittavaa poveria tarkoitukseeni. Koska asenne on aina tosi jees. Kaikista puvuistani jouduin rajaamaan hahmot kymmeneen yksilöön, sillä liika olisi ollut aina liikaa. Olisi toki ollut siistiä ottaa Flemeth tai Fran messiin, mutta niiden kanssa pyörimisessä olisi ollut niin tuhottoman valtava työ, ettei maksanut vaivaa. Miespuolisia hahmoja ei päässyt mukaan ihan vain siitä syystä, että olen joko cossannut hahmoa omalla tukallani, tai heittänyt huonon peruukin roskiin. Mutta minusta on ihan kiva katsoa tuota videota noinkin, ellei parempikin. Vähän erilainen energia. Lisäksi video edustaa paremmin nykyistä minääni, sillä eipä niitä kaksilahkeisia ole cossilistallani ollut sitten vuoden 2009.

Kuvaamisen aloitin melko aikaisin lauantaiaamuna ja hommaa riitti linssin edessä heilumisessa aina sinne asti kunnes luonnonvalo ei enää riittänyt. Catherine oli viimeinen puku, jonka kuvasin, ja siinä huomaa selvästi valon uupumisen  mitä nyt mustalla taustalla oli myös varmasti osuutta asiaan, sillä tumma väri tuppaa syömään valoa aika paljon. Olin nähnyt niin monta valkoista seinää vasten tai tietokoneen web-kameralla makuuhuonetta kohden kuvattua videota, että halusin tehdä jotain toisin. Backdroppina käytin omaa sänkyäni, johon neulasin kymmenen eriväristä kangasta kerroksittain sen mukaan, missä järjestyksessä tulisin hahmot kuvaamaan. Järjestys määräytyi sen mukaan, minkä väriset piilarit kullekin hahmolle tarvitsisi ja kuinka paljon meikkiä nassuun piti lisätä kuvausten edetessä. Joissakin kohdissa esimerkiksi piilarien värin kanssa piti oikoa kulmia, koska en halunnut vaihtaa piilareita meikatuissa silmissä yhtään sen enempää, kuin oli välttämätöntä.


Kuvausjärjestys ensimmäisestä viimeiseen, vasemmalta oikealle.
Backdropin värin pohtimista kutakin hahmoa kohden.


Nukuin patjalla edeltävän yön, koska tuo laitettiin pystyyn jo perjantaina.
Väsymyskämmi kävi jo tässä vaiheessa, eli neulasin kankaat vahingossa niin, että ensimmäisenä
kuvattavan kangas oli alinna, vaikka tiettyhän sen piti tulla päällimmäiseksi.


Tykkäsin touhusta ihan hirveästi, vaikka tiesin, että tulisin katsomaan jännityksessäni mieluummin vähän (tai paljon) linssin ohi kuin itse linssiin. Mutta tekisin silti uudestaan! En ihan heti, koska hirveä homma, mutta joskus!

--

Summary in English: Made a "Blame It on the Cosplay" kind of video last weekend. Enjoy! :D

8 kommenttia:

 1. Ihana Ina♡ Tykkäsin tosta videosta! Toivottavasti se sulle toi nyt sitä varmuutta esiintymiseen lisää♡

  Videota katsellessa kiinnitin jostain syystä eritoten Velvetin meikkiin muuten huomiota :D en tiedä miksi, mutta näytti ekstra hyvältä omaan silmään se!

  But anyways you go girl!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Tykkään itsekin niin paljon lopputuloksesta, että on kauhean kiva tietää, jos joku muukin!

   Aijaa, jännä. Meikki on tismalleen sama kuin Aigisilla, kuvasin ne peräkkäin. Joutui aina vähän kikkailemaan meikin kanssa, koska sitä ei voinut joka hahmolle tehdä uudestaan. Velvetilläkin on väärän väriset piilarit tästä syystä. Sai mennä sinisillä, vaikka hahmolla on violetit. En nähnyt järkeä vaihtaa yhden hahmon takia violetteihin. :D

   Kiitos!

   Poista
 2. Aijai kun tykkäsin tosi paljon. Hienosti eläydytty ja kaikissa hahmoissa näkyi tosi kivasti eroavaisuuksia esiintymisessä. Ihanaa kun ihmiset tekee videoita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että hahmoeläytyminen onnistui. Oli hirveän hankala jotenkin hypätä aina uuteen hahmoon puolen tunnin välein ja siinä ajassa koittaa keksiä, miten se kyseinen hahmo elehtisi ja olisi. Tietty olisin voinut parantaa roimasti ja eläytyä kunnolla, mutta ehkei tuo nyt oikeasti ole tosiaan mikään huono veto ensikertalaiselta.

   Kiitos! Pitänee vissiin jatkossa(kin) videoida asioita silloin tällöin. :>

   Poista
 3. Uuuu niin ihana video, alkoi heti tekemään mieli tehdä itsekkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tee. Haluan nähdä lisää Blame It on the Cosplay -videoita.

   Poista