keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Nekohikicon

Jos sitä nyt itsekin saisi vähän nykäistyä niskavilloista ja raapustettua jotain henkevää raporttia kuluneesta viikonlopusta.


Saatoin ehkä käydä viikonloppuna jossain Kuopiossa. Pakkasin Franin matkaan ja pakenin Helsingistä keskemmälle Suomea jo perjantain puolella illalla ja kulutin neljä-viisi tuntia junassa. Olin aika lievästi väsynyt, sillä en ollut nukkunut silmäystäkään edeltävänä yönä. Ajatuksena oli olla jopa niinkin hard core, että nukkuisin junassa vähäsen (hard core siksi, etten yksinkertaisesti kykene nukkumaan julkisesti, sillä pelkään ilmoittavani unissani itsestäni mitä mielenkiintoisimmin äänitehostein), mutta jouduin kuluttamaan koko matkan puvun parissa. Jouduin vaihtamaan junaa kahteen kertaan, ensimmäinen suoritettuna Kouvolassa (josta matkaseuraksi ilmestyi joku tyyppi) ja toistamiseen Pieksämäellä. Kuopion puolella oli autokyyti odottamassa, ja kolmen hengen porukkana körötimme Rauhalahteen mukavalle pienelle mökkialueelle, jossa loput pienestä seurueestamme oli jo odottamassa. Käyttöön oli varattu kaksi neljän hengen pirttiä. Lakanat piti tietysti olla omasta takaa, mutta enpä muistanut ottaa pussilakanan ja tyynyliinan lisäksi itse aluslakanaa, ja pitipä sitten nukkua yö pussilakanan sisällä makuupussityyliin. Jännästi yöllä oli ainakin minulla hitusen kylmä, minkä huomasin tosin vasta aamulla herätessäni. Sänky itsessään oli hieman liian kova omaan tottumukseeni, mutta siitä ei niin jaksanut eikä edes huvittanut valittaa, kun ei ollut nukkunut kahteen vuorokauteen. Ennen nukkumaanmenoa iltaan/yöhön kuului mm. yli-innokkaan vaaksiaisen metsästystä kahden kauhusta kankean nimeltämainitsemattoman henkilön pelastamiseksi. Murhaajaksi leimauduin minä uhmakkaalla jalka-vasten-lattiaa-ehkä-se-jää-väliin -tekniikalla. Score!


Lauantaiaamuna kymmenisen (?) minuuttia autolla Rauhalahdesta Kuopion Musiikkikeskukselle yhdeksän aikoihin ja suoraan pukuhuoneeseen jossa herranjumala kulutin seuraavat neljä tuntia meikaten ja kiskoen pukua päälle. En niin oikeasti ikinä ole kuluttanut yhtä kauan aikaa pukemiseen! Mukavasti siinä meni puolet con-päivästä. Olin varautunut siihen, että puvussa tulisi olemaan ihan tosi kuuma, koska puku oli kauttaaltaan softiksesta ja tekonahasta, joista kumpikaan ei hengitä, lisäksi pään peittona mukava määrä tukkaa. Tunnin verran olin kyllä ihan tyytyväinen olooni Franin kuteissa, ei ollut kylmä eikä edes kuuma, mutta heti kun astuin Musiikkikeskuksen ovista ulos, ei puvussa ollut vain kuuma, vaan ihan _törkeän_ kuuma sekä ulkona että sisällä koko loppupäivän. Puku itsessään ei antanut juuri lainkaan hengitystilaa keuhkoille, ja ruokaa ei juuri kitusiinsa voinut vetää. Pelkästään siitä, miten kauan puvun pukemisessa kesti, voi päätellä, ettei siinä ihan heti vessaankaan voinut kipitellä. Näin ollen siis join vain sen verran, etten nestehukkaan pyörtyisi.


Laggyn nappaama kokovartalokuva


Keskipäivällä kävimme muutaman ihmisen kanssa pienimuotoisesti photoshoottaamassa ja siitä melkein suoraan katsomaan Cosplay-kisaa (jossa me takarivin tyttöjoukkio ulvoimme naurusta siemenpussille ja squeelasimme pantterikarjunnoille, olitte ihania). Vyöryttyämme ulos salista kisan jälkeen joku tyttö tuli sanomaan, että oli pettynyt, etten ollut mukana kisassa. Otti lievästi kyllä sydämestä, olen helppo. Käytiin myöhemmin pienellä porukalla katsomassa, kun Ilona kertoi cosplayn turmiollisesta vaikutuksesta elämään.


Tähän väliin niitä photoshootin kuvia! Kuvat on ottanut Lirlys ja Kangaskasa, jälkikäsittelyn on hoitanut allekirjoittanut. Kussakin kuvassa on vesileima kertomassa kuvaajan identiteettiä.
Lauantai-ilta kului mökkialueella lähinnä ruokaa tankaten ja enemmän tai vähemän fiksuja juttuja heitellen. Parasta koko illassa oli järvi (jonka olemassaolon olin vallan sivuuttanut tavaroita Kuopioon pakatessani, uin siis alushousuilla ja topilla). Vesi oli ihan taivaallista ja niin lämmintä. Pohja oli pehmoista hiekkaa ihan kokonaan, ja sai kävellä ehkä jopa kolmisenkymmentä metriä rantaviivasta vastarannalle päin ennen kuin pohjaan ei enää ylettynyt = just the way I like it. Illalla mietin vielä, haluaisinko laittaa Frania päälle enää sunnuntaina, mutta päätin miettiä loppuun vasta aamulla.


Sunnuntaiaamuna Fran sai kuin saikin uuden kierroksen, ja tällä kertaa meikkaaminen ja pukeminen nitoutuivat noin kolmeen tuntiin. Päivä oli kutakuinkin sama kuin edellinen, mutta Musiikkikeskuksella oli ihan tosi hiljaista, lienivätkö kaikki katsomassa Cosplay-deittiä ja FF-Fightia. Koko päivä meni hengatessa päättäjäisiin saakka (jossa siemenpussi ja pantteri palkittiin, onnea kamalasti!)


Yleisesti ottaen minusta varsin mukava con. Jos ikinä joku con on ollu Hengailucon, niin tuo. Olin varautunut ilmeisesti varsin oikein asentein siihen, että Fran saisi huomiota myös ns. väärin perustein, sen verran pebatissikommentteja siellä sai. Osattiin odottaa, en siis osannut järkyttyä (kuulostan aika hirveältä vosulta, en tarkoita, vika on Franissa!). Olin kyllä käynyt etukäteen mielessä toimintasuunnitelman, jonka kyllä olisin suorittanut, mikäli joku olisi keksinyt, että on ookoo kajota kinkkuun. Vaikka olisikin se olematon puku päällä, se ei ihan tosissaan tarkoita, että olisi lupa käpälöidä - con-tapahtumat kun eivät muuta yleisiä käsityksiä seksuaalisesta häirinnästä. Tästä voitaisiin toki käydä kiivas keskustelu, kuinka sitä itse voisi rajoittaa seksuaalisten asujen käyttöä, mutta hei oikeasti, ei se minusta ole mikään varteenotettava selitys häiriköiden puolustukseksi. Kenenkään ei kuuluisi mielestäni tarvita rajoittaa cosplay-valintojaan seksuaalisen häirinnän pelossa (eri asia toki, jos asu rikkoo Suomen lain viuhahtelurajoja). Kaikki ymmärsivät onneksi pysyä lain kaidalla puolella, eikä toimintasuunnitelmaani tarvinnut toteuttaa.

Epäselvä kappale on epäselvä.

Anyway. Fran kärsi kuumuudesta sulamisdamagea jonkin verran, mutta vähän parantelua, joidenkin osien irrottelua ja uusien (parempien) osien lisäämistä, ja Fran on valmis kisattavaksi Traconissa lauantaina. En olekaan kisannut ennen, hui. (Katsotaan, jos saisin aikaiseksi kirjoittaa ihan oman päivityksen puvunteosta ihan alkutaipaleilta.)


Traconiin siis! o/


Ps. Pahoittelut kuvien olemattomuudesta. En ottanut viikonloppuna ainuttakaan kuvaa ihan vaan Franin raatelukynsien olemassaolon vuoksi.

10 kommenttia:

 1. Ultimate rispekt, aivot kyllä räjähtivät kun sanoit conissa tehneesi tuon softiksesta kun omassa shortsit + Desutoman-paita -yhdistelmässäkin jo hiki valui. Harvalla on pokkaa pukeutua kannettavaan saunaan!

  Mitä ahdisteluun tulee, en ole ainakaan _kuullut_ että sellaista olisi coneissa tapahtunut ja toivottavasti ei tapahdukaan. Vai onko sinulla jotain muuta tietoa asiasta :o?

  Oikea toimintatapa tilanteessa on toki nyrkki + naama ja sen jälkeen lähin JV käsiin ja häirikkö niska - perse -otteella ulos.

  VastaaPoista
 2. ... :-D Ja yritän kovasti keksiä millähän tavoin tosta siemenpussista pääsee vielä eroon, mutta no jaa, mennään nyt sit siemenpussi maineella kun ennen on menty sillä "niin kuuma et sun silmät palaa" -maineella. 8D Kiitos onnitteluista, nauran vieläkin, että juostiin samasta penkkirivistä hankkimaan palkintoja Maijun kanssa ihan yhtä paljon cossaajilta näyttäen.

  Ja hyvä että päädyit kisaamaan sitten Traconissa, sitä sitten odotellessa, puku nimittäin on tosiaankin sen arvoinen! :3

  Ja hyvä vaan ettei kukaan käynyt käsiksi conin aikana. Ainahan sitä voi vedota "no ite oot tos ulos lähteny" -syihin, mutta en nyt ihan jaksa uskoa että nörttitapahtumaa ja nörttejä voisi pitää millään tavalla lieventävänä asianhaarana. Sama asia ku jokaista rantsulla paistattelevaa bikinibeibeä olisi muka lupa kähmiä. :-DDDD

  VastaaPoista
 3. niidel, kiitos rispektistä. :D
  Omakohtaista kähmintää ei ole ollut enkä ole itsekään kuullut, että oikeaa seksuaalista häirintää olisi coneissa tapahtunut. Sen tiedän, että ainakin on kovasti yritetty alustavan ehdottelun kautta, esim. "saanko mä puristaa sua perseestä", tästä onneksi on voinut kieltäytyä. Nekosta omakohtaisia kokemuksia on esim. "seuraa kuin hai laivaa", ja vaikka kuinka sitä yritti ilmaista, että olisi ilman tämänkaltaista suosiota, tyyppi ei ottanut tajutakseen. Tähän oli tosiaan ollut pakko varautua, joten ei kai tässä oikein valittaakaan voi. :')
  Oma toimintamallini olisi ollut kanssasi hyvinkin samankaltainen (paitsi että ehkä nyrkkiä voisi vähän hillitä ettei sitä tulisi hommanneeksi porttikieltoa itselleenkin siinä samassa rytäkässä)!

  Biitti, olet Siemenpussi, elämä on välillä rankkaa. En onneksi vielä ole kuunaan saanut minkäänlaista lempinimeä poiketen Yumista (eikun ainiin, olen Kizzylle Lantio). Varon ehkä visusti Traconissa oman haastatteluni vastauksia, vai onko se sittenkään niin paha? Maine kuin maine? :D
  Tiivistitpä muuten ajatukseni selkeäksi lauseeksi juuri tuossa viimeisimmässä: eihän sitä rannallakaan kähmitä!

  VastaaPoista
 4. Tuo "väärät syyt" linkki ei ainakaan minulla toimi.

  VastaaPoista
 5. Mary, kyllä sen pitäisi, tarkistin ja ohjautuu ihan oikeaan osoitteeseen.

  VastaaPoista
 6. Däääym girl, rakastelen sun jalkapanssareita - tai no, oikeastaan koko pukua. Hirveen kivannäköinen yksityiskohta mm. toi torsoalueen kangas? verkko? asia.

  Hienoa että kisaat Traconissa! Odottelen innolla. *u*

  VastaaPoista
 7. Vau, cosplay-blogeja selatessa ja lueskellessa oon törmänny usein postauksiin, joissa haaveillaan Franin tekemisestä, etkä voi arvata innostustani kun VIHDOIN näen sellaisen oikeasti valmiina! :D Ihan uskomattoman upea! Nyt minun kyllä on ihan pakko tulla Traconiin, tämä pitää nähdä livenä!

  VastaaPoista
 8. Wepi, hyvä jos näyttää hyvältä. Ei ollut ihan varaa ja osaamista siihen oikeaan chainmailiin, niin on aika huojentavaa kuulla, että ihan pelkkä mesh toimii. :')

  otteita, Voi että, olipas ilahduttava kommentti, kiitos kehuista. Tulehan toki ihmeessä sanomaan hei/moi/mitäikinä, jos Traconiin suuntaat ja näet allekirjoittaneen. :)

  VastaaPoista
 9. http://alice-in-passionland.blogspot.com/2011/07/once-again-i-got-tagged-glimpse-to.html

  you got tagged~ :D

  Btw, me likes ur Fran cosplay very much~ :3 Olinkin miettinyt miten olit ton sivuilla olevan verkko asian ratkaissut ja stalkkasin vanhoja kommentteja niin sain tietää :'D Hyvältä näyttää~ :D Onko sulla tää muuten molempina Traconin päivinä päällä vai? :)

  VastaaPoista
 10. Kimmy, kiitän tagista~ Puvun pistän päälle vain lauantaina.

  VastaaPoista