perjantai 22. lokakuuta 2010

The enemy's down! Let's finish this!

Voi voi, intoilen ehkä liian monista cosseista samaan aikaan ja en tunnu saavan loppujen lopuksi mitään aikaiseksi, vaikka teen koko ajan jotain.


Aloitin tässä nelisen viikkoa sitten Persona 4:n pelaamisen alusta ja pääsin pelin läpi kolmessa viikossa ja kahdessa päivässä (kaikkia päiviä en tosin käyttänyt pelaamiseen). Onnekseni/ikäväkseni huomasin tarkastella Naoton pukua tarkemmin ja huomasin, että tällä on koulupuvun ohella jalassaan siniset puukengät. Olin ostanut hahmolle kengät vaaleilla pohjilla reffikuvien perusteella ja uhrannut niihin mukavan summan (koska olin hullu ja epätoivoinen). Koska havaitsin virheeni tässä vaiheessa, eksyin netin ihmeelliseen maailmaan ja muutaman tunnin taisin kuluttaa silmäillessäni potentiaalisia puukenkiä oikealla koolla ja - sen suuremmalta vaivalta säästyäkseni - oikealla värillä. Onnekseni löysin mukavat popot ja sattumoisin sinisiä oli eBayssa olemassa vain yhtä ainutta kokoa, joka oli siinä ja siinä, meneekö omaan jalkaani ilman että kantapää on tyrkyllä asfaltille. Paketti saapui alle viikossa ja äärimmäisen suureksi onnekseni kenkä istui kuin nenä päähän (sallinette kulununeen sananlaskun). Harmi vain, että kengät eivät ole sitä kiiltävää nahkaa vaan sitä mokkamaista versiota. Katson jos asialle voi tehdä jotain, mutten aio ottaa siitä turhaa stressiä.

Muuten Naoto ei ole juuri edistynyt. Kokonaisuudessaan olen saanut valmiiksi asti vain ja ainoastaan peruukin. Hattu on yhä vasta puoliksi tehty, univormua en ole edes aloittanut. Cossilla nyt ei onneksi ole mikään kiire, ja teen luultavasti tehokkaammin vasta kun hahmolle saadaan dead line.Edellisessä merkinnässä mainitsin, etten luultavasti enää Persona 3:n hahmoihin sorru, mutta väärässäpä olin. Olen saanut liikaa kannustusta, ja jos en sitä, niin vähintäänkin innostusta muiden cossien kautta. Ahdistelin jälleen kerran oman naamani sopivuutta Mitsurun eleganttiin olemukseen, mutta halu taitaa peitota stressaamisen 10-0. Tuntuu kyllä hassulta, että vaikka puku vaikuttaa niin yksinkertaiselta, se on aiheuttanut minulle toistaiseksi eniten päänsärkyä pitkään aikaan haastavuudessaan. Hame ei tule tuottamaan mitään ongelmia, olen siitä melkoisen varma, mutta paidan laskokset ja kengät ovat hullun hommaa. Muutama tuttu on jo Mitsurua cossannut ja jokainen on paidan toteuttanut eri tavalla. Kovasti yritän pähkäillä, mikä olisi loppujen lopuksi paras vaihtoehto. Luulen kyllä, että olen päässyt lopputulokseen, mutta aion kokeilla erilaisia toteutuksia vielä tilkuilla. Kengät sitten ovat ihan toinen juttu. Kokeilemisen mahdollisuutta ei kamalasti ole, kun on asettanut max. 60 e budjetiksi niiden ostoa varten. Muuten sallisin korkeintaan 20 e, mutta aikeeni olisi varmaan käyttää kenkiä arkenakin. Mitsurun kenkien mallia on hirvittävän vaikea löytää. Jos on terävää kärkeä, on usein myös piikkikorkoa tai vaihtoehtoisesti kiilakorkoa. Mikäli sen oikean mallin sattuu sitten löytämään, on hinta huimat 200 e. Toinen ongelma on omien pohkeitteni järjetön senttimetrikasauma, joka poistaa monet potentiaaliset saappaat liian tiukan varren vuoksi. En ehkä hyväksy.

Jotain olen kuitenkin jo saanut aikaiseksi. Tilasin Mitsurulle peruukin ja mielestäni väri on mitä loistavin. En ole ehkä ihan tyytyväinen peruukin turhan väljään laineikkuuteen ja mahdollisesti liian ohutkin se on, mutten ehkä kuole. Ajattelin tehdä vastoin niin monen ohjeita, ja käyttää peruukkiin piippausrautaa, vaikka kyseessä ei ole heat resistant -peruukki. En siitä liikaa kuitenkaan maksanut, ja aion ottaa riskin sen tärvelemisestä. Mahdollisimman varovainen kuitenkin olen ja hankin lämpösäädettävän kihartimen yms. yms.

Random kauluspaita ja Aigisilta nyysitty rusetti. Kaulakin hukkuu jonnekin. Mutta: maybe I could pull her off? (Miksi, oi miksi Mitsurun täytyy vetää hiukset korvien taakse ja pakottaa minut paljastamaan cossia haittaavat lävistykset? Lumekorut = :C)


Ja muuten! Olin vallan unohtanut ympätä tänne mukaan kuvan, joka oli osana ranskalaisen kuvaajan, Lorenzon Cosplay Finland Projectissa (kuvat täällä). Kuvauksista on jo melko paljon aikaa, ja sitä suuremmalla syyllä voisin ehkä jo oman kuvani paljastaa. Lisää Personointia~ : D

Chidori Yoshino, Persona 3

Mielestäni kuva on ihan mielettömän hieno. En kommentoi omaa suoritustani, mutta kuvauspäivänä oli mitä omituisin keli: taivas oli täynnä tummia pilviä ja aurinko paistoi täydellä teholla. Oli tosi lämmin, kun vielä kesän puolella taidettiin olla, syksyn vaihteessa korkeintaan. Paikoin sekä satoi kaatamalla että paistoi sokaisevasti. Vaikka kuvausolosuhtet olivat hankalat, lopputuloksesta tuli mielestäni ihan uskomaton. Lisäksi kuvan tunnelma sopii mielestäni hahmoon. En meinannut aluksi edes osallistua koko touhuun, sillä pukusuunnitelmani tekivät kärrynpyörää. Loppupeleissä olen melko tyytyväinen, että valitsin Chidorin.

7 kommenttia:

 1. AAAAAAA voi ei, sinusta tulee nii~in ihana Mitsuru! ;ww; Odottelen pukua innolla!

  VastaaPoista
 2. ;_; Et esimerkiksi piristänyt päivääni ihan liikaa! <3 Olen niin iloinen jos jonkin mielestä on jees *u*

  VastaaPoista
 3. ..jösses sie oot kyllä hyvän näköinen mitsuruna

  VastaaPoista
 4. Oi voi, kiitos Taika. Piristit ihan hirveästi. <3

  VastaaPoista
 5. Oi voi kamala, nyt ihan hävettää etten kehdannut tulla kysymään sinusta osallistujaa Persona 3 ryhmäcosplayhin Tracon VI:hin kun aloin sitä suunnittelemaan o.o

  Sen siitä saa kun on random ujopiimä.

  Kaunis Mitsuru ja peruukki näyttää kovin kauniilta.

  Anteeksi randomkommentointi!

  VastaaPoista
 6. aivan sairaan hieno tuo viimenen kuva! :O

  VastaaPoista