Media

Tälle sivulle on siis listattuna enemmän tai vähemmän julkisessa mediassa näkyvyyttä saaneet tapaukset, joissa olen ollut mukana. Joukossa niin lehtiartikkeleita, videoita kuin internetspottejakin. Joissakin tilanteissa olen toiminut haastateltavan roolissa, joissakin taas enemmän ohikulkijana. Jätän automaattisesti pois ne japanilaisen kulttuurin lehdissä olevat pakolliset kuvat cosplay-kilpailuista ja sijoittuneista, sillä ne ovat aika lailla oletus. Listaus uusimmasta vanhimpaan, uusimman ollessa ylinnä. Kuvat saa klikattua suuremmaksi! Robbie Williams
Swings Both Ways Live (2014)
Hartwall Areena

Kuva © Stefan Engblom

Tämä ei liity cosplayhin mitenkään, mutta tapaus on itselleni niin mielettömän merkittävä, että on pakko laittaa mukaan listaan. Olin Robbie Williamsin konsertissa 18.5.2014 Helsingin Hartwall Areenalla, jossa artisti huomasi minut yleisössä ja tempaisi mukaan lavalle kanssaan. Pääsin osaksi yhtä keikkaan kuuluvaa performanssia ja saatan ehkä kuolla kokemuksen jälkeen onnellisempana kuin kuvitella saattaa. Tapauksesta jäi jälkeen pari artikkelia ja olen itse kirjoittanut Tumblriin enemmän tai vähemmän järkeni menetetyn kuvan itsestäni antavan kertomuksen kokemuksesta. Tilanteesta löytyy myös useampi kuva ja videoita, joista yhtenä esimerkki tässä.


Matkaan
Desucon Frostbite (2014)
Elyon – W.I.T.C.H.

Kuva © Lauri Rotko

Olimme yhdessä Elinan ja Miron kanssa haastateltavana ja kuvattavana parin aukeaman mittaiseen juttuun cosplaysta VR:n Matkaan lehteä varten. Haastattelu suoritettiin allekirjoittaneen luona, mikä oli varsin erilainen juttu verraten kaikkiin muihin kokemiini haastatteluihin, jotka oli tehty aina conin aikana. Kuvat otettiin pari viikkoa haastattelun jälkeen Desucon Frostbitessa. Juttu on luettavissa täällä (sivu 8 eteenpäin).


Yle NEO
(2013)
Mitsuru Kirijo – Persona 3


Yle Uutisten vaihtoehto- ja kaupunkikulttuuria käsittelevä ohjelma Yle NEO kaipasi cossaavia ihmisiä yhteen jaksoonsa, jossa käsiteltiin fanittamista ja mitä se kullekin merkitsee. Tarjouduin itse yhdeksi ehdottaaksi ja kanssani ohjelmaan lähtivät Lotta Laajalahti ja Laura Sirola.


PlayStation Universe
Tracon 8 (2013)
Flemeth  Dragon Age II

Kuva © Justin Titus

PSU teki omille nettisivuilleen pienen tärpin Tracon 8 -tapahtumasta ja pääsimme jälleen edustamaan Maijun kanssa, tällä kertaa yhtenevillä hahmoilla. Tämän lisäksi päädyin myös PSU:n tekemään traileriin. Artikkeliin pääsee tästä (olemme Maijun kanssa sivulla 2) ja traileriin tästä.


Kotaku
(2013)
April May  Phoenix Wright: Ace Attorney

Kuva © Maiju

Aivan puun takaa huomasin päässeeni Kotakun blogiartikkeliin. Merkintään oli koottu valtavasti hienoja Ace Attorney -cossaajia ja allekirjoittaneen naama oli tosiaan siellä välissä. Hämmennyksen määrä oli suuri. Täällä lisää kuvia.


MTV Uutiset
Ropecon (2012)
Mercedes  Odin Sphere


Tässä toimin ihan vain ohikulkijana. MTV teki pätkän Uutisiinsa liveroolipelaamisen merkityksestä lasten kasvatuksessa. Videoon pääsee tästä.


Tilt
Tracon 7 (2012)
Catherine – Catherine


Tilt teki ohjelmaansa varten kuvaus- ja haastatteluhommia Traconissa aiheenaan pelit ja cosplay. Muistaakseni kyseiseen jaksoon, johon he olivat keräämässä materiaalia, oli tulossa esittely Catherine-pelistä, joten Arttu ja minä passasimme siihen enemmän kuin hyvin Catherine+Vincent -kombollamme. Jakso oli jonkin aikaa näkyvissä Ruudussa, mutta se on sittemmin aikarajan tullessa vastaan poistettu netistä. Olen kuitenkin saanut luvan julkaista oman osuuteni jaksosta ja se on katsottavissa täällä.


Etelä-Suomen Sanomat
Desucon Frostbite (2012)
Mercedes – Odin Sphere

Kuva © Mirja Hussain

ESS nappasi Desucon Frostbitessa hyppysiinsä useampia cossaajia ja minä sekä Maiju päädyimme yhdessä vastailemaan ja poseeraaman kuvaa varten pikaisesti. Kuviin pääset tästä.


Cosplay Finland
Korjaamo (2011)
Chidori Yoshino – Persona 3

Kuva © Lorenzö

Osallistuin Emilian vinkkauksesta Ranskalaissyntyisen Lorenzön valokuvaprojektiin, jossa hän kuvasi suomalaisia cosplayn harrastajia ja teki kuvista näyttelyn Korjaamon kahvilatilaan Helsingissä. Tämän lisäksi hän pyysi kaikilta osallistujilta pienen haastattelun. Oma osuuteni löytyy täältä.


Hämeen Uutiset 
Desucon (2010)
Aigis – Persona 3

Kuva (lehdestä) - Reetta


Lyhyt haastattelu Hämeen Uutisissa kesällä vuonna 2009 Elffin ja Emilian ohella. Haastattelu toteutettiin Desuconissa aiemmin samana vuonna kesäkuussa. Kerroimme kukin omasta tavastamme harrastaa cosplayta ja mitä se meille merkitsee.


JaMe Suomi
 Tsukicon (2007)
Bill Kaulitz – Tokio Hotel


JaMe Suomi haastatteli hyvin lyhyesti minua ja ystävääni Iinestä Tsukiconissa 2007. Cossasin ensimmäistä kertaa koskaan ja vastaanotto oli todella upeaa untuvikolle. Haastattelu(t) kokonaisuudessaan täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti