torstai 26. heinäkuuta 2012

Pientä uudistusta

Tein eilen jonkun suurimman urakkani vähään aikaan ja keräsin kuvamateriaalia kaikista cosseistani ja referenssikuvat päälle. Tästedes löydätte kaikki cosplayni, niin itse tehdyt, kaappicosplayt kuin lainatutkin, oikealta sivupalkista. Ihan kaikki, joita joskus elämäni aikana olen cossannut. Lisäksi listasin kaikki muille tekemäni cosplayt oman linkkinsä taakse. Jos jollain lukijalla ei ole hajuakaan oikeastaan tämän blogin kirjoittajasta, tein heitä varten lyhykäisen esittelyn, sekin löydettävissä sivupalkista.

Toivottavasti tästä on hyötyä muillekin kuin itselleni!

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Animecon IX

Tylsä otsikko on tylsä.

Noniin, Animeconin kuvasaldo on saatu käytyä läpi ja on aika kirjoittaa viikonlopusta jotakin!

Toisin kuin Desuconissa, matkat molempiin suuntiin viikonloppuna kuluivat enemmän tai vähemmän moitteettomasti. Oli mukava körötellä useamman tunnin matka autossa mukavassa seurassa, mitä nyt Kuopion suuntaan ajaessa matkalle sattui se uutisissakin ollut vitostien nokkakolari, jonka takia matka venyi 30-40 minuuttia. Kuopioon ei kamalasti innosta mennä junalla, jos on mahdollisuus tunkea täyteen ahdettuun autoon ja jakaa bensakulut kaikkien kyytiläisten kanssa. Saavuimme Kuopioon vielä kohtuulliseen aikaan illasta, eikä tarvinnut rynnätä petiin heti, jotta ei kuolisi seuraavana päivänä väsymykseen. Lisäksi iloitsen onneani, että tunnen ihmisiä ympäri Suomea -- olen yhä välttynyt kaikilta lattiamajoituksilta ja hotelleilta. Tai no, Kikucon 2010 oli poikkeus, sielläkin olisi ollut kaverin luona yöpaikka, mutta oeruuttamattomat menot estivät nämä suunnitelmat. Niin ja no, Rauhalahti viime vuonna Nekoconissa. Mutta muuten, ja tätä on kuitenkin harrastettu vuodesta 2008 saakka ja käyty vuodessa noin 3-6 tapahtumassa! On hirveä sääli kyllä, että ihmiset asuvat niin kaukana toisistaan, mutta onneksi on coneja, joiden varjolla viimeistään ehtii ja pystyy näkemään! Byhyy, fiilistelen ja menin vähän sivuraiteille, mutta kun oli niin kiva nähdä ihmisiä. Perjantaina illalla ehkä kuoltiin taas porukalla erinäisille asioille ja syötiin mansikoita (jotka olivat muuten niin hyviä ;_;).


Valioyksilö Elinan käsissä.


Lauantaina piti herätä ajoissa (ei luojan kiitos sentään kuudelta, toisin kuin Desussa :D), jotta ehtisi töihin cosplayvänkäröimään. Odotin tätä kovasti, sillä pääsisin vaihteeksi tekemään jotain uutta (aiempi kokemus oli ollut infossa) vänkäröintipuolella. Nautin kovasti sosiaalisesta kanssakäymisestä ja olen aina ollut ihan hirvittävän halukas auttamaan kaikkia joita vain kykenen, joten on aikalailla sanomattakin selvää, että mammailu oli todella mukavaa puuhaa. En tiedä oliko siitä enemmän hyötyä vai haittaa, että olen persoonana järkyttävänkin empaattinen, sillä huomasin backstagella kisaajia mammaillessani jännittäväni heidän puolestaan ihan kamalasti. En pystynyt pysymään paikallani hetkeäkään ja vain talsin ympäriinsä, mikäli muuta huolehdittavaa ei ollut. Yritin pitää kaiken tärinän ja itkun sisälläni, mutta taisi se jossain vaiheessa näkyä uloskin päin. Toivon ihan hirveästi, että kisaajat eivät tätä huomanneet, sillä heillä oli varmasti ihan tarpeeksi stressattavaa kun kertasivat esityksiään ja odottivat pääsyään lavalle. Yritän uskotella itselleni, että tämä oli ensimmäisen cosplayvänkäröinnin hermoilua ja että seuraavilla kerroilla on jo helpompaa (sikäli mikäli minua huolitaan silittelemään kisaajia lohduttavasti ja harjaamaan tukkaa/peruukkia ja tarjoamaan mehua ja keksejä vielä vastaisuudessakin :D).

Mitä mammailuun muuten tulee, oli vähän sääli, ettemme minä ja parini Kizzy päässeet tarkastamaan cosplay-kisan lippuja oville, niin kuin aluksi oli ollut puhe. Se, että JV:t tarkastaisivat keskenään kaikkien liput, oli ollut kuulemma pieni yllätys myös cosplay-vastaavalle. En siis tarkoita, että tämä olisi ollut "ihan pebasta", en suinkaan! Jos asiat menivät niin, niin sitten menivät. Lähinnä sääli sen vuoksi, että en loppujen lopuksi tehnyt kovinkaan paljon mammaillessani. Pidän siitä, että minun pitää koko ajan tehdä jotain, eikä juuri niitä hiljaisia hetkiä ja seisoskeluaikaa tule, mutta toisaalta se oli ehka ensimmäiseksi kerrakseni ihan positiivinenkin sattuma, niin ensi kerralla osaa jo paremmin. Pikkuhiljaa, ja sitä rataa. Ei sitä töistä kyllä syömäänkään lauantaina ehtinyt, saimme sentään onneksi leipää ja kiisseliä. Pikaisesti kuvauspalvelussa ehti kyllä käydä, mitä en ole tehnyt esim. ikinä aiemmin, jos nyt ei viime vuoden pakollista cosplaykisakuvaa lasketa.


Kuva © Kyuu Eturautti


Lauantai kului siis lähinnä töissä ja erittäin väsyneesti hengaillessa. Sunnuntaista en kyllä osaa sanoa mitään, sekin kului niin hengaillessa. Tälläkään kertaa en käynyt katsomassa yhtäkään ohjelmaa. En tiedä, harvoin edes vilkaisen ohjelmakarttaa missään coneissa. Kyllä sitä oikeasti pitäisi, koska hyviä ohjelmia on aina, mutta no... Minulla on aina niin syntinen ikävä kavereita ja muita tuttuja, että haluan yleensä kuluttaa kaiken mahdollisen ja liikenevän aikani heidän kanssaan, mikäli vain mahdollista. Viikonloppu hipoi minulla lähes täydellisyyttä, ei niinkään tapahtuman, vaan seuran vuoksi. Meno oli niin hillittömän retardia, ettei vaihteeksi mitään rajaa ja hetkittäin viikonlopun aikana itkeä tihrustin sitä, miten hienoja ihmisiä oikeasti tunnen. Saatoin sanoa seurueelleni ehkä noin kolmesti, että tykkään heistä. Olen ehkä vähän surullinen tapaus.

Saatte tavan mukaan kuvasatoa conista!



Kizzy: Prinssi Cornelius - Peukaloliisa
Allekirjoittanut: Peukaloliisa - Peukaloliisa
Kuvaajat: Kangaskasa, Kizzy ja minä

























 Elina: Excel - Excel Saga
Kuvaaja: allekirjoittanut








En tiedä arvostaako Elina kun sanon, mutta yhyy kun minusta tämä on jotain niin ihihi-suloista.


Vielä loppuun upea giffikooste. Alle lisäksi viikonlopun kiteyttävä kuva. Voitte päätellä siitä. :D


Olen niin kaunis.
Kuva © Elina